Medicamentele pentru poliartrită reumatoidă, efect limitat

Angela Sabău / 19 Martie 2019 / 21:02
Medicamentele pentru poliartrita reumatoidă au efect limitat
Medicamentele pentru poliartrita reumatoidă au efect limitat

Medicamentele pentru poliartrită reumatoidă reduc durerile, dar nu îmbunătățesc starea psihică a pacienților, arată ultimul studiu în domeniu. Specialiștii au câteva recomandări.

Multe persoane cu poliartrită reumatoidă (PR) se confruntă, de asemenea, cu depresia și anxietatea continuă legate de durerea și dizabilitatea lor.

În timp ce medicamentele utilizate pentru a trata boala ajută la atenuarea durerii și rigidității articulațiilor, un studiu recent sugerează că acestea nu reușesc să ducă la îmbunătățirea sănătății mintale a pacienților.

Constatările, publicate de către  Arthritis & Rheumatology, au analizat mai mult de 70 de studii clinice și au descoperit doar o mică asociere între diferite medicamente utilizate pentru PR și rezultatele de sănătate mintală la pacienți.

Psihoterapia sau grupuri de sprijin, o variantă

Cercetătorii studiului au adăugat că, în timp ce aceste tratamente pot îmbunătăți markerii bolii, cum ar fi amânarea leziunilor articulare și reducerea inflamației, ele nu par să ducă la ameliorarea simptomelor legate de depresie și anxietate.

Ei au sugerat că persoanele cu PR ar putea beneficia de o combinație de terapie cu calmante și abordări psihosociale, cum ar fi psihoterapia, metodele de auto-ajutorare și grupurile de sprijin.

 

Articolul original, AICI.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy