Nutriționistul Anca Hâncu: Câte minute trebuie să mănânci

Medicul nutriționist Anca Hâncu a spus câte minute ar trebui să mâncăm.
„Trebuie să mâncăm așezat, liniștit, cel puțin 20 de minute”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu, precizând că este o recomandare „destul de grea”, mai ales în contextul în care cele mai multe persoane termină de mâncat în cinci, zece minute.
„Aș recomanda să nu mai mănânce lumea în fața televizorului. Dacă te uiți la televizor în timp ce mănânci sau butonezi telefonul, nu mai simți mâncarea, uiți ce ai mâncat și, practic, consumi cantități mult mai mari și este periculos pentru sănătate”, a mai spus Anca Hâncu la Antena 1.
Nutriționistul Anca Hâncu: Ardeiul roșu, doza perfectă de vitamina C pentru un bărbat. Pentru o femeie este diferit
Medicul nutriționist Anca Hâncu a spus cum ne putem lua necesarul de vitamine și minerale din alimente.
„Vitaminele sunt hidrosolubile și liposolubile. Care este diferența? Cele liposolubile, A, D, K, pot fi depozitate în organism. Și după două sau trei luni pot fi folosite. Cele hidrosolubile se elimină zilnic prin urină și nu pot fi depozitate. Prin urmare, în fiecare zi, noi trebuie să luăm vitamina C. De unde? Nu din pastile. Avem legume! De exemplu, luăm 95 de grame de vitamina C dintr-un ardei roșu pe care îl putem mânca de dimineață - doza de vitamina C pentru un bărbat. O portocală ne aduce doza pentru o femeie. Vitamina C reface și alți antioxidanți, de aceea este importantă”, a spus Anca Hâncu. De asemenea, potrivit specialistului, vitamina C elimină radicalii liberi, stimulează imunitatea, are rol în absorbția colagenului.
„Vitamina A se găsește în surse vegetale și animale. Are rol în vedere, în imunitate și creșterea celulară. Sursele sunt morcovii, caisele, mango, spanacul”, a zis specialistul. „Când apar stări de oboseală, ne gândim la probleme cu vitamina B”, a mai spus, la Antena 1, Anca Hâncu.
„Luăm calciu din lactate, cereale integrale. Fierul se găsește peste tot și este important în activitatea tuturor celulelor. Există fier în alimente de origine animală (carne de vită, carne de pui, ficat), dar și vegetală”, a spus Anca Hâncu.
-
Patru alimente delicioase care îți protejează creierul13.10.2025, 15:34
-
Testul banal din analizele de rutină care îți poate salva ficatul13.10.2025, 13:41
-
-
Soluții rapide de reabilitare totală cu 4 sau 6 implanturi13.10.2025, 10:40
-
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
4 măsuri esențiale care îți pot salva viața pe timp de caniculă. Dr. Ciuhodaru, explicații
Toaleta, cel mai periculos loc din casă? De ce să nu iei niciodată telefonul cu tine. Surprizele mortale din baie
Adevărul șocant despre riscurile mortale din baie și de ce nu ar trebui niciodată să iei telefonul cu tine!
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?