Neurologie

Un neurolog de la Centrul Medical al Universității din Rochester, SUA, susține că omenirea s-ar putea confrunta pe viitor cu o epidemie de Parkinson.

Scris de: DCMedical Team       11 apr, 17:40

Medicul neurochirurg prof dr Vlad Ciurea recomandă o tehnică simplă pentru prevenirea bolii Alzheimer.

Scris de: DCMedical Team       11 apr, 10:17

Neuralink, compania de implanturi deținută de SpaceX și CEO-ul Tesla (TSLA) Elon Musk, a lansat un videoclip în care o maimuță pare să joace jocul pe computer Pong, folosindu-și doar creierul.

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 19:45

Cercetători ruși și israelieni au descoperit acele gene afectate de îmbătrânirea patologică, nu de înaintarea naturală în vârstă.

Scris de: DCMedical Team       05 apr, 16:21

Ca să scapi de apneea ușoară în somn trebuie să faci 7 lucruri care înseamnă de fapt modificări ale stilului de viață. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 22:50

Consumul de suc de sfeclă roșie poate schimba microflora din cavitatea bucală, aspect care poate influența procesul de îmbătrânire , potrivit unui nou studiu efectuat pe persoane cu vârste cuprinse între 70 și 80 de ani.

Scris de: Cătălina Burghelea       02 apr, 17:17

Un studiu confirmă teoria că Alzheimer s-ar putea datora bacteriei Porphyromonas gingivalis. În experiment, cercetătorii au descoperit o oarecare cauzalitate între parodontita cronică și Alzheimer.

Scris de: Cătălina Burghelea       31 Martie, 21:14

Deși energia scăzută poate fi un semn al unei probleme de sănătate, specialiștii avertizează că poate fi și rezultatul unor obiceiuri mai puțin benefice pentru organism. 

Scris de: Cătălina Burghelea       30 Martie, 18:15

Boala Alzheimer pare să progreseze mai repede la femei decât la bărbați, susține un studiu recent.

Scris de: DCMedical Team       29 Martie, 10:06

Exercițiile fizice măresc fluxul de sânge către creier și pot încetini apariția pierderii memoriei și apariția demenței la adulții mai în vârstă.

Scris de: Florina Pop       24 Martie, 17:49

Un studiu al unor cercetători de la Universitatea din California San Diego vine cu noi perspective pentru dezvoltarea terapiilor pentru boli musculare, leziuni și atrofie.

Scris de: DCMedical Team       18 Martie, 15:05

Dacă mulți dintre noi ne străduim din răsputeri să vizualizăm perioada post-Covid, unii oameni de știință se așteaptă la ce este mai rău. Spre exemplu, o potențială creștere a tulburărilor neurologice în decurs de zece ani, inclusiv boala Alzheimer. 

Irina Radu       17 Martie, 18:42

Ce este normal și ce este semn de Alzheimer când vine vorba de pierderi de memorie? Sunt simptome care apar cu mult înainte de declanșarea acestei forme de demență pe care trebuie să le știți:

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 18:01

Un studiu susține că femeile care trec printr-un accident vascular cerebral sunt nevoite să se confrunte și cu depresie.

Scris de: Florina Pop       13 Martie, 07:31

Stimularea electrică ar ajuta vasele de sânge să transporte celulele albe din sânge și oxigenul către răni, accelerând astfel procesul de vindecare.

Scris de: Florina Pop       12 Martie, 17:46

Ioana Mihaela Neacșu, șefă a Inspectoratului Școlar București, a murit în urma unui accident vascular cerebral după o oră de sport. Un medic neurolog atrage atenția și spune că sportul nu este pentru oricine. 

Scris de: Cătălina Burghelea       10 Martie, 09:13

Simona Hapciuc, concurentă la Survivor, mărturisește că se confruntă cu grave probleme de sănătate după ce a fost eliminată de la Survivor.

Scris de: DCMedical Team       05 Martie, 22:55

Aerobicul reduce declinul cognitiv la persoanele cu Ahzeimer, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       04 Martie, 22:26

Telefonul este prezent zilnic în mai toate sarcinile de la slujbă, dar și în viața de zi cu zi.

Scris de: Florina Pop       03 Martie, 22:50

„Antrenamentul mirosului” ar putea ajuta la tratarea anumitor tulburări ale mirosului, sugerează un studiu publicat online de revista The Laryngoscope. 

Scris de: Angela Sabău       02 Martie, 00:33

Somnul este vital pentru o sănătate emoțională echilibrată.

Scris de: Florina Pop       01 Martie, 16:42

Potomania este o boală rară, o afecțiune fatală prin consumul excesiv de apă. Pe 28 februarie se marchează Ziua Internațională a Bolilor Rare.

Scris de: DCMedical Team       28 feb, 10:55

Problemele cardiace afectează genele din centrul de memorie al creierului. Cercetătorii explică astfel riscul major de demență la persoanele cardiace.

Scris de: Florina Pop       27 feb, 10:01

Scleroza multiplă este o boală progresivă care afectează sistemul nervos central, arată Dr. Gabriela Mihăilescu. Pentru că simptomele ei pot fi înșelătoare, mimând simptome ale altor boli, și pentru se manifestă diferit de la o persoană la alta, este denumită și boala cu o mie de fețe. 

Scris de: Dana Lascu       22 feb, 21:01

Băieții care joacă în mod regulat jocuri video la vârsta de 11 ani ar fi mai puțin expuși riscului de a fi depresivi la maturitate, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 13:53

Migrenele ar putea crește riscul d boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral. Specialiștii au realizat studii pentru a explica asocierea.

Scris de: Angela Sabău       21 feb, 10:24

O genă asociată cu durata de viață neobișnuit de lungă la om protejează celulele stem ale creierului de efectele dăunătoare ale stresului, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii Weill Cornell Medicine.

Scris de: Angela Sabău       20 feb, 22:45

Ana Morodan a suferit cumplit după ce și-a pierdut părinții. 

Scris de: Cătălina Burghelea       19 feb, 11:21

Durerile de spate sau chiar fumatul se numără printre acele semne de nebănuit ale depresiei, susțin experții.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 17:43

Un studiu irlandez arată, pentru prima dată, că sistemul imunitar leagă direct personalitatea unui om de riscul de deces.

Scris de: Florina Pop       18 feb, 17:05

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEUROLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy