Masca din semințe chia elimină ridurile. Iată cum se folosește

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Masca din semințe chia elimină ridurile. Iată cum se folosește. Foto: Freepick @user16945876
Masca din semințe chia elimină ridurile. Iată cum se folosește. Foto: Freepick @user16945876

Masca din semințe chia este un aliat pentru doamnele care se confruntă cu primele riduri.

Trecerea timpului este inevitabilă, iar speranța de a rămâne tânără pentru totdeauna este doar o iluzie. Cu siguranță, putem preveni îmbătrânirea prematură a pielii sau chiar să estompam ridurile care apar pe față.

Unele doamne optează la chirurgia estetică, iar altele prefera remediile mai blânde, care presupun folosire vitaminelor și a cremelor anti-îmbătrânire. Dar, să nu uităm că există și produse naturale, cu adevărat valoroase.  

Care sunt cele mai bune antibiotice naturale și de ce trebuie evitată ciocolata. Medic: Un deliciu pentru bacterii

Deși îmbătrânirea pielii nu poate fi oprită, putem încerca să o amânăm cât mai mult posibil. Apariția ridurilor este însoțită, adesea, de o stare de anxietate puternică, deoarece majoritatea persoanelor care refuză să-și vadă chipul deteriorat.

Din fericire, există remedii naturale care pot compensa pierderea elasticității și a colagenului din piele. 

Cu toții am auzit de  semințele de chia? Acest ingredient natural, plin de antioxidanți și omega-3, are capacitatea de a reduce daunele celulare cauzate de radicalii liberi. Pentru a recăpăta o piele mai fermă, mai netedă și mai elastică, aceasta este soluția ideală!

Alimentele antirid care te întineresc cu 5 - 10 ani

Să descoperim cum să putem preveni sau reduce ridurile cu o mască  pe bază de chia. Este simplu, ecologic, eficient și ieftin!

Oprirea semnelor de  îmbătrânire  este imposibilă. Dar cu puțină perseverență și bunăvoință, cu siguranță putem încetini sau amâna acest proces. Masca despre care vom vorbi astăzi se face din ingrediente naturale, bogate în beneficii pentru piele.

Foarte populare, semințele de chia sunt un produs excelent anti-îmbătrânire. Datorită acizilor grași omega-3, a conținutului ridicat de vitamina E și antioxidanților, semințele previn și reduc deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi.

De asemenea, sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, oferind o hidratare frumoasa, suplețe și strălucire. În câteva zile, pielea va fi mai fină și mai strălucitoare.

Mască cu semințe de chia. Ingrediente:

un avocado copt,

5 linguri de semințe de chia,

6 picături de suc de lămâie,

3 picături de ulei de lavandă.

Metoda de preparare

 

Zdrobim avocado copt. Adăugă  treptat celelalte ingrediente, începând cu semințele de chia, lavandă, iar, la final, sucul de lămâie. Se amestecă până obținem o pastă omogenă, care trebuie aplicată pe față cu mișcări circulare. Lăsăm să acționeze zece minute apoi clătim cu apă călduță.

Agent natural anti-îmbătrânire, avocado este îmbogățit cu vitamine (B, C și E) și minerale care promovează reînnoirea colagenului și luptă eficient împotriva îmbătrânirii pielii. Pulpa de avocado va face astfel fața netedă și întinerită.

Scăpa de părul gras fără a-l spăla. Secretul pe care puține femei îl știu

Și lămâia face minuni asupra pielii. Sucul său, astringent și antioxidant, va reda strălucire tenului, va estompa petelor maronii și cearcănele. Acizii citrici elimină celulele moarte și permit reînnoirea celulelor.

La rândul său, datorită sinergiei componentelor sale (citronellol, geraniol și linalol), uleiul de lavandă accelerează reînnoirea celulară și limitează apariția ridurilor.

Beneficiile ingredientelor naturale

 

Toate ingredientele folosite la prepararea măști conțin diferite substanțe hrănitoare pentru piele.

Vitaminele, precum potasiul, sunt prezente în cantități mai mari în semințele de chia decât în ​​portocale sau banane.

Chia este astfel cel mai potrivit ingredient natural pentru fabricarea măștilor și a altor produse de înfrumusețare, cum ar fi măștile de păr și scruburile pentru piele. Odată amestecate cu apă, semințele de chia semințele eliberează substanțe care sunt deosebit de eficiente la realizarea produselor de înfrumusețare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel