Migdalele, mai sățioase decât batoanele cu carbohidrați. Care sunt celelalte beneficii pentru sănătate

Migdalele sunt oleaginoase pline de proteine și grăsimi sănătoase. Care sunt beneficiile pe care le au pentru sănătate.
Migdalele sunt foarte cunoscute pentru beneficiile asupra sănătății, având un conținut important de proteine și grăsimi sănătoase. De asemenea, ele au fost asociate cu senzația de sațietate, motiv pentru care sunt recomandate atunci când vrem să ne potolim foamea, rapid și într-o cantitate mică de alimente, precum și în promovarea gestionării sănătoase a greutății.
Migdalele, conținut nutrițional
O sută de grame de migdale conțin:
- 579 calorii
- carbohidrați 21,55 g
- proteine 21,15 g
- grăsimi totale 49,93 g
- fibre 12,5 g
- folați 12,5% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)
- niacină (vitamina B3) 21% DZR
- acid pantotenic (vitamina B5) 9% DZR
- piridoxină (vitamina B6) 11% DZR
- riboflavina (vitamina B2) 78% DZR
- tiamina (vitamina B1) 16% DZR
- vitamina E 173% DZR
- sodiu 1 mg
- potasiu 15% DZR
- calciu 27% DZR
- cupru 110% DZR
- fier 46,5% DZR
- magneziu 67% DZR
- mangan 99% DZR
- fosfor 69% DZR
- seleniu 4,5% DZR
- zinc 28% DZR
Mai conține beta-caroten și luteină-zeaxantină, potrivit Nutrition&You.
Migdalele, mai eficiente decât batoanele cu carbohidrați
O nouă cercetare a Universității Australia de Sud a arătat că persoanele care au mâncat migdale au avut niveluri îmbunătățite ale hormonilor care reglează pofta de mâncare, în comparație cu cei care au consumat un baton cu gustări bogate în carbohidrați.
Însă gustarea cu migdale nu a fost mai bună decât cea de la bufetul cu gustări în ceea ce privește nivelurile de foame raportate de participanți sau cantitatea de energie pe care au consumat-o la un bufet 2 ore mai târziu.
Studiul, care a fost finanțat de Almond Board of California, a fost publicat recent în European Journal of Nutrition, notează Medical News Today.
În cadrul studiului, cercetătorii au măsurat aportul energetic al acestora în kilojouli (1 calorie este echivalentă cu 4 kJ). La studiu au participat 140 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 65 de ani cu obezitate și supraponderabilitate. După postul de peste noapte, acestora li s-a repartizat, aleatoriu, o gustare, iar 68 au primit migdale, în timp ce restul au primit un baton bogat în carbohidrați, cu același aport caloric.
După ce au măsurat modificările hormonale ale participanților, cercetătorii i-au chestionat pe indivizi cu privire la apetitul lor perceput la 30 de minute, 1 oră, 90 de minute și 2 ore după gustările respective.
Cercetătorii au oferit apoi unui număr de 97 dintre participanți un bufet de tip "all-you-can-eat", în timpul căruia a fost evaluat aportul caloric al acestora. Dintre aceste persoane, 49 consumaseră migdale, iar 48 aveau batoane de snack-uri.
Participanții au avut la dispoziție 30 de minute pentru a mânca tot ceea ce doreau și au fost întrebați imediat despre apetitul lor.
Cercetătorii nu au constatat nicio diferență semnificativă în ceea ce privește numărul de calorii consumate la bufet între cei care au mâncat migdale și cei care au mâncat un snack bar bogat în carbohidrați.
Obezitatea este considerată unul dintre factorii de risc importanți pentru apariția formelor de cancer, potrivit unui studiu publicată în această vară.
De altfel, la nivelul SUA, Centrul de Prevenire și Control al Bolilor au raportat că 41,9% dintre adulți au avut obezitate în perioada 2017-2020, o creștere de la 30,5% în perioada 1999-2000. În aceeași perioadă, obezitatea severă a crescut de la 4,7% la 9,2%.
