Mierea poate fi și toxică. Cum se folosește corect și cum îți dai seama dacă e falsificată
În principal, mierea poate deveni toxică dacă este dizolvată la anumite temperaturi. Iată cum se folosește ea corect și cum îți dai seama dacă este...
Pui miere în ceaiul fierbinte? Nu e bine! Mierea devine toxică dacă se adaugă în băuturi care au temperatura mai mare de 40 de grade Celsius! Apoi, consumată proaspătă, oferă cel mai mare beneficiu, spun specialiștii de la apc-romania.ro. Ea trebuie păstrată la temperatura optimă de 18 – 25 de grade celsius, în borcane de sticlă, nu în vase metalice sau din plastic.
Trebuie să știți că mierea de calitate este aceea care se cristalizează după câteva săptamâni de la recoltare, în timp ce mierea falsificată este fluidă.
Citește și: Reactii adverse la miere, când nu e bine să o consumi
Toate sortimentele de miere autohtone dacă sunt naturale și nu au adaosuri de îndulcitori sau alte substanțe, ar trebui să se cristalizeze într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni, cu excepția mierii de salcâm și de mană care se cristalizează în 10-14 luni de la recoltare.
„Falsificarea mierii se realizează cu apă, glicerină, zahăr, glucoză, dextroză, melasă, amidon, arome, coloranți, îndulcitori sintetici și conservanți. (...) Când mierea se falsifică cu glicerină, zahăr, glucoză, dextroză, melasă și amidon poate duce la apariția unor afecțiuni medicale cronice, cum ar fi: boli cardiovasculare, boli neorologice (Alzheimer, Parkinson, epilepsie, scleroză multiplă) și diabet când falsificarea acestui produs se face cu arome, coloranți, îndulcitori sintetici și conservanți. Le recomand consumatorilor să cumpere miere ecologică din magazine în care se vând numai produse de acest tip”, a arătat Conf. univ. dr. Costel Stanciu.
-
-
Horia Moculescu, internat la ATI05.11.2025, 22:26
-
-
Pasta de dinți făcută din păr uman ar putea regenera smalțul dentar05.11.2025, 21:56
-
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Singurul aliment care scade glicemia instant, susținut de știință
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
Bei suficientă apă? Adevărul despre hidratare te va șoca! Cei 2L sunt un mit
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
