Cancerul colorectal, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Locul 2 în Europa
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Cercetătorii au creat o metodă prin care pot depista proteinele din secară ajutând producătorii să îndeplinească cerințele privind produsele alimentare.
Metodă, gluten. Dacă pentru unii dietele fără gluten sunt un trend, pentru cei ce suferă de boala celiacă, evitarea glutenului e o necesitate.
Cercetătorii de la American Chemical Society au dezvoltat o metodă de detectare a proteinelor din secară, care i-ar ajuta pe producătorii de alimente să îndeplinească cerințele de reglementare pentru cererile „fără gluten" privind produsele alimentare.
Deși există abordări bazate pe spectrometrie de masă care detectează proteinele de gluten specifice grâului și orzului, cercetătorii americani au vrut să identifice glutenul și alte proteine dintr-un bob de secară, mai puțin studiat.
Ca să-și dezvolta metoda, au luat 20 de soiuri de secară din 12 țări diferite, le-au măcinat și tratat cu o soluție care extrage selectiv proteinele de gluten. Cu ajutorul spectrometriei de masă au identificat și cuantificat peptide sau fragmente de proteine din fiecare probă, potrivit sciencedaily.
Autorii studiului au identificat șase peptide la toate soiurile de secară, dar nu la alte boabe. Le-au regăsit și în mai multe făinuri comerciale analizate, cereale pentru micul dejun și gustări. Au detectat cele șase peptide de secară în toate alimentele care conțineau secară ca ingredient marcat. Au descoperit că un eșantion de făină de grâu a fost contaminat cu aproximativ 2% secară, iar un eșantion de cereale pentru micul dejun conținea urme de secară care nu apăreau pe lista ingredientelor.
Cercetătorii spun că markerii peptidici specifici secarei îi vor completa pe cei deja dezvoltați pentru grâu și orz.
Studiul a fost publicat în Journal of Proteome Research. Îl găsiți AICI.
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
Această vitamină regenerează pancreasul în profunzime. Combate și o afecțiune digestivă gravă și frecvent întâlnită.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Ce ascunde, de fapt, textura scaunului despre starea ta de sănătate.
Acestea sunt cele mai bune alimente care îți curăță ficatul. Previn și boala ficatului gras non-alcoolic.
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Acest tip de cancer, denumit și cancerul tăcut, este deseori diagnosticat greșit.
Aceste trei semne banale de pe mână îți arată că ai probleme grave cu ficatul. Indică o degradare severă a acestuia.