Limonada, perfectă pentru zilele toride. Ce beneficii are asupra sănătății

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
limonada - FOTO: Freepick
limonada - FOTO: Freepick

Limonada este una din cele mai apreciate băuturi ale sezonului cald. Pe lângă efectul răcoritor, limonada are și alte beneficii pentru organism.

Limonada este o băutură preferată și sănătoasă pe timp de vară de care să vă bucurați alături de familie și vecini. Aceasta are beneficii pentru sănătate.

Dincolo de potolirea setei, există numeroase beneficii pentru sănătate ale limonadei dacă sunt făcute într-un mod sănătos, deoarece sursa principală a băuturii este lămâia.

Ameliorează indigestia

Să presupunem că suferiți de tulburări de digestie sau constipație. În acest caz, limonada este cea mai bună băutură de consumat, deoarece accelerează tractul digestiv pentru a descompune alimentele pe care le-ați consumat, notează Health&How.

Previne depunerea pietrelor la rinichi

Limonada poate ajuta la prevenirea depunerilor de pietre la rinichi, deoarece conține citrat. Citratul pe care îl obțineți de la consumul de limonadă crește cantitatea găsită în urină, împiedicând formarea pietrelor.

Vezi și: Conducătorii din sănătate, pregătire managerială. MS: Nu au niciun criteriu inițial de competență

Detoxifiere

Enzimele din lămâi catalizează ficatul în producerea bilei, ceea ce ajută alimentele să se miște fără probleme prin tractul digestiv, sporind o mai bună absorbție a nutrienților.

Rețeta de limonadă detox care-ți taie pofta de mâncare: 

Ingrediente:

- Apă rece – circa 750 ml

- Frunze de mentă proaspete

- 2 căpșune, feliate

- O jumătate de lămâie, tăiată felii subțiri

- Un sfert de linguriță de scorțișoară

- O jumătate de măr, feliat

De ce te ajută această rețetă:

Menta favorizează digestia ușoară și calmează crampele stomacale. Aroma ei taie pofta de mâncare, dar crește și performanțele cognitive și-ți îmbunătățește starea.

Căpșunile conțin substanțe anti-îmbătrânire, ajută la combaterea agenților cancerigeni. Ele sunt destul de bogate în fibre dietetice - de asta le și mâncați, nu doar beți limonada, cu o porție tipică ce conține 11% din cantitatea recomandată zilnic.

Potrivit Clinicii Mayo, fibrele ajută la normalizarea mișcărilor intestinale, la scăderea nivelului de colesterol, la controlul zahărului din sânge, la menținerea sănătății intestinului și la obținerea unei greutăți sănătoase.

Consumul de fibre pare să reducă riscul de boli de inimă, diabet și boli cardiovasculare, arată experții de la Harvard.

Lămâile ameliorează constipația, stimulează tractul digestiv și taie pofta de  mâncare! Pentru asta trebuie să mănânci feliile din limonadă. Ele conțin pectina, care te ajută să te simți sătul mai mult timp arată un studiu realizat pe soldați din Armata Americană.

Scorțișoara reduce nivelul zahărului din sânge, contribuind la reducerea poftei de zahăr, astfel încât să puteți mânca mai puțin și să vă controlați caloriile.

Merele ajută la menținerea dinților și oaselor și la vindecarea rănilor mai repede. Ele sunt bogate în fibre, vitamine și minerale, toate benefice pentru sănătate.

De asemenea, conțin o serie de antioxidanți, care ajută la neutralizarea radicalilor liberi:  quercetina, catehină, floridzină și acid clorogenic. Atenție, însă! Semințele de mere conțin o cantitate mică de amigdalină care, odată ce intră în contact cu acizii digestivi, eliberează cianură. Înghițirea semințelor întregi este puțin probabil să provoace rău, dar dacă aveți obiceiul să le mestecați poate fi periculos în timp.

Vezi și: Antiobioticele, efecte negative. Medic: Este considerată o amenințare mondială la adresa existenței speciei umane

Ajută în diete

Lămâile includ pectina, care este o fibră solubilă. Prin urmare, limonada și sucul de lămâie au făcut parte din regimul de scădere în greutate. Limonada ajută, de asemenea, la suprimarea nivelului poftei de mâncare, deoarece vă permite să vă simțiți plin mai mult timp.

Vezi și: Strategie pentru combaterea infecțiilor HIV/SIDA

Efect energizant

Cea mai bună opțiune poate fi limonada, deoarece conține ioni încărcați negativ, care stimulează energia odată ce intră în tractul digestiv. Pe lângă beneficiile pentru sănătate ale limonadei, lămâia reduce nivelul de stres și îți îmbunătățește starea de spirit datorită parfumului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel