Migdale: de ce să mănânci 23 de migdale în fiecare zi. Beneficii INCREDIBILE
Migdalele conțin nutrienți și sunt considerate a fi un superaliment și există o logică în spatele acestui număr – 23 de sâmburi de migdale – pe care nu ar fi bine să-l depășim. Iată câteva dintre...
De la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului și echilibrarea nivelului de zahăr din sânge până la îmbunătățirea imunității, se pare că nu există nimic ce migdalele nu pot face bun în organism. Spre e exemplu, migdalele sunt bogate în antioxidanți și excelente pentru pielea ta, dar conțin și vitamina E așa că sunt o gustare perfectă pentru creier întrucât reduc foarte mult probabilitatea degenerării cognitive.
De ce doar 23 de migdale
Sunt o sursă excelentă de fibre și proteine și conțin substanțe nutritive importante, inclusiv vitamina E, seleniu, zinc, calciu, magneziu și vitamine B, în special folat și biotină (vitamina B7).
Sunt însă hipercalorice, așa că 30 g sau aproximativ 23 de nuci de migdale înseamnă porția zilnică ideală recomandată de liniile directoare dietetice pentru americani. La această cantitate conțin 163 de calorii și 14 grame de grăsimi, în primul rând fiind vorba de grăsimi mononesaturate sănătoase, împreună cu acizi grași omega-3.
La această cantitate consumul de migdalele reduc riscul de boli de inimă și, conform unui studiu din 2013 (link direct studiu), atunci când sunt consumate ca gustare, ajută la reducerea foamei și scad riscul de creștere în greutate.
Sunt considerate ca super-alimente, în special în posturile intermitente și dietele Keto, care pun accent din ce în ce mai mare pe gustările sănătoase și controlul caloriilor. Apoi, migdalele pot fi digerate bine de persoane de toate vârstele, de la un copil mic până la persoane în vârstă.
Beneficiile migdalelor
Beneficiile consumului zilnic de migdale se extind și asupra regimurilor de înfrumusețare. Adăugați migdale zdrobite (înmuiate și fără coajă) la o cremă de față cu banană zdrobită banană și aveți o mască pentru față care vă va reduce ridurile fine. Combinați praf de migdale cu ulei de măsline și folosiți compoziția pe par ca să-i dea strălucire și să-l hrănească. Puteți face un scrub de casă din migdale zdrobite mărunt și ulei de cocos, cu care să vă curățați pielea.
Aceste nuci compacte, dar dense din punct de vedere nutrițional, sunt extrem de versatile și dovedesc că uneori nu trebuie să vă străduiți pre atare să mâncați bine și sănătos și nici să vă îngrijiți pielea.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Ce se întâmplă dacă NU mănânci înainte de operație. Un studiu dă totul peste cap
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Trucul cu folie de aluminiu pe calorifer. Ce efect are și de ce merită încercat
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
