Urmărește dezbaterea live

Medic ATI, mesaj dur: Degeaba instruiți medicii să stingă incendii în spitale! „Facem hârtii și realitatea rămâne aceeași”

Dana Lascu / 09 feb 2021 / 22:47

DR Laura Zarafin, medic ATI în prima linie de luptă cu COVID-19 spune că motivul pentru care avem incendii / explozii în spitale nu are a face cu faptul că medicii sunt „neinstruiți” în a stinge incendiile. 

„Dacă ne dorim cu adevărat să nu se mai producă incendii / explozii, soluția nu este să „instruiești” personalul medical să „stingă” un incendiu, atâta timp cât nu ai camere cu presiune negativă, senzori care să alarmeze când crește concentratia de oxigen în saloane, instalații de oprire automată a alimentării cu oxigen sau cu electricitate, nici căi de evacuare a pacienților. 

Pentru simplul motiv că nu ai timp fizic să ajungi la extinctor (în plus extinctorul poate să nu fie suficient în cazul saloanelor cu concentrație mare de oxigen). 

Iar facem hârtii și realitatea rămâne aceeași. 

Nici spitale noi, la standarde, nu poți ridica peste noapte. 

Dar poți interna pacienți cu necesar mare de oxigen în spitalele care chiar au autorizații ISU sau poți pune de gardă echipe de pompieri la spitalele COVID. 

Asta dacă se dorește cu adevărat să nu mai luăm foc”, a scris dr Laura Zarafin, pe pagina sa de Facebook. 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy