Long-COVID, complicații. Cât au durat, de fapt, simptomele și cine este mai expus

Monika Baciu |
Data publicării:
long covid - FOTO: Freepik
long covid - FOTO: Freepik

Long-COVID încă provoacă efecte negative în rândul persoanelor infectate cu SARS-COV2.

În Anglia și Scoția, două milioane de oameni încă se confruntă cu simptomele persistente ale long COVID, arată un studiu oficial publicat joi. Conform Biroului pentru Statistică Națională din Marea Britanie, peste 381.000 dintre aceștia și-au văzut semnificativ limitate activitățile de zi cu zi.

Aceste date, bazate pe un eșantion de 139.000 de participanți, evidențiază o creștere ușoară în rata celor afectați, comparativ cu un studiu similar din 2023. Îngrijorarea crește în rândul autorităților și angajatorilor britanici pe măsură ce participarea la forța de muncă scade, iar numărul celor cu afecțiuni pe termen lung crește cu aproximativ 700.000 de la începutul pandemiei.

Două milioane de persoane, afectate de long-COVID

Două milioane de oameni din Anglia și Scoția suferă încă de simptome ale long COVID, dintre care 381.000 și-au limitat foarte mult activitățile de zi cu zi, conform unui studiu oficial publicat joi. Biroul pentru Statistică Națională din Marea Britanie a declarat că 3,3% din persoanele intervievate între 6 februarie și 7 martie au raportat că au avut simptome COVID care au durat mai mult de patru săptămâni de la infecția inițială și care nu au fost explicate de o altă afecțiune medicală.

Vezi și: Eșecul în relație, experiență profundă. Radu Leca: Oamenii se vor speria

Acest lucru a crescut ușor față de 2,9% din persoanele care au raportat long COVID într-un sondaj similar ONS în martie 2023, care a acoperit întreaga Regat Unit, deși ONS a declarat că metodele celor două sondaje nu sunt exact comparabile.

Spre deosebire de alte națiuni mari și bogate, în Marea Britanie participarea la forța de muncă a scăzut de la începutul pandemiei COVID-19 din 2020, îngrijorând guvernul și angajatorii. Un factor important a fost creșterea numărului de persoane aflate în vârstă de muncă care sunt bolnavi pe termen lung, care a crescut cu aproximativ 700.000 de la începutul pandemiei.

Datele de joi au arătat că 9,1% dintre persoanele care nu lucrau sau căutau de lucru au raportat simptome de long COVID, aproape triplu față de rata din populația în ansamblu. Persoanele cu vârsta între 45 și 54 de ani au fost cele mai susceptibile să raporteze simptome de long COVID, la 5% din grupa de vârstă, iar femeile au fost cu 20% mai susceptibile să raporteze simptome decât bărbații.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă nu mesteci mâncarea bine înainte să o înghiți. Marea greșeală pe care ai făcut-o până acum. Dr. Doru Negru: Irită pereții stomacului

Long COVID - FOTO: Freepik

Cine sunt persoanele mai expuse

Dintre persoanele care au raportat simptome de long COVID în sondajul de joi, 51% au declarat că au început acum mai mult de doi ani, iar 71% au declarat că au durat cel puțin un an. Marea Britanie a înregistrat peste 230.000 de decese COVID-19, ceea ce îi conferă o rată similară de decese cu Statele Unite și Italia, dar una mai mare decât în restul Europei occidentale, pe baza datelor Organizației Mondiale a Sănătății. Datele de joi ale ONS au fost produse cu UK Health Security Agency, pe baza unui eșantion de 139.000 de participanți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel