Migrene? Vezi ce riscuri sunt pentru sănătatea ta

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:

Migrenele și riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral par să aibă o legătură strânsă, conform ultimelor studii ale oamenilor de știință. Femeile par să fie mai expuse acestui risc.

Femeile care suferă de migrene sunt mai predispuse la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale, decât cele cre nusuferă de astfel de dureri, arată un studiu al BMJ.

Rezultatele provin din Harvard Nurses' Health Study II, care a urmărit mai mult de 115.000 de femei cu vârsta cuprinsă între 25 și 42 de ani mai mult de două decenii. Aproximativ 15% dintre femei au declarat că au avut migrene la începutul studiului.

Migrenele, risc mai mare de atac de cord ssau AVC

Cele care au avut migrene au avut cu aproximativ 40% mai multe șanse de a avea un atac de cord și cu 60% mai multe șanse de a avea un accident vascular cerebral în timpul perioadei de studiu, în comparație cu cele care nu au suferit de migrene.

Cercetătorii au luat în calcul vârsta, tensiunea arterială crescută, administrarea de hormoni și alți factori care ar putea denatura rezultatele.

Și alte studii anterioare au arătat un risc mai mare de accident vascular cerebral la femeile care suferă de migrene, dar experții nu au descoperit niciun mecanism clar pentru a explica legătura dintre migrenă și bolile cardiovasculare.

De asemenea, nu au putut stabili dacă strategiile de prevenire a migrenei pot reduce riscul de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel