Ministerul Sănătății: italianul infectat cu COVID-19 a vizitat rudele soției UPDATE

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Ministerul Sănătății precizează că italianul infectat cu COVID-19 a vizitat rudele soției în România.

UPDATE 19.52 Reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că italianul de 71 de ani a aterizat pe aeroportul din Craiova pe 18 februarie și în perioada cât a stat în România a locuit în județul Gorj unde a intrat în contact cu soacra sa și alte câteva persoane.

Precizările Minsiterului Sănătății:

”Referitor la cazul cetățeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informațiilor deținute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităților române de Protecția Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soacra sa și cu alte persoane. La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”.

Știre inițială:

În cazul italianului infectat cu noul coronavirus care a vizitat România, reprezentanții Ministerului Sănătății precizează că acesta a fost în Craiova, la rudele soției, între 18 și 22 februarie. Bărbatul are 71 de ani și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Comunicatul Ministerului Sănătății: 

”În continuarea informațiilor referitoare la cazul cetățeanului în vârstă de 71 de ani, depistat ca infectat cu virusul COVID-19, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele precizări: Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz. Grupul de Comunicare Strategică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel