Neonatologie, Medgidia: donație în valoare de 10.000 euro

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bebeluș
Bebeluș

Secţia de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia a primit, ca donație, aparatură modernă ce constă într-o masă radiantă, în valoare de 10.000 de euro.

Neonatologie, Medgidia. Organizaţia Salvaţi Copiii România a donat marți, 11 iunie, Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului din Medgidia aparatură modernă de 10.000 de euro, informează Agerpres.

„Este şi cazul Spitalului Municipal Medgidia, unde nou-născuţii sunt îngrijiţi în incubatoare cu o vechime mai mare de 10 ani, în condiţiile în care aici, numai în anul 2017, au fost înregistrate 1.158 de naşteri, dintre care 90 premature. În anul 2018, au venit pe lume 960 de copii în acest spital, 70 dintre aceştia având nevoie de îngrijiri speciale", susține Salvaţi Copiii, potrivit sursei citate.

În opinia Organizației, aparatura medicală veche sau lipsa acesteia reprezintă una dintre cauzele majore ale mortalităţii infantile în România, a cărei rată menţine ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel