Semințele de mere, toxice pentru organism. Ce substanță conțin

Semințele de mere conțin o substanță otrăvitoare. De aceea nu este recomandat să înghițim semințele.
Semințele de mere conțin mai mulți compuși toxici. Merele conțin o mulțime de compuși sănătoși, inclusiv antioxidanți, vitamine și fibre dietetice. Amigdalina face parte din apararea chimică a semintelor. Este inofensiv atunci când o sămânță este intactă, dar atunci când o sămânță este mestecată sau deteriorată în alt mod, amigdalina se degradează în cianură de hidrogen.
Acest lucru este foarte otrăvitor și chiar letal în doze mari. Semințele de mere, cu toate acestea, conțin un compus vegetal numit amigdalină, care poate avea un efect toxic, arată Medical News Today.
Ce conțin semințele de mere
Amigdalina există în cantități relativ mari în semințele de fructe din familia Rosaceae, care include mere, migdale, caise, piersici și cireșe. Oamenii au folosit cianura ca o otravă de-a lungul istoriei. Funcționează interferând cu rezervele de oxigen ale celulelor, iar dozele mari pot duce la deces în câteva minute.
Intoxicații cu cianură
Consumul de compuși cianogeni ai plantelor poate provoca otrăvirea cu cianură la om. Acești compuși există în semințe de caise, migdale, manioc și semințe de mere.
Simptomele ușoare ale otrăvirii cu cianură pot include:
- anxietate
- dureri
- amețeală
- confuzie
Intoxicația acută poate duce la scăderea conștienței, hipertensiune arterială, paralizie și comă. În unele cazuri, este fatal. Cantitatea de semințe dăunătoare depinde de greutatea corporal a fiecăruia. Copiii mici au un risc mai mare.
Pentru ca elementele toxice din semințele de mere să fie letale, numărul de semințe ar depinde de greutatea corporală a unei persoane, de toleranța lor și de tipul de măr. Cantitatea de amigdalină dintr-un măr variază, în funcție de varietatea mărului și de mediul său de creștere.
Este important să rețineți că atunci când amigdalina nu este letală, cantități mai mici pot determina o persoană să se simtă rău.
Când devine consumul fatal
Consumul de câteva semințe de mere este sigur. Cu toate acestea, consumul sau consumul unor cantități mari de semințe măcinate sau zdrobite ar putea fi fatal.
Conform unei revizuiri din 2015, conținutul de amigdalină în 1 gram de semințe de mere variază de la 1-4 miligrame (mg), în funcție de varietatea de măr. Cu toate acestea, cantitatea de cianură derivată din semințe este mult mai mică.
O doză letală de cianură de hidrogen poate fi de aproximativ 50-300 mg. Semințele de mere au potențialul de a elibera 0,6 mg de cianură de hidrogen pe gram. Acest lucru înseamnă că o persoană ar trebui să mănânce 83-500 de semințe de mere pentru a dezvolta otrăvire acută cu cianură.
Cu alte cuvinte, consumul de căni de semințe de mere măcinate ar putea fi fatal sau cel puțin ar putea provoca boli. Cu toate acestea, consumul de semințe dintr-un măr nu ar reprezenta o problemă. Alți oameni de știință confirmă că conținutul de amigdalină din semințele de mere poate fi ridicat și că consumul semințelor poate fi un motiv de îngrijorare.
Înghițirea semințelor întregi de mere este puțin probabil să provoace simptome. Stratul de semințe îl protejează de enzimele digestive, iar semințele pot trece prin sistemul digestiv nedeteriorat. Cu toate acestea, este probabil o idee bună să eliminați semințele înainte de a da mere copiilor mici, mai notează Medical News Today.
Vezi și: Cosmeticele, riscuri pentru sănătatea pielii. Cât timp se pot folosi după desigilare
Toxinele din sucul de mere
Sucul de mere și piureurile conțin adesea mere întregi zdrobite, inclusiv miezul și semințele. Deoarece semințele de mere sunt zdrobite în timpul procesării, acestea ar putea elibera niște cianură, care rămâne în suc.Cu toate acestea, atunci când cercetătorii au investigat cât de multă amigdalină era în mărcile comerciale de sucuri de mere, au găsit cantități foarte mici, variind de la:
- 0,01-0,04 mg pe mililitru (ml) în sucul de mere presat
- 0,001-0,007 mg pe ml în sucul de mere cu durată lungă de viață
Autorii studiului au concluzionat că este puțin probabil ca o cantitate de amigdalină din sucul de mere disponibil în comerț să provoace daune. Totuși, ei recomandă evitarea consumului de semințe de mere si indepartarea lor înainte de stoarcerea merelor, din cauza conținutului de amigdalină.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Ciorbă de pui a la grec: rețeta cremoasă și ușor acrișoară. Cum obții acrișorul perfect
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase