
Un psiholog avertizează în legătură cu un fenomen îngrijorător al rețelelor de socializare. Pericolul cel mai mare este Facebook și Instagram.
Un psiholog atrage atenția asupra unui fenomen îngrijorător privind rețelele de socializare și relațiile interumane. Avertismentul psihologului Lenke Iuhoș vine în contextul dispariției prezentatoarei de televiziune, Cristina Țopescu.
„În ultimul an, am observat faptul că numeroase persoane trăiesc pe două paliere. Este vorba despre viața online și viața reală. Dacă acestea nu sunt echilibrate prin trăiri, gânduri, activități, se declanșează singurătatea socială pe care omul o simte acasă. De multe ori, majoritatea oamenilor doresc să își afișeze în mediul online faptul că trăiesc foarte bine. Este o dorință de a-și impune starea de bine. De exemplu, daca eu postez că sunt foarte bine, automat creierul îmi induce niște gânduri cu o stare de bine. Oamenii sunt făcuți să trăiască în colectivitate, să vorbească, să facă activități împreună. Dacă acestea lipsesc, apare singurătatea socială”, a precizat Lenke Iuhos, luni. Mai multe detalii găsiți pe DC NEWS.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-