Medic demis după ce a trimis un părinte la cabinetul privat, de la Spitalul Județean Suceava

Fetița în vârstă de 8 anișori a ajuns de două ori la spital, după ce un coleg de joacă a lovit-o în ochi cu un băț. Foto Lucian Băltaru / Facebook
Fetița în vârstă de 8 anișori a ajuns de două ori la spital, după ce un coleg de joacă a lovit-o în ochi cu un băț. Foto Lucian Băltaru / Facebook

Un medic oftalmolog de la Spitalul județean Suceava, care era șef de secție, a fost demis din funcție după ce tatăl unei fetițe a făcut o plângere în care a scris cum s-a comportat doctorița în cauză, și că i-a cerut - în camera de consultații la spitalului, fiind - să vină la ea, la cabinetul privat, ca să-i vadă fetița.

Acum două zile, Lucian Băltaru, tatăl unei fetițe în vârstă de 8 ani a povestit pe Facebook prin ce a trecut la Spitalul Județean din Suceava când a ajuns la Urgență cu copila care fusese lovită în ochi cu un băț. Experiența, însă, l-a marcat, atât pe el, cât și pe copilă.

Pentru că duminică nu era vreun oftalmolog de gardă, i-a văzut o asistentă, care a avut are grijă de fetiță și le-a cerut să vină luni dimineață, la prima oră, la spital, ca să-i vadă un medic oftalmolog. A doua zi, însă, tatăl și fiica aveau să aibă o experiență foarte neplăcută.

Doctorița de spital i-a chemat la cabinetul privat

La ora 8.00, când începea programul, erau 17 pacienți la coadă, 18 cu fetița care avea dureri, dar nici urmă de medic - doctor Georgeta Martiniuc, care era de altfel și șeful Secției de Oftalmologie din Spitalul Județean. Diperat, tăticul a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe directorul medical, dr. Mircea Macovei, al cărui număr de telefon este pus la dipoziția pacienților, pe afișe, pe peretele spitalului.

„Spre surprinderea mea, răspunde prompt și îmi ascultă oful. Promite că se rezolvă imediat. Și așa a fost. În câteva minute a ajuns mult stimată doamna doctor într-un suflet la cabinet. Pentru că fetiță era singurul pacient copil și cu dureri, ne-a chemat pe noi primii în cabinet. Și în loc să-și facă treaba, a început ancheta...! M-a întrebat dacă eu am sunat cumva la director (spune-i acum că tu ai fost, când copilul ți-e în mâna ei...), i-a zis asistentei că TREBUIE să afle cine a sunat, că este IMPORTANT să afle cine a fost la director și de astea. Consultația a durat 30 de secunde, cred, și... NE-A CHEMAT LA EA LA CABINET, PE MĂRĂȘEȘTI, DUPĂ-AMIAZA LA 3!!! M-am blocat. Am venit la UPU ca să-mi fac programare la cabinetul privat al unei...duamne doftor.!?", întreabă, siderat, tatăl.

Și-a dus copilul la alt cabinet și depus plângere

Suprins de cele întâmplate, bărbatul și-a luat copilul și-au ieșit din spital. Când s-a dezmeticit, la sunat din nou pe directorul medical Macovei.

„Domnule director, mulțumesc pentru promptitudinea cu care ați intervenit, dar uitați care-i treba... " Și-i povestesc ce și cum. Mă invită să scriu o plângere și să o înregistrez la secretariat. Îi spun că am un copilaș cu dureri și chiar nu am chef. Insistă de mai multe ori să înregistrez o plângere, pentru că doar astfel putem schimbă lucrurile. I-am spus că mă mai gândesc. Am plecat săgeată la un alt cabinet privat, fără programare. Am fost consultați de o domnișoară doctor foarte amabilă (...) Totul a durat 15 minute. Ce a exclamat copilul de 8 ani? „Uau, ce diferența față de spital, tati..." Am plătit doar 50 de lei consultația și 35 tratamentul. Și pentru că ne-a rămas ceva timp, am dat o fugă și la spital, din nou. Mă convinsese domnul dr. Macovei. Am scris plângerea, am înregistrat-o și pac-pac, am ușchit-o rapid că e mai bine să ne fie dor de spitalul ăsta".

Mare i-a fost mirarea când a doua zi, dimineață, a fost sunat de Vasile Rîmbu, managerul spitalului în persoană. „Voia doar să-i confirm cele reclamate și probabil să înțeleagă mai bine ce s-a întâmplat. - De ce? L-am întrebat. „Pentru că astfel de oameni trebuie să dispară din spital". Ehehei... Pe voi când v-a sunat ultima dată un manager „de la stat" să vă ceară feedback?"

Șefă de secție demisă prompt

Surpriză și mai mare a venit însă ieri.

Medicul șef al secției Oftalmologie din Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, dr. Georgeta Martiniuc, a fost înlocuită din funcție. Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a declarat că măsura demiterii din funcție a fost luată ieri, după verificarea celor reclamate de părinții copilului. Medic șef de secție interimar a fost numită dr. Anca Trifina, notează Monitorul de Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel