Salată orientală de POST, rețetă cu puține calorii. Ingredientul SECRET care o face super delicioasă

salata-orientala-de-post_43610100 captură FOTO

Dacă ești în căutarea unei rețete sănătoase de post, cu puține calorii, salata orienatală poate fi o opțiune excelentă. Din ingrediente proaspete, această rețetă de salată orientală este binevenită...

Ingrediente

Cartofi 1,2 Kg
Ceapă 2 buc
Măsline negre fără sâmburi 100 g
Măsline verzi fără sâmburi 100 g
Ardei gras roșu 1/2 buc
Castraveți murați 200 g
Capere o linguriță
Mărar proaspăt o legătură
Sucul de la 2 lămâi
Muștar de Dijon 2 lingurițe
Ulei de măsline 80 ml
Miere de albine o linguriță
Sare și piper

Mod de preparare

Spală bine și apoi pune la fiert 1,2 Kg cartofi în coajă. Adaugă și o linguriță de sare. Fierbe 30 de minute cu capac.

Scurge cartofii de apă, așteaptă să se răcească și apoi curăță-i de coajă. Taie cartofii în cuburi potrivite.

Curăță și toacă julien 2 cepe.

Taie castraveții murați în rondele.

Taie felii subțiri jumătate de ardei gras roșu și taie măslinele rondele.

Stoarce zeama de la două lămâi.

Amestecă zeama de lămâie cu 80 ml ulei de măsline, două lingurițe muștar (Dijon), sare, piper măcinat și o linguriță de miere.

Într-un castron mare pune toate ingredientele tocate și tăiate și adaugă o linguriță de capere.

Adaugă o legătură de mărar proaspăt tocat și apoi toarnă și vinegreta preparată anterior.

Amestecă bine toate ingredientele, scrie ideideretete.net

 

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250