Maramureș: bebeluș infectat în spital. Ce spune directorul spitalului

Steluța Indrei |
Data publicării:
Sala de nașteri și terapia intensivă neonatală vor fi închise pentru igienizare
Sala de nașteri și terapia intensivă neonatală vor fi închise pentru igienizare

Un bebeluş aflat pe secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare a contactat o infecţie, managerul unităţii medicale, Vasile Pop, precizând însă că situaţia nu este una gravă.

Cazul a fost semnalat de părinţii bebeluşului pe conturile lor de Facebook.

Directorul SJU Baia Mare a precizat, vineri, pentru AGERPRES, că la nivelul secţiei a fost declanşată o anchetă epidemiologică.

„A fost declanşată o anchetă epidemiologică, urmează a fi recoltate probe de la personalul secţiei, mămicile internate şi de la micuţi. Ne străduim să aflăm în cel mai scurt timp cauza apariţiei unei asemenea infecţii. (...) Mai avem un caz identic pe secţie, iar cei doi micuţi au fost izolaţi. Părinţii au fost informaţi despre situaţie şi am luat toate măsurile care se impun într-un asemenea caz, dar, din punctul meu de vedere, situaţia nu e gravă", a spus Vasile Pop.

Tatăl bebeluşului, Lorand Ilyes, a postat imagini pe pagina sa de Facebook cu copilul său, născut pe 14 septembrie, la SJU Baia Mare, prezentând infecţii la ureche, cap, braţe şi pe picioruşe. Acesta a mai menţionat că, în urma cu doi ani, când soţia sa a născut un alt băieţel, pe timpul spitalizării a prezentat acelaşi gen de infecţii, cel probabil contactate în spital.

Acesta nu este singurul scandal izbucnit la spitalul din Baia Mare. Chiar la începutul săptămânii DC Medical a relatat despre un alt caz: Maramureș: Anchetă după decesul unui bebeluș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel