Mătasea de porumb, CINCI beneficii pentru organism. Cum să o consumi

Mătasea de porumb este de cele mai multe ori aruncată, însă aceasta are beneficii asupra sănătății.
Mătasea de porumb, ca remediu natural, a fost folosită de secole în medicina tradițională chineză și amerindiană. Este folosit și astăzi în multe țări, inclusiv China, Franța, Turcia și Statele Unite ale Americii.
Aceste fibre strălucitoare și subțiri ajută la polenizarea și creșterea porumbului, dar sunt folosite și în practicile tradiționale de medicină pe bază de plante. Mătasea de porumb conține o varietate de compuși ai plantelor care pot fi responsabili pentru diverse efecte asupra sănătății, notează Healthline.
Cercetări mai recente indică faptul că aceasta poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale, colesterol, glicemie, și inflamație.
Mătasea de porumb poate fi folosită în stare proaspătă, dar este adesea uscată înainte de a fi consumată sub formă de ceai sau extract. Acesta poate fi, de asemenea, luate ca o pastilă.
Sursă de antioxidanți
Antioxidanţii sunt compuşi vegetali care protejează celulele organismului împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ. Stresul oxidativ este una dintre cauzele majore ale unui număr de afecțiuni cronice, inclusiv diabet zaharat, boli de inimă, cancer, și inflamație.
Mătasea de porumb este o sursă naturală bogată de antioxidanți flavoizi. Mai multe studii pe animale și de laborator demonstrează că flavonoidele sale reduc stresul oxidativ și protejează împotriva radicalilor liberi.
Are proprietăți antiinflamatoare
Inflamația face parte din răspunsul imun natural al organismului. Cu toate acestea, inflamația excesivă este legată de o varietate de boli, inclusiv boli de inimă și diabet. Testele de laborator și studiile pe animale au descoperit că extractul de mătase de porumb poate reduce inflamația prin suprimarea activității a doi compuși inflamatori majori.
Această fibră conține, de asemenea, magneziu, care ajută la reglarea răspunsului inflamator al corpului.
Vezi și: Mituri și adevăruri despre carne. Medic: Este de 30 de ori mai mare
Reglează glicemia
Unele cercetări indica faptul ca mătasea de porumb poate scădea glicemia şi poate ajuta la gestionarea simptomelor diabetului. Un studiu pe animale a observat că șoarecii diabetici cărora li s-au administrat flavonoide de mătase de porumb au redus semnificativ glicemia în comparație cu un grup de control.
Un studiu recent, de asemenea, a arătat că antioxidanți în acest produs de porumb poate ajuta la prevenirea bolilor de rinichi diabetici. Deși aceste rezultate sunt promițătoare, sunt necesare studii umane.
Scade tensiunea arterială
Mătasea de porumb poate fi un tratament eficient pentru hipertensiunea arterială. În primul rând, încurajează eliminarea excesului de lichid din corpul tău. Ca atare, ar putea fi o alternativă naturală la diureticele prescrise, care sunt adesea folosite pentru a reduce tensiunea arterială.
Mai mult, un studiu recent la șobolani a descoperit că extractul de mătase de porumb a redus semnificativ tensiunea arterială prin inhibarea activității enzimei de conversie a angiotensinei.
Vezi și: Suplimentul benefic pentru boala Parkinson. În ce alimente se găsește
Poate reduce colesterolul
Mătasea de porumb poate, de asemenea, să scadă colesterolul. Un studiu pe animale a constatat că extractul de mătase de porumb a avut ca efect reduceri semnificative ale colesterolului rău.
Într-un alt studiu la șoareci hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, cei care au primit mătase de porumb au experimentat colesterol total semnificativ mai mic decât cei care nu au primit acest supliment.
Efecte adverse
În timp ce foarte puține efecte adverse au fost raportate, mătase de porumb nu poate fi în condiții de siguranță pentru toată lumea. Dacă ați experimentat o reacție alergică la porumb sau produse din porumb, ar trebui să evitați mătasea de porumb.
În plus, mătasea de porumb nu este recomandată dacă luați oricare dintre următoarele medicamente:
- diuretice
- medicamente pentru tensiunea arterială
- tratament pentru diabet
- medicamente antiinflamatoare
- subțiază sângele
Mai mult, ar trebui să evitați acest produs dacă luați suplimente de potasiu sau ați fost tratat pentru niveluri scăzute de potasiu, deoarece mătasea de porumb poate crește excreția acestui mineral
Cum se prepară ceaiul din mătasea de porumb
- 3 linguri (30 g) de mătase de porumb
- 1 l de apă
Adu litrul de apă la punctul de fierbere, apoi micșorează focul și adaugă mătasea de porumb. Lasă amestecul să fiarbă pentru câteva minute, apoi ia-l de pe foc și lasă-l să infuzeze. De îndată ce atinge o temperatură optimă, strecoară infuzia și servește. Poți să bei între trei și patru căni din această băutură pe zi.
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
-
Metformin, medicamentul pentru diabet de tip 2, acționează și în creier26.08.2025, 17:34
-
Disonanța cognitivă: de ce facem lucruri care ne contrazic valorile26.08.2025, 16:30
-
Colesterol mare: 4 metode să-l scazi rapid26.08.2025, 11:24
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Planta aromatică ce îți menține funcționarea creierului și reduce stresul
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Cele mai savuroase sortimente de cafea și beneficiile lor. Cum alegi cafeua perfectă pentru tine
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Menstruații dureroase? Acest remediu naturist poate înlocui calmantele
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.