LINAGLIPTINUM + METFORMINUM - prospect

DCMedical Team / 12 feb 2021 / 15:57
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

LINAGLIPTINUM + METFORMINUM – prospect. Acțiune: Linagliptin: hipoglicemiant; inhibitor al enzimei dipeptidil-peptidaza 4, cu împiedicarea metabolizării hormonilor de tip incretin GLP-1 și GIP, care favorizează creșterea secreției de insulină și reducerea secreției de glucagon. Metformina: biguanidă hipoglicemiantă; inhibă gluconeogeneza și glicogenoliza, crește sensibilitatea musculară la insulină, cu îmbunătățirea utilizării periferice a glucozei și întârzie absorbția glucozei la nivel intestinal.

LINAGLIPTINUM + METFORMINUM – prospect: 

Denummire comercială: JENTADUETO 

Forma: Comprimate filmate

Indicații: Trat. pacienților adulți cu diabet zaharat de tip 2. Este indicat ca adjuvant al dietei și exercițiului fizic: 

1) la pacienții controlați inadecvat numai prin administrarea dozei maxime tolerate de metformină; 

2) la pacienții cărora deja li s-a administrat trat. combinat cu linagliptin și metformină;

3) asociat cu o sulfoniluree, la pacienții la care controlul glicemiei nu se realizează adecvat numai prin administrarea dozei maxime tolerate de metformină și sulfonil-uree.

Contraindicații: Hipersensibilitate; cetoacidoză diabetică, precomă diabetică; IR sau disfuncție renală (clearance al creatininei < 60 ml/min); afecțiuni acute cu posibilitate de alterare a funcției renale (deshidratare, infecții severe, șoc); afecțiuni acute sau cronice care pot provoca hipoxie tisulară (insuficiență cardiacă sau respiratorie, infarct miocardic recent, șoc); IH, intoxicație acută cu alcool, alcoolism.

Atenție!: Nu trebuie administrat pacienților cu diabet zaharat de tip 1 sau pentru trat. cetoacidozei diabetice. Se întrerupe trat. înainte cu 48 de ore de proceduri chirurgicale elective cu anestezie generală, spinală sau epidurală. Monitorizarea regulată a concentrațiilor plasmatice ale creatininei, pentru investigarea degradării funcției renale, asociate cu acidoza lactică.

Reacții Adverse: Mai puțin frecvente: hipersensibilitate; tuse; nasofaringită; apetit alimentar scăzut; diaree; greață; vărsături. La asocierea cu o sulfoniluree, cea mai frecventă RA este hipoglicemia.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy