Neurologie

Un nou studiu spune că este posibilă grăbirea vindecării după un accident vascular cerebral și reducerea dizabilității.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 17:04

Există o asociere între înălțimea pe care bărbații tineri o au și riscul de a dezvolta o formă de demență mai târziu în viață, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 23:35

Adolescenţii care stau jos cea mai mare parte din zi se confruntă cu un risc mai mare de depresie până ajung la vârsta adultă, conform rezultatelor unui studiu realizat în Marea Britanie.

Scris de: Adisa Codruț       11 feb, 18:42

Alcoolismul afectează creierul, atât al lacoolicului, cât și al membrilor familiei. Un studiu arată că apar modificări în tranziția de la perioada de activitate la cea de repaus, dar și unele legate de dependență.

Scris de: Angela Sabău       11 feb, 15:00

Cercetătorii au descoperit o legătură între grăsimea abdominală și declinul cognitiv la vârstnici.

Scris de: Adisa Codruț       06 feb, 15:17

Cercetătorii susțin că mărirea aportului de flavonoide în alimentație ar reduce abrupt riscul de Alzheimer cu până la 50%.

Scris de: Adisa Codruț       05 feb, 14:19

Justin Bieber a vorbit deschis despre dependenţa sa de droguri şi a dezvăluit că i-a fost teamă că va muri din cauza acestora.

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 11:45

Șase proteine din sânge pot fi acum acm utilizate pentru măsurarea riscului de a face boli cerebrale. Cercetătorii au descoperit că nivelurile lor sunt mult crescute la cei afectați.

Scris de: Angela Sabău       03 feb, 22:14

Cum să înveți în timpul somnului, visul oricărui student, poate fi real. Cercetătorii au descoperit că folosirea unui bețișor parfumat, atât în timpul învățării cât și în timpul somnului îmbunătățește memorarea.

Scris de: Angela Sabău       02 feb, 21:14

Bolile neurodegenerative au fost asociate frecvent cu inflamația, însă cercetătorii își pun o serie de întrebări legate de modul în care îmbătrânirea celulelor sub stres produce un amestec de proteine inflamatorii.

Scris de: Angela Sabău       02 feb, 20:10

Japonezii au inventat „încălțămintea cu GPS” pentru a putea urmări pacienții care au forme de demență, în mare parte vârstnici. Dispozitivul le permite rudelor să afle rapid unde sunt bolnavii.

Scris de: Dana Lascu       28 ian, 21:42

Persoanele care dezvoltă boala Parkinson înaintea vârstei de 50 de ani este posibil să se fi născut cu unele afectări la nivelul celulelor cerebrale, sugerează un nou studiu american.

Scris de: Adisa Codruț       27 ian, 22:53

Cercetătorii de la Universitatea McGill au găsit dovezi care arată că litiul ar putea opri evoluția Alzheimer. Iată cum se întâmplă asta:

Scris de: Dana Lascu       26 ian, 15:29

Cercetătorii au descoperit peste 100 de gene care pot suferi modificări în cazul persoanelor cu autism. Acest lucru îi poate ajuta să înțeleagă mai bine cauzele care duc la această afecțiune.

Scris de: Angela Sabău       25 ian, 09:30

Traiul în apropierea drumurilor principale sau a autostrăzilor este legat de o incidență mai mare a demenței, a bolii Parkinson, a bolii Alzheimer și a sclerozei multiple (SM), sugerează o nouă cercetare publicată săptămâna aceasta în revista Health.

Scris de: Georgiana Ioniță       24 ian, 12:52

Neuronii se regenerează, aceasta este concluzia unor cercetători care au făcut studii pe șoareci, în laborator.

Scris de: Angela Sabău       21 ian, 07:32

Hernia cervicală se pare că determină apariția unor leziuni ale creierului, cel puțin asta au descoperit ultimele cercetări în domeniu.

Scris de: Angela Sabău       20 ian, 22:54

Dopamina este substanța chimică a creierului care ne permite să avem o gamă largă de sentimente și care controlează mai multe comportamente. Lipsa ei duce, printre altele, la depresie, la o degenerare a abilităților motorii, inclusiv rigiditate musculară și tremor.

19 ian, 20:56

În cazul unor pacienți, la zile chiar și luni după producerea unui accident vascular cerebral starea se înrăutățește. Cercetătorii au găsit o explicație pentru acest fenomen

Scris de: Dana Lascu       19 ian, 13:00

Un nou studiu realizat la University of California – Riverside arată că uleiul de soia nu numai că duce la obezitate și diabet, dar ar putea determina și boli neurologice precum autismul, Alzheimer, Parkinson, anxietatea și depresia.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 07:12

Stresul, oboseala, prea multă cafea ori tutun sunt câteva dintre motivele care duc la tremuratul mâinilor.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 22:47

Cercetătorii susțin că în lume trăiesc circa 10% de stângaci. Genele decid încă din pântec dacă băiatul sau fata vor fi dreptaci sau stângaci.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 16:57

Un nou studiu realizat în China a dezvăluit regulile genetice ale bolii Alzheimer familiale, oferind o bază teoretică pentru intervenţia genetică şi terapia genetică aplicate în cazul acestei boli, conform autorilor.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 15:36

Cercetătorii au reușit să vadă, în studii de laborator efectuate pe șoareci, modul în care  alcoolul „modelează” creierul, arhitectura funcțională. Ei au observat modificări precum cele ale bolii Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       16 ian, 10:26

Un neurolog crede că un compus din pâine ar putea fi vinovat de apariția de migrene și că, deși nu există dovezi solide medicale, ar trebui să încercăm o dietă de excludere pentru a vedea dacă e sau nu valabil în cazul nostru.

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 22:40

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat, într-un interviu pentru DC NEWS și DC Medical, că formarea de noi specialiști în AVC s-ar putea realiza și după modelul de succes american.

Scris de: Florina Pop       14 ian, 18:37

O echipă de la Universitatea George Mason, Fairfax, VA, a descoperit o altă problemă de sănătate a țigaretelor electronice. De data aceasta, se referă la riscul de accident vascular cerebral.  

Scris de: Georgiana Ioniță       14 ian, 11:32

Creierul poate produce neuroni pe tot parcursul vieții, iar stimularea producerii acestora ar putea ajuta la estomparea problemelor cognitive specifice vârstei înaintate.

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 19:02

Un studiu preliminar realizat de cercetătorii de la Universitatea Uppsala a arătat că la bărbații tineri, sănătoși, pierderea unei singure nopți de somn, duce la niveluri mai ridicate de tau - un biomarker pentru boala Alzheimer - în sângele lor, decât după noapte...

Scris de: Dana Lascu       10 ian, 22:49

Cercetătorii de la Universitatea din Kentucky’s College of Medicine au descoperit că o clasă de antibiotice numite aminoglicozide ar putea fi un tratament promițător pentru demența frontotemporală.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 16:14

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEUROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27