MAE: 57 de români care lucrează în Germania, infectați cu COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Covid-19, sange
Covid-19, sange

Un număr de 57 de români care lucrează în Germania au fost infectați cu COVID-19. O singură persoană este în stare gravă, ceilalți fiind majoritatea asimptomatici.

Potrivit MAE, 57 de români care lucrează în districtul Neukolln, situat în Berlin, Republica Federală Germania, sunt infectați cu COVID-19. MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obţinute de către Ambasada României la Berlin de la autoritatea de sănătate, până la acest moment din cele 57 de cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul cetăţenilor români, o singură persoană se află în stare critică, majoritatea celorlalți fiind asimptomatici.
De asemenea, aproximativ 370 de locuinţe se află în carantină, iar primele concluzii indică faptul că infectările ar fi survenit ca urmare a participării la procesiuni religioase, precum şi a oficierii unor slujbe la domiciliul mai multor familii.
MAE precizează că autorităţile locale au pus la dispoziţia persoanelor afectate un sistem de asistenţă pentru efectuarea cumpărăturilor necesare, iar toate persoanele afectate de plasarea în carantină vor primi documente justificative pentru relaţia cu angajatorul, precum şi despăgubiri financiare în cuantumul prevăzut de lege.
Până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Berlin, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la această situaţie. Ambasada României la Berlin continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi în conformitate cu măsurile adoptate de autorităţile germane în contextul pandemiei de COVID-19, mai arată MAE.

Imaginea românilor, prejudiciată

MAE s-a autosesizat cu privire la declarațiile neclare ale premierului landului federal german Renania de Nord-Vestfalia referitoare la noul focar de coronavirus identificat la abatorul din Rheda-Wiedenbrück al procesatorului de carne Tönnies, și la referirile făcute în acest context, care ar putea aduce un prejudiciu de imagine lucrătorilor români din Germania. Astfel, „a fost contactată Ambasada Germaniei la București pentru a semnala modul în care au fost percepute aceste declarații neclare, care lăsau o marjă de interpretare în sensul că lucrătorii români și bulgari ar fi la originea acestui nou focar de coronavirus, și pentru a solicita clarificarea, inclusiv publică, a declarațiilor menționate”, mai arată MAE.

Totodată, Ambasada României la Berlin „a adresat o scrisoare oficială premierului landului Renania de Nord-Vestfalia, Armin Laschet, prin care a fost solicitată clarificarea declarațiilor sale.

Precizăm, de asemenea, că pe fondul acestor evoluții, Ralph Brinkhaus, deputat din landul Renania de Nord-Vestfalia și președinte al grupului parlamentar CDU/CSU din Parlamentul federal german, a contactat Ambasada României la Berlin pentru a transmite că muncitorii români nu sunt considerați în vreun fel responsabili pentru izbucnirea focarului de coronavirus.”

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel