Motivul ciudat pentru care te pișcă țânțarii. E chiar dezgustător

Monika Baciu |
Data publicării:
motivul ciudat pentru care te pisca tantarii - FOTO: Freepik@koldunova_anna
motivul ciudat pentru care te pisca tantarii - FOTO: Freepik@koldunova_anna

Motivul ciudat pentru care te pișcă țânțarii a fost dezvăluit de un medic dermatolog.

Motivul ciudat pentru care te pișcă țânțarii. Un dermatolog a dezvăluit motivele ciudate pentru care unele persoane sunt mai predispuse să fie înțepate de țânțari decât altele.

Țânțarii sunt o povară pentru mulți oameni, atât în străinătate, cât și în țară. Uneori pare că ești atacat personal de acești mici vampiri și, uneori, nicio solușie nu pare să funcționeze, reușind să te înțepe în acel loc pe care nu l-ai acoperit complet.

Te poți întreba dacă este ceva ce ai mâncat în ziua respectivă care te face să miroși bine sau dacă sângele tău este pur și simplu mai atrăgător pentru acești insecte enervante.

Motivul ciudat pentru care te pișcă țânțarii

Un dermatolog a dezvăluit motivele pentru care țânțarii te preferă pe tine, iar unul dintre ele este destul de dezgustător. Dermatologul Guru, certificat în domeniul dermatologiei, a explicat pe TikTok de ce țânțarii ar putea fi mai atrași de tine.

”Țânțarii sunt atrași de transpirație și de persoanele cu o temperatură corporală mai ridicată, și sunt în special atrași de amoniac, acid uric, acid lactic - așa că persoanele care fac mult exercițiu fizic sunt mai predispuse să fie înțepate de țânțari”, a spus dermatologul, potrivit Mirror.

Într-un al doilea videoclip, ea a explicat că un alt motiv pentru care ești înțepat mai des ar putea fi tipul tău de sânge, deoarece țânțarii sunt mai atrași de sângele de tip O. 

”Țânțarii sunt atrași de dioxidul de carbon, deci cu cât respiri mai greu, cu atât ești mai atractiv. Persoanele mai mari sau mai obeze au tendința de a respira mai des și de a emite mai mult dioxid de carbon, astfel că sunt mai atrăgătoare pentru țânțari”, a mai subliniat dermatologul.

Ea a mai susținut că, dacă vrei să fii mai puțin atractiv pentru țânțari, ar trebui să porți haine deschise la culoare, deoarece sunt mai interesati de îmbrăcămintea închisă la culoare.

Vezi și: Stresul și anxietatea, impact dur asupra sănătății. Indirect cauzează cancer

Țânțarii caută căldura corpului

Femelele de țânțari sunt, de asemenea, atrase de căldură și pot alege să zboare către oameni chiar și atunci când există alte surse de căldură disponibile.

Prin urmare, s-ar putea să observați că primiți înțepături dacă faceți exerciții în aer liber, ieșiți în zile călduroase sau pur și simplu aveți o temperatură corporală mai ridicată.

Țânțarii preferă anumite bacterii de pe piele

Pielea dvs. este natural plină de viață microscopică. Aceste bacterii creează o aromă distinctă atunci când se amestecă cu transpirația. Unele cercetări au arătat că tipurile și cantitatea de bacterii de pe pielea unei persoane pot juca un rol în câte înțepături de țânțar primesc.

Într-un studiu, cercetătorii au împărțit participanții în cei care erau foarte atractivi pentru țânțari și cei care nu erau. Primul grup avea o comunitate mai mare de microorganisme, dar era mai puțin divers decât cei care nu erau atât de atractivi pentru țânțari.

Țânțarii pot fi atrași în mod deosebit de glezne și picioare, deoarece aceste zone sunt deosebit de favorabile creșterii bacteriilor, potrivit Very well Health.

Vezi și: Pierderea auzului, de la infecție a urechii până la semn al unor tipuri de cancer. Poate indica și o răspândire a celulelor canceroase

Consumatorii de bere, mai vulnerabili în fața țânțarilor

Cine ar fi crezut că țânțarii au o preferință pentru bere? Într-un studiu, cercetătorii au descoperit că un număr semnificativ mai mare de țânțari s-au apropiat de participanții la studiu care buseră un litru de bere în comparație cu cei care buseră un litru de apă.

Cu toate acestea, motivul acestei creșteri rămâne neclar. Cu toate acestea, descoperirile sugerează că ar putea fi util să luați măsuri de precauție împotriva țânțarilor atunci când consumați alcool.

Vezi și: Boala de reflux gastroesofagian, diagnostic. Prof. dr. Gabriel Constantinescu: O patologie cu mai multe fețe. Acesta este standardul

Țânțarii, atrași de dieta ta

Înțelepciunea populară spune că ceea ce mănânci te poate face o masă mai gustoasă pentru țânțari. În special, se crede că consumul de alimente dulci, sărate, picante sau bogate în potasiu atrage mai mulți țânțari.

Deși cercetările sunt limitate, oamenii de știință de la Universitatea Wisconsin au identificat un aliment care se potrivește cu acest fenomen: bananele. Un studiu publicat în revista Insects a constatat că consumul de banane crește frecvența contactelor cu țânțarii și a înțepăturilor de insecte.

Vezi și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei ceai în fiecare zi. Ce impact are asupra sănătății și de ce trebuie să ții cont

Hainele închise la culoare atrag țânțarii

Țânțarii își folosesc ochii pentru a-și selecta victimele. Cercetările arată că țânțarii se orientează mai mult către suprafețe verzi și negre decât către suprafețe albe sau gri, sugerând că este mai ușor pentru ei să vadă aceste culori.

Dacă aveți tendința de a fi înțepați de insecte, ar putea fi pentru că țânțarii vă pot vedea mai ușor. Optați pentru culori mai deschise, cum ar fi pasteluri, bej sau chiar alb în loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel