Lupta cu cancerul de sân a fostei împărătese Michiko, starea de sănătate s-a deteriorat

Fosta împărăteasă a Japoniei, Michiko. Foto Facebook
Fosta împărăteasă a Japoniei, Michiko. Foto Facebook


Fosta împărăteasa a Japoniei Michiko a vomitat sânge şi a pierdut în greutate din septembrie, când a suferit o operaţie chirurgicală pentru un cancer la sân depistat în fază incipentă, însă cauza simptomelor rămâne necunoscută, a declarat vineri un oficial al palatului imperial.

Aceasta este cea mai detaliată actualizare privind starea de sănătate a fostei împărătese Michiko, în vârstă de 85 de ani, de la intervenţia chirurgicală, notează Agerpres. 

Michiko a fost supusă unui tratament hormonal pentru caner la sân de la operaţie însă, deşi unul dintre efectele secundare este adesea starea de greaţa, tratamentul nu pare a fi cauza vărsăturilor cu sânge, a spus oficialul. Sursa sângerării nu pare a fi de la stomac, iar medicii continuă să o ţină sub observaţie.

Cancerul de sân, diagnosticat în stadiu precoce lui Michiko, a fost anunţat la începutul lunii august.

 

Cancerul de sân este cel mai frecvent cancer care afectează femeile din toată lumea, indiferent de rasă sau etnie. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor raportează că 1 din 8 femei vor fi diagnosticate cu cancer de sân invaziv în timpul vieții. Citește mai multe despre cancerul de sân aici. 

După trei decenii pe tronul Japoniei, împăratul Akihito a renunţat oficial la funcţiile sale în aprilie şi a devenit primul împărat care abdică după 200 de ani în cea mai veche monarhie din lume. În timpul domniei lor, Akihito şi Michiko au contribuit la modernizarea unei monarhii japoneze ancorate în tradiţie şi apropiindu-se de cetăţeni, ceea ce i-a făcut să devină foarte populari.

Michiko şi soţul său şi-au câştigat inimile japonezilor şi prin prezenţa lor alături de supravieţuitorii catastrofelor naturale, precum tsunamiul din 2011, care a devastat o mare parte din estul ţării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel