Reactii adverse la miere, când nu e bine să o consumi

Pentru a evita o reacție adversă la miere, persoanele care sunt alergice și copiii sub 1 an nu ar trebui să o...
Deși se spune că este extrem de sănătoasă, mierea poate provoca două tipuri de reacții negative. Unele persoane ar putea fi alergice la polen, venin de albine sau proteine din miere. Pentru bebelușii sub vârsta de 1 an, mierea poate provoca o reacție din partea bacteriilor, notează Livestrong.
O reacție adevrsă la miere este o reacție alergică, care apare atunci când corpul tău reacționează excesiv la prezența unei proteine din interiorul unui aliment. Corpul tău semnalează o luptă împotriva proteinei, determinând sistemul imunitar să ia măsuri. Sistemul dumneavoastră imunitar răspunde prin eliberarea de substanțe chimice care provoacă umflarea.
Cauze și simptome
Mierea conține trei alergeni potențiali. O alergie la miere poate fi cauza polenului, veninului de albine sau mierea în sine. Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să determinați care este cauza. Printre simptomele unei alergii la miere se numără umflarea, urticaria, congestia nazală, respirația cu probleme, vărsături, diaree, dureri de stomac, confuzie, amețeli, umflarea gâtului și anafilaxia. Dacă suspectați o alergie la miere, solicitați imediat ajutor medical.
Botulism infantil
Mierea are potențialul de a transporta bacteriile clostridiu. Această bacterie poate provoca botulism infantil. Deși această bacterie nu poate prospera în sistemul digestiv al unui adult, sporii pot prospera la sugari. Înmulțirea bacteriilor are ca rezultat botulism și poate provoca probleme cu respirația sau chiar moartea.
Mierea și Copiii
Pentru a reduce riscul de a expune un copil la botulism, nu introduceți în alimentația copilului miere decât după ce va împlini 1. După aceasta, sistemul digestiv s-a dezvoltat suficient pentru a lupta împotriva acestei bacterii. Dacă copilul dumneavoastră a mâncat miere și începe să prezinte semne, cum ar fi constipație, slăbiciune musculară, solicitați imediat ajutor medical. Acestea sunt semnele unei reacții adverse la miere la sugari.
-
-
-
3 motive să mănânci broccoli, mai ales dacă vrei să slăbești03.09.2025, 18:35
-
Claritate pentru minte: Când să investigăm semnalele neurologice03.09.2025, 17:19
-
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
De ce avem nevoie de vitamina D și calciu pentru oase puternice. Ce se întâmplă cu oasele tale când atingi aportul zilnic recomandat
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.