De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Piețele și supermarketurile sunt pline de căpșuni, majoritatea din import, însă experții trag atenția că mare parte din ele sunt tratate cu pesticide și că pentru a evita ingerarea de reziduurile periculoase...
Căpșunile care apar pe piață înainte să fie sezonul lor conțin chimicale care le fac să crească repede, să nu fie atacate de dăunători și să fie foarte mari, dar fără să aibă gustul pe care-l știam din copilărie.
Căpșunile conțin peste 10 tipuri de chimicale, iar unele dintre ele ajung și la 17, potrivit Environmental Working Group (EWG), organizația nonprofit din SUA. Au fost depistate pesticide în 40% dintre căpșuni.
Organizația analizează an de an datele de testare și identifică fructele cu cel mai mare număr de pesticide. 98% dintre căpșuni, piersici, nectarine și mere au fost tratate cu cel puțin un produs chimic. În plus, testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate și curățate.
Cum scăpăm de pesticidele din fructe și legume
Pentru a elimina pesticidele, aveți nevoie doar de oțet alb și apă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 90% apă și 10% oțet alb într-un vas mai mare și lasati fructele și legumele să se înmoaie în acea soluție timp de cel puțin 20 de minute. După aceea, clătiți-le bine cu apă rece, notează Antena3.
După perioada în care le-ați lăsat la înmuiat veți observa pe fundul vasului reziduul de pesticide ascuns în fructe și legume. Această metodă vă scapă de 70% din reziduuri.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.