Salata de Boeuf, rețetă. Secretul lui chef Florin Dumitrescu. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum când ai preparat maioneza

Salata de Boeuf este nelipsită de pe masa românilor. Chef Florin Dumitrescu spune care este greșeala pe care o facem când preparăm maioneza.
Salata de Boeuf este regăsită mereu pe mesele românilor, mai ales de sărbători. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit secretele sale culinare. Cunoscutul chef arată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă salată de Beouf. Iată și ce ai greșit până acum.
Salată de Boeuf, rețetă - Ingrediente
- patru ouă
- 300 de grame de pulpă de vită
- 300 de grame de cartofi
- 150 de grame de morcovi
- 80 de grame de mazăre fiartă
- 80 de grame de gogoșari murați
- 80 de grame de castraveți murați
- 400 ml de ulei de floarea soarelui
- două linguri de muștar
- o lămâie
Salată de Boeuf, mod de preparare
1. Se pun la fiert carnea și legumele întregi și se lasă la răcit.
2. Între timp, se pregătește maioneza din două ouă
3. După ce s-au răcit carnea și legumele, se taie în cubuleţe mici.
4. Se amestecă toate ingredientele, apoi se aşează salata pe un platou și se decorează.
Potrivit lui chef Florin Dumitrescu, pentru o salată de Boeuf delicioasă, trebuie să acordăm o atenţie deosebită legumelor în momentul în care le amestecăm.
”Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât şi carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziţia se va înmuia şi riscăm să stricăm salata”, susține chef Florin Dumitrescu.
Cum să prepari carnea
”Salata de Boeuf românească nu este altceva, la bază decât o salată a la Ruse, din bucătăria internațională, ci este o salată cu legume și maioneză. Salata de Boeuf are nevoie, neaparată, de vită. Fie că facem cu vită, vițel, trebuie să aibă vită. Dacă pui carne de pui, aceasta nu mai este salată de Boeuf”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.
Cum să faci maioneză în 30 de secunde
- un ou întreg (Atenție! Trebuie să fie la temperatura camerei)
- zeama de la o jumătate de lămâie
- o linguriţă de muştar
- o ceașcă de ulei
- sare şi piper
Într-un vas, pune toate ingredientele și mixează-le bine timp de 20 de secunde. Ulterior, ridică ușor mixerul și mai mixează încă 10 secunde.
La finalul celor 30 de secunde, vei obține o maioneză densă.
Poţi folosi ulei de seminţe de struguri, de şofran sau de canola în locului uleiului de floarea soarelui. De asemenea, poți folosi și ulei de măsline, însă în acest caz maioneza ta va avea un gust mai puternic şi o culoare mai închisă.
La ce să fii atent când mănânci salată de Beouf
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat la ce să fim atenți când mâncăm salată de Boeuf.
”Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are ”boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie.
Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim - sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.
De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de ”legată” va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a explicat medicul nutruționist.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Băutura care arde grăsimea și crește imunitatea. Cele 3 ingrediente care fac minuni. Mario Popescu: E un imuno booster
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
De ce să mănânci leurdă cu friptura de miel. Ingredientul care stimulează secreția gastrică și nu crește colesterolul
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.