
Cu puține ingrediente și la îndemâna tuturor, poți prepara o delicioasă negresă cu gem și apă minerală, pe care cei dragi o vor adora!
Ai nevoie de:
Pentru blat:
300 g făină
200 g gem de prune sau marmeladă
100 g zahăr
100 ml ulei
200 ml apă minerală carbogazoasă
2 linguri cacao
100 g nucă măcinată grosier
1 plic praf de copt
un vârf cuțit de bicarbonat
2 lingurițe esență de rom
un praf sare
Pentru glazura de ciocolată:
100 g ciocolată neagră(de post)
1-2 linguri zahăr
1 lingură apă
câțiva stropi de ulei
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Într-un vas, amestecă uleiul cu apa și gemul și, în funcție de gust, adaugă zahăr pudră.
Cerne făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și adaugă-le peste ingredientele din vas.
Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă nuca, un praf de sare și esența.
Lasă compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase.
Tapetează o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întinde compoziția de negresă cu gem și nuci în ea.
Coace prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Pentru glazură, topește ciocolata la bain marie, amestecată cu apa, uleiul și zahăr și întinde-o imediat, peste negresa răcită deja.
Presară și miez de nucă deasupra, lasă glazura să se întărească, apoi servește.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-