Vezi și: Obezitatea, tratată cu mâncare. Dietele care te ajută. Ce alte beneficii au
Migdalele, alte beneficii
Migdalele sunt o sursă importantă de proteine, acizi grași Omega 3, vitamine, minerale și numeroși antioxidanți. Acestea alcătuiesc un profil nutritiv bine echilibrat, esențial pentru o sănătate și o stare de bine optime.
Acizii grași mononesaturați prezenți în migdale, precum acidul oleic și acidul palmitoleic, ajută la reducerea colesterolului ”rău” și creșterea celui ”bun”.
Migdalele sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic, care restaurează integritatea membranei celulare a mucoaselor și a pielii și protejează împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi de oxigen.
Migdalele nu conțin gluten, motiv pentru care sunt recomandate în cazul persoanelor care suferă de boala celiacă.
Prin conținutul de vitamine din complexul B-urilor, migdalele sunt bune pentru metabolismul enzimatic, iar uleiul ce se poate obține din aceste oleaginoase este folosit cu succes în medicina alternativă, aromaterapie, dar și în industria farmaceutică și cea cosmetică. Este utilizat ca emolient, iar aplicat pe piele, în mod regulat, hidratează și protejează pielea de uscăciune, mai arată Nutrition&You.
Vezi și: 5 superalimente benefice pentru ficat. Sunt eficiente și la reglarea glicemiei
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Diabetul de tip 2 poate fi inversat fără medicamente. Studiu: Până la 80% dintre pacienți au scăpat de boală doar pentru că au slăbit
Un studiu demontează tot ce știam despre ouă. Nu doar că NU dăunează inimii, dar pot prelungi viața
Postul Crăciunului: adevărul despre produsele de post. Ingredientul care dăunează sănătății. Dr. Lygia Alexandrescu: Nu e o alegere bună
Diabetul, afecțiune cronică în creștere. Complicațiile, grave
Diabetul de tip 2 cu debut timpuriu, complicații, mortalitate și control glicemic
De ce ne îngrășăm, de fapt. Greșeala care duce la acumularea de kilograme nedorite. Asist. Univ. Dr. Andra-Elena Balcangiu-Stroescu: A devenit un combustibil
Cocktailurile de aditivi care pot crește riscul de diabet. Pericolul ascuns în alimentația zilnică
Vitamina D, rol în prevenirea și gestionarea diabetului. Reduce riscul complicațiilor asociate diabetului
Această vitamină poate preveni diabetul. Menține zahărul din sânge la un nivel sănătos și reduce riscul de complicații.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Stilul de viață, esențial pentru prevenția diabetului. Dr. Mihai Comșa: Întârzie cu 10-15 ani apariția diabetului
Acesta este trucul care te ajută să nu faci diabet. Reglează glicemia și nu mai faci diabet.
Sulforafanul, compusul din broccoli care previne diabetul. Ar putea fi potențial tratament pentru diabetul de tip 2
Studiu: Dieta low-carb, impact asupra funcției hepatice în diabetul de tip 2
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Acest test simplu îți arată dacă ai pre-diabet. Nu dă semne! Mulți află când deja au diabet
Prepararea termică a fructelor, efect asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu: Se transformă într-un aliment fără viață
Prediabetul: cum îl depistăm și ce putem face în privința lui. Un pericol tăcut care poate fi prevenit
Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Obezitatea, două componente: hipertrofică și hiperplazică. Prof. dr. Bogdan Timar: În momentul în care vom încerca să slăbim provocarea va fi una mai importantă
Evaluarea riscului de cancer hepatic la pacienții cu diabet. Sistem de scor bazat pe random survival forest
Diabetul de tip 2, impact asupra micronutrienților. Deficiențele nutriționale influențează valorile glicemiei
Acesta este cel mai rău lucru cu care se confruntă diabeticii. Le dereglează glicemia chiar și când este administrat tratamentul.
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
HPH-15, tratamentul inovator pentru diabet. Efecte mai bune decât tratamentul clasic
Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.