Trucul genial care curăța ustensilele de lemn din bucătărie. Ai nevoie doar de două ingrediente simple
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!
Nu orice făină e folosită pentru obținerea delicioaselor paste italienești.
Pentru a te bucura de savoarea pastelor italienești e bine de știut că pentru obținerea lor nu se folosește orice fel de făină.
#ȘtiațiCă
Făina 00 se mai numește și făină pentru paste? Italienii utilizează făina 00 pentru a obține pastele tradiționalele italienești. Făina 00 are un conținut de proteină de 7-11% și un conținut de amidon de 68,9-70%”, scrie, pe rețelele sociale, Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.
Când fierbi paste făinoase, pune în apă o bucăţică de unt. Astfel nu se va mai forma spumă. De asemenea, ca textura pastelor să rămână ”netedă și plăcută, chiar și după gătire”, ar fi bine să adaugi o linguriță de zeamă de lămâie, recomandă Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj:
”Este indicat să adăugăm o lingură de zeamă de lămâie atunci când fierbem pastele? Fierberea pastelor într-o apă acidifiată prin adăugarea unei linguri de zeamă de lămâie sau de oțet, păstrează textura pastelor netedă și plăcută, chiar și după gătire. Într-o apă cu pH de 6 proteinele sunt neutre din punct de vedere electric, aspect care facilitează recombinarea aminoacizilor rezultând o rețea proteică eficientă care încorporează moleculele de amidon, iar în acest fel pastele nu vor fi lipicioase”.
Pastele sunt o sursă foarte bună de carbohidrați, iar un studiu recent arată că ar trebui consumate de trei ori pe săptămână pentru a aduce beneficii sănătății. Un nou studiu sugerează că consumul moderat de paste nu este neapărat legat de bolile cronice și ar putea avea chiar și unele beneficii. Studiul, care a fost publicat în BMJ Nutrition, Prevention și Health, a încercat să determine dacă există o legătură între consumul de paste și riscul pe termen lung de diabet de tip 2, boli cardiovasculare aterosclerotice (ASCVD) și accident vascular cerebral.
Dintre cele 84.555 de femei aflate în postmenopauză care au participat la studiu, femeile care au consumat cele mai multe paste au avut un risc redus de ASCVD și accident vascular cerebral, comparativ cu femeile care au consumat mai puține paste. Cel mai mare aport de paste consumate a fost puțin peste trei porții de paste pe săptămână. Cel mai mic a fost puțin sub o jumătate de porție de paste pe săptămână.
Cum să cureți eficient ustensilele din lemn din bucătărie. Greșeala pe care ai făcut-o până acum care înmulțește bacteriile. Află acum!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
S-au făcut studii despre cum să usuci mai repede hainele iarna. Metoda pe care nu o știai
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.