Lucrul NESPUS despre medicul Naum Ciomu, acuzat continuu de malpraxis: I-a mai dat cel puțin 10 ani de viață!

Lucrul nespus despre medicul Naum Ciomu - Foto: Agerpres
Lucrul nespus despre medicul Naum Ciomu - Foto: Agerpres

Un mesaj emoționant despre medicul Naum Ciomu a ajuns viral pe Facebook.

"Deși a fost acuzat de malpraxis, dr. Ciomu rămâne, cel puțin pentru familia mea, medicul care i-a mai dat tatălui meu cel puțin 10 ani de viață!

"Nea Luca, după operația asta eu îți mai prelungesc viața cu încă vreo 10 ani, dacă și Dumnezeu îți mai dă câțiva, poți sa te mai bucuri alături de familie de multe clipe frumoase!", i-a spus dr. Ciomu tăticului meu după o a doua intervenție chirurgicală la un cancer de prostată.

Și așa a fost, tata a mai trăit 12 ani!

Dincolo de nenorocirea prin care a trecut, după ce i-a secționat organul genital unui pacient pe masa de operație, medicul Ciomu a salvat mii de vieți și le-a redat sănătatea multor bolnavi care i-au trecut pragul la Spitalul Panduri și nu numai.

A fost un profesionist și un om deosebit. Să-i țină Domnul sufletul în lumină, să-i ierte toate păcatele și sa-l odihnească-n veci!

„Începem săptămână cu o veste tristă. Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și memorie monumentala, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați!“, a fost anunțul clinicii unde medicul își reluase activitatea.

Drum lin în lumea de dincolo, domnule doctor Ciomu!", a scris Elena Mitache, într-o postare pe Facebook.

În ciuda erorii medicale pe care a făcut-o și din cauza căreia întreaga sa carieră a fost tăvălită în ochii întregii țări, medicul Naum Ciomu a avut ani întregi de realizări și ani de zile în care le-a împărtășit studenților săi din experiența sa.

- "Medicii de valoare mor sau părăsesc țara! Condoleanțe familiei!"

- "Un medic foarte bun"

- "Un om si un medic deosebit!"

- "Un OM MINUNAT, remarcabil, un suflet nobil, un medic DESĂVÂRȘIT. Astăzi pacienții domnului profesor, medicina românească, inclusiv Facultatea de Medicină au pierdut un înger păzitor", au fost alte comentarii publicate de pacienții medicului. 

"M-au distrus - mi-a zis. Zeci de mii de operații făcute cu succes, zeci de mii de ore de studiu, de trudă..."

 

"Nu e o poveste să n-o mai fi spus, sau scris, în diverse forme. Ciomu era un chirurg absolut măiastru. Și era un chirurg absolut măiastru pentru că era un anatomist împătimit, ale cărui colocvii erau urmărite avid de seriile lui de studenți. Felul în care pregătea cadavrele prin disecție era recunoscut de toată facultatea, ca și sintezele, schemele și modul lui particular de-a face secretele corpului uman cunoscute. Totul era clar, evident, și - în mod particular - examenele practice la seria lui se dădeau cu jaloane pe corpul uman de examinat.

Am lucrat cu el, în perioada mea la catedra de Anatomie. Și, deși așa erau vremurile iar corpul didactic era de urât, de temut și de frisonat (o cultură academică recesivă din vremuri de demult), între noi n-a fost vreodată nicio animozitate.

Mai mult, când am re-vizitat UMF-ul, după plecarea mea din țară, și ne-am întâlnit pe culoar, Ciomu al studenției mele, trecut deja prin tragedia lui personală, m-a luat în brațe și m-a invitat, timid, la el în cabinet. Distrus, absolut distrus. M-au distrus - mi-a zis.

Zeci de mii de operații făcute cu succes, zeci de mii de ore de studiu, de trudă. Și toate săvârșite după ce natura i-a jucat festa ultimă, și în ziua respectivă, în operația respectivă, a făcut accident vascular cerebral. Știm, astăzi, toate acele lucruri", a scris și medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Despre mesajul dur al medicului Gabriel Diaconu VEZI mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel