Medic oncolog, dezvăluire despre cancerul lui Kate Middleton. Ce este ileostomia temporară: Sunt mai greu de vindecat

Giorgi Ichim |
Data publicării:
Kate Middleton - Foto: Instagram @princeandprincessofwales, Freepik @vecstock
Kate Middleton - Foto: Instagram @princeandprincessofwales, Freepik @vecstock

Ce i s-a întâmplat lui Kate Middleton. Un medic oncolog dezvăluie cancerul pe care l-ar putea avea Kate Middleton. Ce înseamnă ileostomie temporară?

Kate Middleton a anunțat public că suferă de cancer, lucru care a șocat o lume întreagă, la scurt timp după ce Regele Charles a anunțat și el că se confruntă cu cancerul.

Deși nu a oferit detalii suplimentare despre tipul de cancer și zona localizată, mai mulți specialiști s-au dat cu părerea asupra afecțiunii soției Prințului William.

Mai mulți specialiști au încercat să deducă natura bolii, bazându-se pe informațiile despre istoricul medical al acesteia. 

Un medic oncolog de renume a indicat că Prințesa de Wales nu pare să sufere de cancer ginecologic.

Claudio Zanon, un chirurg oncolog italian și director științific la Motore Sanita, a oferit ipoteze cu privire la posibila formă de cancer a lui Kate Middleton și a sugerat că o parte din intestinul acesteia ar fi fost îndepărtată, iar chimioterapia ar fi fost prescrisă pentru a preveni metastazele.

Conform informațiilor disponibile pe care le are, Claudio Zanon spune că se pare că Prințesa de Wales suferă de o cancer la colon.

"Din ceea ce s-a scris în ziare și a declarat chiar prințesa Kate Middleton, operația la care a fost supusă pentru cancer abdominal, urmată de o ileostomie, ar putea fi cauzată de o tumoare a colonului stâng sau a rectului.

Putem spune acest lucru deoarece ileostomiile temporare sunt efectuate în mod normal pentru a proteja anastomozele chirurgicale care sunt mai greu de vindecat, având în vedere vascularizarea și inflamația țesuturilor implicate", a spus Claudio Zanon pentru Quotidiano.net.

El a argumentat această afirmație cu detalii solide, explicând importanța acestei forme de cancer.

Mai mult, medicul oncolog a indicat că operația la care a fost supusă Kate Middleton, urmată de o ileostomie temporară, sugerează că tumorile s-ar putea afla la colon sau la rect.

Ce înseamnă ileostomie temporară?

Ileostomia temporară este o procedură chirurgicală în care se creează o deschidere în peretele abdominal și se conectează ileonul - adică partea inferioară a intestinului subțire - la această deschidere.

Acest lucru permite eliminarea conținutului intestinal direct într-un sac colector exterior, numit pungă de ileostomie.

Ileostomia temporară este numită astfel pentru că are o durată determinată, de obicei, până când se vindecă o anumită afecțiune sau până când intestinul este pregătit pentru a fi reconectat.

Această procedură poate fi necesară în cazuri de boală inflamatorie intestinală precum boala Crohn sau colita ulcerativă, cancer colorectal, trume ale intestinului sau alte afecțiuni care necesită eliminarea temporară a conținutului intestinal la nivelul colonului și rectului.

Revenind, la reclarațiile medicului oncolog, acesta nu exclude nici varianta unui cancer ovarian care să fi afectat colonul.

"Este o altă ipoteză, un carcinom ovarian care a cuprins colonul, dar, în mod normal cancerul ovarian nu presupune o terapie adjuvantă după extirpare, ci o terapie de consolidare, în timp ce, din ceea ce am putut înțelege din știrile de la Londra, chimioterapia prescrisă are ca scop să îndepărteze o eventuală diseminare metastatică.

Mai există o altă situație care afectează persoanele tinere, sindromul Lynch, rar, caracterizat printr-o mutație de origine ereditară, care afectează în principal colonul drept, dar este puțin plauzibil, ipoteza dominantă este aceea a unui cancer rectal sporadic", a mai spus medicul Claudio Zanon.

În plus, Claudio Zanon a explicat că, cancerul de colon afectează în mod obișnuit persoanele în vârstă. Cu toate acestea, în ultimii ani s-a înregistrat o creștere a incidenței la tineri, fără legătură cu stilul de viață.

Medicul chirurg oncolog a subliniat că există terapii avansate, precum chimioterapia și imunoterapia, care pot oferi șanse mai mari de vindecare pentru pacienți.

Kate Middleton, mare iubitoare de picant. Cum ar putea asta să-i afecteze diagnosticul de cancer

Kate Middleton este cunoscută pentru stilul său de viață sănătos, dar și pentru faptul că iubește mâncarea picantă.

Există unele cercetări care sugerează o asociere între consumul de mâncare picantă și riscul de cancer colorectal, încât acest lucru nu este încă stabilit definitiv.

Unele studii au sugerat că un consum exagerat de mâncare picantă poate irita mucoasa intestinului și poate crește inflamația, ceea ce ar putea contribui la dezvoltarea cancerului colorectal în timp.

Totuși, alți factori de risc, cum ar fi dieta generală, nivelu de activitate fizică, istoricul familial joacă un rol important în dezvoltarea cancerului colorectal.

Deși există unele dovezi care sugerează o posibilă legătură între consumul de mâncare picantă și cancerul colorectal, acest lucru nu înseamnă că mâncarea picantă este singura sau principalul factor de risc pentru acest tip de cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel