Botulism la bebeluși, suzete cu miere un pericol
Mai mulți bebeluși au fost spitalizați cu botulism, după ce li s-a dat suzete cu miere. Agenția de Alimente și Medicamente a SUA (Food and Drug Administration) a emis un avertisment după ce a primit rapoartele a...
,,Nu dați bebelușilor pentru miere. Suzetele care se umplu cu miere sau sunt înmuiate în miere nu ar trebui să fie administrate sugarilor", susțin oficialii FDA.
În cazul micuților pacienți internați în spital, suzetele au fost cumpărate din Mexic, dar produse similare pot fi cumpărate online și în S.U.A, potrivit MedicineNet.com.
FDA nu este singurul for care interzice utilizarea mierii la copiii mici. Atât Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, cât și Academia Americană de Pediatrie spun foarte clar că mierea nu trebuie administrată copiilor mai mici de 12 luni.
Botulismul este cauzat de bacteria Clostridium botulinum (C. botulinum), care eliberează o neurotoxină, o otravă care atacă sistemul nervos. Poate provoca paralizie și poate pune viața în pericol. Mierea poate conține spori botulinici care se pot multiplica într-un sistem digestiv imatur al sugarului, motiv pentru care a fost legată de cazurile de botulism infantil.
Dacă bebelușii cu vârsta de până la 6 luni au înghițit spori botulinici, sporii pot să germineze în bacterii. Pe măsură ce copiii cresc își construiesc sistemul de apărare al organismului menit să împiedice sporii să se răspândească, arată WebMedcom.
Botulismul este, de obicei, legat de fructele și legumele conservate la domiciliu. Și conservele din comerț pot avea bacteriile care provoacă botulism, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. În afara alimentației, sporii botulinici mai pot intra în răni deschise și se pot reproduce lent, eliberând în cele din urmă toxina. Acest tip de botulism este asociat cu consumatorii de droguri care injectează heroină neagră în piele, mai degrabă decât în vene. Botulismul mai poate fi luat prin inhalare, însă acest lucru este foarte rar.
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
De ce să pui oțet în mașina de spălat. Răspunsul te va surprinde
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
