
Consumul alimentelor bogate în fbre este mai importat pentru sănătatea noastră decât am crede. Unele studii arată legătura consumului alimentelor bogate în fibră cu riscul mai mic de a dezvolta...
Consumul de fibre alimentare recomandat în Statele Unite este de 25 de grame pe zi pentru femei (aproximativ trei jumătăți de cești de leguminoase) și 38 de grame pe zi pentru bărbați, spune specialiștii de la Harvard Medical School.
Dar majoritatea oamenilor mănâncă doar jumătate din asta. Acum, un studiu comandat de Organizația Mondială a Sănătății, publicat online în ianuarie 2019 de către The Lancet, oferă mai multe dovezi despre faptul că fibrele sunt un element important în sănătate.
Cercetatorii au combinat peste 240 de studii și crcetări clinice și au descoperit că persoanele care au mâncat alimentel cele mai bogate în fibre alimentaree au avut cele mai mici riscuri pentru a muri sau a dezvolta boli cronice în timpul derulării studiilor, comparativ cu persoanele care au mâncat cele mai puțin cantităț de alimente bogate în fibre.
Care sunt riscurile
Pentru fiecare creștere de 8 grame a fibrelor alimentare consumate zilnic, numărul total de decese și cazuri de boli de inimă, diabet și cancer colorectal a scăzut cu 5% până la 27%. Autorii spun că un consum de 25 la 29 de grame de fibre pe zi este adecvat, dar consumul de mai mult de 30 de grame pe zi ar putea oferi o protecție și mai mare.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-