Cafeaua reîncălzită devine amară. În cât timp trebuie să consumăm o cafea proaspătă

Cafeaua reîncălzită își pierde proprietățile, iar gustul devine amar.
Cafeaua reîncălzită nu mai are aceleași proprietăți. Oamenii de știință au încercat să afle ce se întâmplă în momentul în care reîncălzim cafeaua. Emily Rosenberg, șefa operațiunilor de formare la Stumptown Coffee a explicat de ce cafeaua își schimbă gustul atunci când aceasta este reîncălzită.
Cuptorul cu microunde schimbă gustul cafelei
Cafeaua reîncălzită la cuptorul cu microunde îți schimbă total gustul. Aceasta devine estrem de amară. Experții arată că reîncălzirea cafelei activează anumiți compuși care îi schimbă gustul.
"Toată cafeaua are o anumită cantitate de amărăciune Dar în cafeaua proaspăt preparată, există, de asemenea, o mulțime de dulceață și aciditate care echilibrează amărăciunea și creează o cafea complexă și cu gust delicios.
Când reîncălziți cafeaua, nu faceți decât să încurajați producția de acid chinic și cafeic, oferind cafelei o aromă și mai amară, astringentă și noduroasă", a spus Emily Rosenberg, potrivit Huffington Post.
Cafeaua verde, cea neprajită, conține acizi clorogenici, iar procesul de prăjire îi descompune în acid chinic și acid cafeic. Aroma acidului chinic poate fi asociată cu chinina din apă tonică. În timp ce acidul clorogenic are un gust amar, acidul chinic și acidul cafeic au și ele o aromă amară și astringentă, mult mai pronunțată.
Compușii volatili și căldura
Michael Phillips, directorul Blue Bottle Coffee, a explicat ce se întâmplă cu compușii volatili.
„Totul se reduce la două cuvinte: compuși volatili. Iar cafeaua este plină de ei. Aceștia sunt factorii și care fac ca o ceașcă de cafea prăjită și pregătită corespunzător să aibă un gust și un miros grozave.
Dar, așa cum le este și numele, compușii volatili sunt….volatili. Când reîncălziți cafeaua, toate lucrurile bune încep să dispară, iar componentele mai amare ale cafelei care rămân prin procesul de încălzire se vor simți mai mult”, a spus Michael Phillips.
În cât timp trebuie să consumăm cafeaua
Emily Rosenberg a mai spus că o cafea va avea cel mai bun gust dacă este consumată în decurs de o oră sau cel mult 90 de minute de la preparare, indiferent de modul în care este pregătită.
Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial. Potrivit unui studiu publicat în Analele Medicinei Interne, persoanele care consumă cafea zilnic, cu sau fără zahăr, par să fie expuse unui risc mai mic de a muri mai devreme comparativ cu cei care nu beau deloc, notează The Guardian.
Conform British Coffee Association, în Marea Britanie se beau zilnic aproximativ 98 de milioane de cești de cafea, în timp ce în SUA se consumă 517 milioane de cești, conform National Coffee Association.
Studiile anterioare au sugerat că această băutură poate fi benefică pentru sănătate, consumul fiind asociat cu un risc mai mic de afecțiuni, de la boli hepatice cronice la anumite tipuri de cancer și chiar demență.
Potrivit actualului studiu, cercetătorii din China au descoperit că persoanele care au consumat o cantitate moderată de cafea în fiecare zi, cu sau fără zahăr, au prezentat un risc mai mic de deces pe o perioadă de 7 ani față de cei care nu sunt consumatori de cafea. Rezultate similare au fost și la celelalte tipuri de cafea, instant ori decofeinizată.
-
-
Soluții rapide de reabilitare totală cu 4 sau 6 implanturi13.10.2025, 10:40
-
-
-
Nu o să crezi ce pot face vârstnicii cu un simplu telefon! Un truc banal le schimbă viața
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Luna perfectă în care să începi o schimbare. NU e ianuarie! 3 pași simpli să îți transformi starea de spirit, fără efort
Vitaminele esențiale după 40 de ani. Suplimente care susțin echilibrul hormonal, oasele și mușchii
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Cum să scapi de durerile de spate cu câteva exerciții simple. Le poți face în pat
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Plimbările zilnice: beneficii pe care sigur nu le-ai știut. Cât trebuie să mergi pe jos dacă ai peste 50 de ani
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.