
Deși sunt o variantă mai practică, cozonacii din comerț au mult zahăr, nociv pentru sănătate. Medicul nutriționist Anca Hâncu a dezvăluit, la interviurile DC MEDICAL, de ce este important să citim eticheta de...
"Gospodinele și doamnele pot încerca să facă un cozonac acasă, să fie o provocare, numai că, dacă facem cozonaci acasă, 3-4 cozonaci iar sunt prea mulți prin casă. Sau să alegem varianta de a da comandă pe la cofetării, cofetăriile au foarte mult de lucru în perioada aceasta. Sau dacă luăm din magazin să citim niște etichete. Pe etichetă mai scrie ce este acolo adăugat. Vedem pe suta de grame care este cantitatea de zahăr și până la urmă s-ar putea să nu ne mai placă ce cumpărăm.", a declarat medicul nutriționist Anca Hâncu, marți, 27 aprilie.
"Mai există și varianta aceea de cozonac foarte mic, baigli. Eu sunt din Ardeal și acolo se folosea așa ceva, cu mai puțină cocă și foarte mult mac sau foarte multă nucă. Oricum, să ținem minte că toate sunt niște dulciuri hipercalorice.", a adăugat Anca Hâncu.
-
Tratamentul pacienților cu Parkinson, adaptat14.07.2025, 20:48
-
Fructul care ascunde beneficii uimitoare pentru inimă și sănătate14.07.2025, 19:19
-
Tratamentul care reduce semnificativ hipertensiunea14.07.2025, 18:00
-
EXCLUSIV ThetaHealing, o punte între subconștient și vindecarea fizică14.07.2025, 16:54
-
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Schimbări majore în sănătate14.07.2025, 16:41
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-