Neurologie

Secţia de Neurologie va fi mutată într-o clădire modulară de peste 2.000 de metri pătraţi ce urmează să fie construită lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, valoarea investiţiei fiind de 7,2 milioane lei fără TVA, a declarat, joi, managerul instituţiei, Adrian Marc.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 oct, 14:10

Aparatură medicală în valoare de 100.000 de euro a fost donată secţiei de neurologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, de către omul de afaceri Vasile Lucuţ.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 oct, 13:47

Artera carotidă internă asigură furnizarea de sânge în cortexul creierului, inclusiv lobii frontali, parietali și temporali. Doar părțile posterioare ale creierului sunt alimentate de diferite artere.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 oct, 10:23

Memoria umană este afectată de aerul poluat. În zonele intens poluate, rezultatele testelor de memorie arată ca și cum subiecții ar fi cu 10 ani mai în vârstă.

Scris de: Angela Sabău       16 oct, 19:44

Percepţia durerii este esenţială pentru supravieţuire, însă intensitatea ei poate fi amplificată sau diminuată, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 10:48

Cercetătorii vor să afle dacă tulburarea bipolară este asociată cu dezvoltarea bolii Parkinson. O nouă revizuire sistematică și meta-analiză  concluzionează că există o legătură între aceste două afecțiuni.  

Scris de: Georgiana Ioniță       16 oct, 08:47

Congresul Societăţii Române de Neurochirurgie, a 45-a ediție, se va desfășura la Sibiu între 16 și 19 octombrie.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 13:51

Boala parkinson ar putea avea tratment cu canabidiol (CBD), un compus al canabisului. Cercetătorii încep în curând un studiu pentru a descoperi dozele și efectele acestuia.

Scris de: Angela Sabău       14 oct, 14:10

Consumul de ceai s-a dovedit a avea efecte neașteptate asupra creierului. Deși s-a încercat admninistrarea separată a anumitor compuși din ceai, cercetătorii au constatat că efectul benefic sau protector apare doar la administrarea ceaiului cu combinația naturală a compușilor.

Scris de: Angela Sabău       12 oct, 12:30

Viteza de mers poate fi un marker pentru îmbătrânirea creierului. Intersant este că acest lucru nu e valabil doar la bătrâni, ci s-a constatat că funcționează și la oameni de 45 de ani.

Scris de: Angela Sabău       12 oct, 13:01

Cercetătorii americani au identificat diferențele de circuit cerebral care ar putea fi asociate cu un comportament suicidal la cei cu tulburări de dispoziție.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 07:57

O listă lungă de studii din ultimii ani arată că este o legătură între boala Alzheimer și lipsa somnului. Însă și prea mult somn poate crește riscul unei tulburări ale memoriei, potrivit cercetărilor.  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 17:10

Delirul postoperator apare la multe persoane care au suferit o intervenție chirurgicală majoră, în special când e vorba de persoane mai în vârstă. C ercetătorii au încercat să descopere ce anume îl cauzează și cum poate fi prevenit.

Scris de: Angela Sabău       09 oct, 12:18

Pentru bărbații sub 50 de ani - adică cei tineri și în putere - riscul de a face AVC ( accident vascular cerebral ) se modifică odată cu numărul de țigări fumate, arată un studiu. Dar dacă se lasă de fumat, beneficiile se văd imediat!

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 23:47

Doi cercetători au dezvoltat un dispozitiv ce emite unde electromagnetice, capabile să distrugă proteinele toxice din creierul bolnavilor de Alzheimer. Procesul de pierdere a memoriei a fost inversat.

Scris de: Angela Sabău       08 oct, 08:48

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte suferă de miastenie autoimună, o boală neuromusculară care poate declanşa complicaţii grave.

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 21:26

Artista Sia a scris pe Twitter un mesaj de încurajare pentru cei care se confruntă cu dureri cronice.

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 18:09

Un Centru de Psihologie Clinică pentru copiii cu nevoi speciale a fost inaugurat miercuri, 2 octombrie, în Buzău, la iniţiativa asociaţiei "Micul Îngeraş".

Scris de: Adisa Codruț       02 oct, 16:12

Peste 200 de specialişti din ţară şi străinătate se vor afla în perioada 3-5 octombrie la Iaşi, pentru a lua parte la Simpozionul Naţional cu participare Internaţională "Schizofrenia în refugiul minţii".

Scris de: Adisa Codruț       02 oct, 14:16

Lipsa unei anume proteine duce la inflamația creierului, specifică în boala Alzheimer. Cercetătorii au descoperit că restabilind nivelurile proteinei, procesul de degradare al creierului  a fost inversat.

Scris de: Angela Sabău       02 oct, 00:04

Un eveniment dedicat persoanelor care suferă de scleroză multiplă va avea loc, pe 5 și 6 octombrie, în două parcuri din București.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 11:33

Consumul de alcool crește riscul de demență, spun cercetătorii. Ei mai arată că există un nivel al consumului care nu ar trebui depășit, pentru a menține riscul redus.

Scris de: Angela Sabău       01 oct, 07:31

Fosta luptătoare MMA Katy Collins a murit la vârsta de 32 de ani după ce a suferit un anevrism cerebral rupt.

Scris de: Florina Pop       27 sep, 00:45

Știm cu toții că pentru a ne atinge un scop avem nevoie de perseverență. Plus motivație. Aceasta din urmă au studiat o cercetătorii la musculița de oțet. Rezultatele sunt surprinzătoare.

Scris de: Florina Pop       26 sep, 23:36

Tatăl unui băiețel diagnosticat cu amiotrofie spinală și internat în stare gravă la Spitalul Gomoiu spune că de patru zile se străduie că convingă CNAS să aprobe cumpărarea injecției Spinraza, care îi salvează viața copilului său, și că dacă micuțul nu o primește urgent e în...

Scris de: Dana Lascu       26 sep, 19:35

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a inaugurat joi, alături de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, noile spaţii ale secţiei de Neuropsihiatrie, renovată în cadrul unui proiect, finanţat din bugetul judeţean, în valoare de peste 500.000 de lei.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 sep, 14:59

Accidentul vascular cerebral afectează tot mai des persoane tinere. Cercetătorii au analizat viteza de mers a supraviețuitorilor, pentru a calcula șansele de recuperare suficientă pentru a se întoarce la muncă.

Scris de: Angela Sabău       26 sep, 14:48

Un bărbat rănit într-un accident rutier, petrecut între Sebeş şi Alba Iulia, a fost internat la Neurochirurgie, cu traumatism cranian şi traumatism la coloana cervicală.

25 sep, 19:22

Boala Alzheimer ar putea avea un tratament mai eficient. Cercetătorii au descoperit o enzimă care are ca efect inflamația și acumularea de plăci în creier. Ei au descoperit și cum o pot opri, utilizând un medicament folosit în tratamentul cancerului. 

Scris de: Angela Sabău       25 sep, 10:24

Speranțe noi pentru bolnavii de Parkinson. Cercetători francezi dezvoltă ceea ce tot ei au caracterizat drept cel mai puternic scaner cu rezonanță magnetică din lume, care va permite diagnosticarea încă din stadiile incipiente ale unor boli debilitante, precum maladia Parkinson....

Scris de: Adisa Codruț       23 sep, 19:08

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEUROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27