Tort de banane, nuci și scorțișoară. Rețetă cu un gust irezistibil
Ca gustarea sau la micul dejun, un tort este întotdeauna binevenit. Această rețetă de tort cu banane pe care ți-o oferim te va încânta prin aroma sa unică și gustul irezistibil, fără să-ți pui în pericol...
De ce aceste ingrediente?
Bananele, pe lângă faptul că sunt hrănitoare, sunt și o gustare perfectă. Bogate in potasiu si vitamina B6, dar și în compuși bioactivi, cum ar fi fenolii, carotenoide și fitosteroli, acest fruct are multe beneficii pentru sănătate și protejează organismul împotriva stresului oxidativ, după cum se menționează aici. Ca să nu mai vorbim că un alt studiu a arătat avantajul consumului de banane ca sursă de energie, folosită în special de sportivii de anduranță.
Bogate în acizi grași, proteine vegetale, fibre, vitamine, minerale, carotenoide și fitosteroli, nucile au o potențială acțiune antioxidantă și ajută, de asemenea, la creșterea termogenezei, așa cum se arată în acest studiu.
În ceea ce privește scorțișoara, este un condiment folosit de milenii pentru efectele sale antiinflamatoare, antimicrobiene și antioxidante. În plus, face posibilă potențarea activității insulinei, așa cum este stipulat în acest studiu.
Rețetă Tort de banane, nuci și scorțișoară
Pentru această rețetă, ai nevoie de:
- 2 căni de făină de migdale
- 3 banane coapte și piure de banane
- 1 ¼ cană de nuci tocate
- 160 g fructoză
- 150 g unt vegetal
- 2 linguri de lapte de migdale
- 1 ou
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuțit de sare
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 1 linguriță de extract de vanilie
Preîncălzește cuptorul la 180 ° C.
Într-un castron pune făina de migdale, sarea, bicarbonatul de sodiu și scorțișoara și amestecă bine.
Într-un alt castron, bate oul, untul topit și fructoza până se combină bine. Adaugă amestecul de mai sus și omogenizează cu o spatulă. Toarnă peste laptele de migdale, piureul de banane și extractul de vanilie. Apoi adaugă nucile și amestecă totul.
Toarnă compoziția în tava tapetată cu făină.
Bagă la cuptor pentru 60 de minute.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci avocado cu ou în fiecare dimineață
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
De ce te doare capul după ce bei un pahar de vin. Ce ascunde vinul roșu și de ar putea fi periculos
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
