Moldovan: Încă 50 de locuri ATI și 140 în secțiile intermediare identificate în București, pentru pacienții COVID-19

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretarul de stat Andreea Moldovan.
Secretarul de stat Andreea Moldovan.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a spus că în București s-au mai găsit paturi la Terapie Intensivă pentru pacienții  COVID și că în curând evaluarea pacienților infectați nu se mai face doar la spitalele Matei Balș, Marius Nasta și Victor Babeș, ci și la alte unități medicale. 

„Observăm o creștere a numărului de cazuri de pacienți cu forme moderate sau severe de infecție COVID care necesită acces și terapie în secții de terapie intensivă. Prima întâlnire pe care am avut-o azi de dimineață a fost cu managerii spitalelor din București și Ilfov pentru a vedea măsurile care sunt necesare. Ceea ce dorim să facem și am discutat, a fost ca pe lângă paturile actuale ATI dedicate pacienților cu COVID să avem acces la alte paturi suplimentare ATI din spitalele unde infrastructura o permite și unde există capacitatea de investigație corectă a pacienților, pentru a oferi acestor pacienți o îngrijire medicală cât de bună se poate. Pentru că de fapt diferența între supraviețuire și letalitate o poate face tocmai o îngrijire corectă, în unități de Terapie Intensivă unde acest lucru se poate face corect.

Deja au fost stabilite, avem un plus de paturi de Terapie Intensivă și de asemenea am discutat de suplimentarea paturilor de Terapie Acută sau intermediară, unde pacienții care nu necesită intubație și ventilație invazivă să poată fi îngrijiți corespunzător.

La nivel național vă voi putea spune mâine pentru că am avut o prim întâlnire astăzi cu spitalele din țară, urmează să continuăm și mâine pentru ă dorim să fie toate prezente.

La nivel de București avem un surplus momentan identificat de aproximativ de 50 de paturi de Terapie Intensivă și 140 de paturi de Terapie Intermediară. 

Am mai discutat în plus astăzi, vizavi de ușurarea activității spitalelor care  fac în prezent evaluare, pentru că sunt în prezent puține spitale care fac evaluare, acelea fac și monitorizarea pacienților, fac și terapia pacienților COVID.

Și atunci un alt apel către spitalele cu care am discutat astăzi a fost să preia și alte spitale această sarcină de evaluare a pacienților COVID pozitivi tocmai pentru a scădea presiunea pe spitalele de infecțioase sau de pneumologie care sunt încărcate în prezent”, a anunțat dr Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel