
Consumul de căpșuni este asociat cu un risc redus de multe boli cronice. Căpșunile pot îmbunătăți sănătatea inimii, pot reduce nivelul zahărului din sânge și pot ajuta la prevenirea...
Căpșunile pot, de asemenea să:
- îmbunătățească starea antioxidantă a sângelui
- scadă stresul oxidativ
- reducă inflamația
- îmbunătățească profilul lipidelor din sânge
- reducă oxidarea dăunătoare a colesterolului LDL (rău).
Despre beneficiile căpșunilor a scris și medicul nutriționist Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.
"Pledoarie pentru consumul de căpșuni:
au puține calorii și mai multă vit. C decât portocala
au multe fibre solubile(care scad colesterolul) și insolubile(care previn constipația)
albesc dinții, împrospătează respirația și au efect afrodisiac
În 100g căpșuni avem peste 50% din doza zilnică de vit. C, 20% din doza de acid folic, 150mg potasiu, 2g fibre și bioflavonoide cu efect anticancer.
Niciodată căpșunile n-au fost mai delicioase, poate pentru că la argumentele nutriționale s-au adăugat și factorii de mediu.", a precizat medicul nutriționist.
Citește și Ghimbirul: ce MINUNI poate să facă în organism, dacă îl consumi zilnic, timp de o lună
-
7 lucruri pe care să NU le spui cuiva cu anxietate14.07.2025, 09:07
-
Punctul de pe mână care îți calmează instant durerea de cap14.07.2025, 08:27
-
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul13.07.2025, 15:48
-
Cancerul îți topește vasele de sânge ale mușchilor. Ce s-a descoperit13.07.2025, 15:04
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-