
Consumul de carne stimulează sănătatea musculară mai bine decât dieta pe bază de plante, mai ales pe măsură ce îmbătrânim, sugerează un nou studiu
Proteinele pe bază de plante nu pot menține sănătatea musculară la fel de bine cum o face consumul de carne pe măsură ce îmbătrânim.
Cercetătorii au descoperit că proteina animală este mai eficientă decât proteina din plante în prevenirea pierderii musculare.
Studiul a descoperit că veganii ar trebui să mănânce mult mai multe cereale, legume și fasole dacă vor să obțină aceleași beneficii pe care carnea, lactatele și ouăle le oferă organismului, mai ales odată cu înaintarea în vârstă.
Cercetătorii de la King’s College London sugerează că oamenii ar trebui să obțină un echilibru atât de proteine animale, cât și din plante.
„Deși știm că dietele pe bază de plante sunt benefice pentru mediu, nu știm cât de bune sunt aceste diete pentru menținerea musculaturii. Trecerea de la o dietă proteică bazată pe animale la o dietă bazată pe plante poate fi în detrimentul sănătății musculare în timpul îmbătrânirii”, se arată în raportul cercetătorilor
Mușchii sunt susținuți de aminoacizi, care cresc în timpul antrenamentelor sau prin consumul de proteine animale și, odată cu îmbătrânirea, corpul are nevoie de ajutor suplimentar pentru a preveni atrofierea mușchilor.
Proteinele pe bază de plante pot face același lucru, dar cantitatea trebuie să fie mult mai mare pentru a avea acest efect, subliniază cercetătorii.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-