Salata de Boeuf, rețetă. Secretul lui chef Florin Dumitrescu. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum când ai preparat maioneza
Salata de Boeuf este nelipsită de pe masa românilor. Chef Florin Dumitrescu spune care este greșeala pe care o facem când preparăm maioneza.
Salata de Boeuf este regăsită mereu pe mesele românilor, mai ales de sărbători. Chef Florin Dumitrescu a împărtășit secretele sale culinare. Cunoscutul chef arată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă salată de Beouf. Iată și ce ai greșit până acum.
Salată de Boeuf, rețetă - Ingrediente
- patru ouă
- 300 de grame de pulpă de vită
- 300 de grame de cartofi
- 150 de grame de morcovi
- 80 de grame de mazăre fiartă
- 80 de grame de gogoșari murați
- 80 de grame de castraveți murați
- 400 ml de ulei de floarea soarelui
- două linguri de muștar
- o lămâie
Salată de Boeuf, mod de preparare
1. Se pun la fiert carnea și legumele întregi și se lasă la răcit.
2. Între timp, se pregătește maioneza din două ouă
3. După ce s-au răcit carnea și legumele, se taie în cubuleţe mici.
4. Se amestecă toate ingredientele, apoi se aşează salata pe un platou și se decorează.
Potrivit lui chef Florin Dumitrescu, pentru o salată de Boeuf delicioasă, trebuie să acordăm o atenţie deosebită legumelor în momentul în care le amestecăm.
”Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât şi carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza. În caz contrar, compoziţia se va înmuia şi riscăm să stricăm salata”, susține chef Florin Dumitrescu.
Cum să prepari carnea
”Salata de Boeuf românească nu este altceva, la bază decât o salată a la Ruse, din bucătăria internațională, ci este o salată cu legume și maioneză. Salata de Boeuf are nevoie, neaparată, de vită. Fie că facem cu vită, vițel, trebuie să aibă vită. Dacă pui carne de pui, aceasta nu mai este salată de Boeuf”, a mai spus chef Florin Dumitrescu.
Cum să faci maioneză în 30 de secunde
- un ou întreg (Atenție! Trebuie să fie la temperatura camerei)
- zeama de la o jumătate de lămâie
- o linguriţă de muştar
- o ceașcă de ulei
- sare şi piper
Într-un vas, pune toate ingredientele și mixează-le bine timp de 20 de secunde. Ulterior, ridică ușor mixerul și mai mixează încă 10 secunde.
La finalul celor 30 de secunde, vei obține o maioneză densă.
Poţi folosi ulei de seminţe de struguri, de şofran sau de canola în locului uleiului de floarea soarelui. De asemenea, poți folosi și ulei de măsline, însă în acest caz maioneza ta va avea un gust mai puternic şi o culoare mai închisă.
La ce să fii atent când mănânci salată de Beouf
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat la ce să fim atenți când mâncăm salată de Boeuf.
”Ingredientele sunt simple, hrănitoare: cartofi fierți, morcov, păstârnac, țelină (va recomand), mazăre, murături si carne. Chiar daca are ”boeuf-ul” în titlu, poate fi făcută și cu carne de pui/curcan, dar si cu plulpă de porc(foarte gustos). De preferat castraveții murați în saramură, nu în oțet, fermentația lactică aduce un plus de savoare și beneficii pentru digestie.
Cartofii fierți și reci au amidon cu absorție lentă și rol prebiotic, iar mazărea e plină de fibre și minerale. De carne nu mai vorbim - sățioasă, cu proteine complete, antianemică si cu calorii negative.
De unde pot apărea problemele pentru siluetă? Din maioneză!!!! Pentru fiecare lingură socotiți 150cal. Este decizia fiecărei gospodine cât de ”legată” va fi salata, însă sfatul meu este sa nu înnecați ingredientele, să nu o transformați într-un sos de maioneză”, a explicat medicul nutruționist.
-
4 sfaturi simple pentru un somn de calitate18.11.2025, 23:45
-
Gripa aviară H5N5 ajunge la oameni. Ce riscuri prezintă pentru populație18.11.2025, 22:07
-
Un simplu tratament de canal poate reduce riscul de infarct și diabet18.11.2025, 21:58
-
Ce trebuie să știi despre postul cu apă18.11.2025, 20:34
-
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Budinca de chia, mai puternică decât orice dietă: 5 rețete delicioase. Cum să slăbești simplu și rapid
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
