Negresă cu gem, nucă și apă minerală. O prăjitură cu gust divin și puține calorii

negresa-gem-nuca-apa-minerala_39605300

Cu puține ingrediente și la îndemâna tuturor, poți prepara o delicioasă negresă cu gem și apă minerală, pe care cei dragi o vor adora! 

Ai nevoie de:

Pentru blat:

300 g făină

200 g gem de prune sau marmeladă

100 g zahăr

100 ml ulei

200 ml apă minerală carbogazoasă

2 linguri cacao

100 g nucă măcinată grosier

1 plic praf de copt

un vârf cuțit de bicarbonat

2 lingurițe esență de rom

un praf sare

Pentru glazura de ciocolată:

100 g ciocolată neagră(de post)

1-2 linguri zahăr

1 lingură apă

câțiva stropi de ulei

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Într-un vas, amestecă uleiul cu apa și gemul și, în funcție de gust, adaugă zahăr pudră.

Cerne făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și adaugă-le peste ingredientele din vas.

Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă nuca, un praf de sare și esența.

Lasă compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.

Tapetează o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întinde compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.

Coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Pentru glazură, topește ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr și întinde-o imediat, peste negresa răcită deja.

Presară și miez de nucă deasupra, lasă glazura să se întărească, apoi servește.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250