Fiul lui Lili Sandu, operat. Ce s-a întâmplat cu băiețelul de 3 ani: Inert pe o masă, intubat. E al naibii de greu

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Lili Sandu - Foto: Instagram Lili Sandu
Lili Sandu - Foto: Instagram Lili Sandu

Lili Sandu a vorbit despre cel mai greu moment din viața ei: să-și vadă copilul pe un pat de spital.

Lili Sandu a trecut prin cele mai grele momente din viața ei, după ce fiul ei, Thomas Jay, în vârstă de aproape 3 ani, a ajuns pe masa de operație și a suferit o intervenție chirurgicală. 

Prezentatoarea de la PRO TV a publicat pe rețelele de socializare un mesaj emoționant în timp ce-l privea pe cel mic cum doarme pe patul de spital.

Lili Sandu a mărturisit că are ochii înlăcrimați atunci când se uită la fiul ei care tocmai a fost operat.

"Offf imaginea asta mă rupe în bucăți… Stau lângă el cu ochii în lacrimi și îi mulțumesc lui Dumnezeu că azi ne-a vegheat… După multe luni de chin și nesomn, astăzi le-am spus Bye polipilor.

Pare o operație ușoară, doar că atunci când este vorba de copilul tău și ți-l imaginezi inert pe o masă de operație, intubat, respirând artificial preț de 1 oră, ehh se schimbă treaba.

Astăzi m-am rugat pentru fiul meu și pentru toți ceilalți fii și fiice care sunt în spitale și pentru părinții lor… Acum am înțeles cum e și e al naibii de greu", a spus Lili pe Instagram, unde a postat și o fotografie cu Thomas de pe patul de spital.

Ce s-a întâmplat cu băiețelul lui Lili Sandu

 

Polipii nazali sunt excrescențe moi, nedureroase și necanceroase pe mucoasa pasajelor nazale sau a sinusurilor. Aceștia atârnă în jos ca lacrimile sau strugurii. Sunt rezultatul unei inflamații cronice și sunt asociați cu astm, infecții recurente, alergii, sensibilitate la medicamente sau anumite tulburări imunitare.

Este posibil ca polipii nazali mici să nu provoace simptome. Creșterile mai mari sau grupurile de polipi nazali pot bloca căile nazale sau pot duce la probleme de respirație, pierderea simțului olfactiv și infecții frecvente.

Polipii nazali pot afecta pe oricine, dar sunt mai frecvenți la adulți. Medicamentele pot adesea să micșoreze sau să elimine polipii nazali, dar uneori este necesară o intervenție chirurgicală pentru a-i îndepărta. Chiar și după un tratament de succes, polipii nazali revin adesea.

Care sunt simptomele

Polipii nazali sunt asociați cu iritarea și umflarea (inflamația) mucoasei căilor nazale și a sinusurilor care durează mai mult de 12 săptămâni (sinuzită cronică).

Cu toate acestea, este posibil să aveți sinuzită cronică fără polipi nazali.

Polipii nazali înșiși sunt moi și lipsiți de senzație, așa că, dacă sunt mici, este posibil să nu vă dați seama că îi aveți. Creșterile multiple sau un polip mare vă pot bloca pasajele nazale și sinusurile.

Semnele și simptomele comune ale sinuzitei cronice cu polipi nazali includ:

Un nas care curge

Înfundare persistentă

Picurare postnasală

Scăderea sau absența simțului olfactiv

Pierderea simțului gustului

Dureri faciale sau dureri de cap

Durere la nivelul dinților superiori

O senzație de presiune pe frunte și pe față

Sforăit

Sângerări nazale frecvente.

Mergeți la medic dacă simptomele durează mai mult de 10 zile. Simptomele sinuzitei cronice și ale polipilor nazali sunt similare cu cele ale multor alte afecțiuni, inclusiv ale răcelii obișnuite.

Solicitați asistență medicală imediată dacă aveți:

- Dificultăți serioase de respirație

- Înrăutățirea bruscă a simptomelor.

- Vedere dublă, vedere redusă sau capacitate limitată de a vă mișca ochii

- Umflături severe în jurul ochilor

- Dureri de cap din ce în ce mai severe însoțite de febră mare sau incapacitatea de a vă înclina capul în față

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel