Neurologie

Pacienții cu conexiuni sociale mai strânse, incluzând familia și prietenii, riscă să ajungă târziu la Urgență, în cazul unui accident vascular cerebral cu simptome ușoare. În schimb, cei cu o rețea de cunoștințe mai dispersată au mai multe șanse să capete...

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 23:59

ALS este boala care distruge capacitatea de a se mișca. Prin atrofierea mușchilor, pas cu pas, pacientul nu mai este capabil să respire și se va stinge, încet. 

Scris de: Angela Sabău       26 Martie, 09:00

Adulți cu ADHD nu este ceva de neconceput. Se pare că deficitul de atenție nu este caracteristic doar copiilor, ci și adulților, însă afecțiunea nu a fost cercetată serios până acum.

Scris de: Angela Sabău       26 Martie, 08:10

Copiii expuși la pesticide comune, fie în pântece, fie în primul an de viață, ar avea mai multe șanse de a dezvolta autism, arată o nouă cercetare.

Scris de: Florina Pop       25 Martie, 21:44

Specialiști din cinci țări au derulat o cercetare despre cum pot fi înlăturale amintirile dureroase din memorie.

Scris de: Florina Pop       24 Martie, 20:27

Sportul și dieta pot ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor ce au insuficiență cognitivă ușoară, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       24 Martie, 17:41

Poate un consult la ochi să vă spună dacă o să aveți Alzheimer? Ar putea ajuta la prevenire? Un studiu arată clar legătura dintre demență și trei boli oculare.

Scris de: Florina Pop       23 Martie, 22:35

Mișcarea necontrolată a pleoapei, pentru care bătrânii folosesc expresia „se zbate ochiul”, are, de fapt, o explicație medicală foarte simplă. Nu e nimic grav, tot ce trebuie să facem e doar să „o luăm mai ușurel”.

Scris de: Angela Sabău       22 Martie, 16:16

Migrenele și riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral par să aibă o legătură strânsă, conform ultimelor studii ale oamenilor de știință. Femeile par să fie mai expuse acestui risc.

Scris de: Angela Sabău       21 Martie, 17:24

Femeile mai plinuțe se pare că sunt mai protejate de accidentele vasculare, produse cu hemoragie. Din păcate, cele produse cu cheaguri de sânge, care sunt mult mai frecvente, nu intră în această categorie.

Scris de: Adisa Codruț       21 Martie, 14:40

Timpul nu trece mai repede, ci doar îl percepem diferit odată cu înaintarea în vârstă. Acesta este rezultatul unei cercetări știinifice publicate recent.

Scris de: Angela Sabău       20 Martie, 22:51

Senzația de amorțire sau furnicături în picioare poate avea cauze multiple. Poate fi o leziune a nervilor care conduc la măduva spinării, sau doar circulația sângelui deficitară.

Scris de: Adisa Codruț       19 Martie, 22:09

Știm că sunt virusuri care trăiesc permanent în interiorul nostru, dar fac probleme doar din când în când. Unele dintre ele - herpes - virusurile, mai exact - se pare că pot accelera apariția bolii Alzheimer

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 10:50

Tratamentul precoce al celui mai frecvent tip de accident vascular cerebral, AVC ischemic, poate limita leziunile cerebrale și poate îmbunătăți considerabil recuperarea. 

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 15:12

Funcția cognitivă este mult mai bună la oamenii cu un program încărcat, chiar și când îmbătrânesc, arată un studiu. Adică, nu lenevi dacă vrei să-ți meargă mintea la bătrânețe.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 14:18

Schimbarea dispoziției: Iritabilitatea, tristețea sau apatia pot fi ceva banal, pentru că oricine poate avea o zi proastă. Dar dacă schimbarea dispoziției persistă ea ar putea ascunde o boală gravă. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 00:00

De fiecare dată când avem o durere de spate ne gândim că e sciatică. Dar e chiar așa? Iată ce este sciatica, cum se produce ea și care sunt sunt simptomele, cauzele și tratamentul.

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 22:56

Tremorul mâinii până la o anumită limită este un lucru natural. Când, însă, devine vizibil, e momentul să ne punem întrebări. Cauzele pot fi multiple.

Scris de: Angela Sabău       14 Martie, 13:01

În curând, cât te vei duce la oftalmolog ca să-ți controlezi dioptriile, ai putea afla și dacă ai sau nu Alzheimer, arată un studiu publicat astăzi!

Scris de: Dana Lascu       11 Martie, 21:43

Inflamația cronică a organismului ar putea avea o legătură cu apariția, la vârste mai înaintate, a bolii Alzheimer. Specialiștii spun că mai e nevoie de studii.

Scris de: Angela Sabău       05 Martie, 23:35

Celebrul actor Luke Perry, cunoscut publicului din România pentru rolul lui Dylan din serialul Beverly Hills 90210, a decedat la aproape o săptămână după ce a făcut un AVC (accident vascular cerebral sau stroke, în engleză). Un astfel de atac, însă, poate părți oricine....

Scris de: Dana Lascu       05 Martie, 08:31

Alzheimer: Semnele acestei forme de demență sunt diferite de cele ale uitării normale legate de vârstă.

Scris de: Adisa Codruț       03 Martie, 16:19

Voi face demență? Este o întrebare obișnuită pe care și-o pun persoanele cu insuficiență cognitivă ușoară (MCI), o tulburare ușoară - dar notabilă - a memoriei și a abilităților de gândire. Dar progresia de la MCI la demență nu este automată și nici obligatorie.

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 22:46

Pare incredibil, dar măsurarea activității creierului înainte ca o persoană sănătoasă să se decidă să facă un salt de bungee jumping va duce la dezvoltarea unor dispozitive care-i vor ajuta pe pacienții tetraplegici să-și folosească mâinile! Tetraplegia – cunoscută și sub...

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 19:17

Alături de alte consecințe nocive asupra sănătății, fumatul cauzează modificări chimice, stres oxidativ și inflamație în creier. Consumul excesiv de alcool poate avea efecte similare. În mod surprinzător, totuși, foarte puține studii au examinat impactul combinat al fumatului și...

Scris de: Dana Lascu       28 feb, 20:26

Pierderea simțului olfactiv ar putea fi un semn precoce riscului de a dezvolta, mai târziu, demență. Cercetătorii au descoperit asta în urma unui studiu publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       27 feb, 13:09

Vocea mamei pare a fi percepută diferit de copiii cu autism, arată ultimul studiu în domeniu. Fiind considerat un stimul unic la copii și adolescenți, copiii cu autism nu reacționează la fel.

27 feb, 10:09

Somnolența din timpul zilei ar putea indica o predispoziție pentru a dezvolta Alzheimer, cel puțin asta susțin cercetătorii în urma unui studiu. Lipsa unui somn de calitate poate duce la somnolența din timpul zilei.

Scris de: Angela Sabău       26 feb, 09:44

Durerile de cap sunt obișnuite și rareori ne fac să ne gândim să mergem la medic. Totuși, când devin frecvente și mai agresive, e momentul să mergem la cosultație. Acestea pot ascunde afecțiuni serioase.

25 feb, 15:26

Tremuratul mâinilor – denumit tremor – poate să nu fie nimic îngrijorător. Dar, în egală măsură, ar putea fi vorba de mai multe afecțiuni grave în spatele lui. Cert e că nu trebuie ignorat sau lăsat necontrolat.

Scris de: Dana Lascu       24 feb, 12:05

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEUROLOGIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27