Medic ieșean, condamnat pentru luare de mită și abuz în serviciu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Un medic ieșean a primit o condamnare de trei ani cu suspendare, pentru luare de mită. El a fost găsit vinovat de luare de mită și abuz în serviciu. 

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au condamnat, miercuri, definitiv un medic de la Spitalul de Neurochirurgie la trei ani de închisoare cu suspendare, acesta fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi abuz în serviciu, notează agerpres.ro.

Medicul Eduard Moldoveanu, şeful Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, era acuzat de procurorii anticorupţie că a cerut bani de la mai mulţi pacienţi pentru efectuarea unor investigaţii cu rezonanţă magnetică.

"În baza disp. art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul formulat de inculpatul-apelant Moldovanu Eduard împotriva sentinţei penale nr. 268/19.03.2018 a Tribunalului Iaşi, pronunţată în dosarul cu numărul de mai sus, sentinţă pe care o desfiinţează parţial, în latura penală. Rejudecând cauza, în limitele desfiinţării: Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Moldovanu Eduard prin sentinţa apelată, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, alcătuită din 7 acte materiale, prevăzută de art. 6 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 289 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate, care nu contravin prezentei decizii. II. În baza disp. art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi împotriva sentinţei penale nr. 268/19.03.2018 a Tribunalului Iaşi. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi", se menţionează în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Iaşi.

Potrivit procurorilor DNA Iaşi, Eduard Moldovanu, în calitate de şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie, era acuzat de luare de mită, în formă continuată, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

"În perioada 18 martie - 3 iunie 2016, Eduard Moldovanu, în calitate de şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului de Neurochirurgie "N. Oblu" Iaşi şi medic în cadrul acestui laborator, a pretins şi primit cu titlu de mită de la mai mulţi pacienţi sume cuprinse între 250 - 600 lei (în total 3.300 lei) pentru efectuarea unor examene RMN, interpretarea rezultatelor şi prescrierea de tratamente. Totodată, în niciuna dintre situaţii, inculpatul Moldovanu Eduard, beneficiind şi de ajutorul inculpatului Aranyosi Dan Ionuţ, nu a înregistrat în evidenţele unităţii medicale investigaţiile efectuate şi sumele percepute pentru efectuarea examenelor RMN, cu consecinţa prejudicierii bugetului Spitalului de Neurochirurgie "N. Oblu" Iaşi cu o pagubă reprezentată de costul real al investigaţiilor medicale. (...) În cursul urmăririi penale inculpatul Moldovanu Eduard a achitat suma de 3.750 de lei, reprezentând explorările radiologice cu plată efectuate de inculpat, Spitalul Clinic de Urgenţă "N. Oblu" din Iaşi recuperând astfel prejudiciul cauzat", se menţionează în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel