Neurologie

Cea de-a 11-a ediție a European Teaching Course on Neurorehabilitation (Cursul European de Neuroreabilitare) și cea de 16-a ediție a International Summer School of Neurology (Școala Internațională de Vară de Neurologie se desfășoară simultan, online, de astăzi până pe 21 septembrie. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 12:44

Oamenii sincronizează adesea inconștient funcții corporale precum bătăile inimii și respirația atunci când împărtășesc o experiență, cum ar fi un concert live sau au o conversație personală. Potrivit unui nou studiu, ritmul cardiac al subiecților se sincronizează chiar și atunci când ascultă o...

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 21:58

Luna afectează bărbații mai mult decât femeile, în special când e vorba de somn, arată un nou studiu

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 20:54

Medicul Vasi Rădulescu a explicat care sunt semnele timpurii ale bolii Alzheimer, boală care afectează, an de an, tot mai multe persoane. 

Scris de: Adisa Codruț       15 sep, 22:49

„Reduceți cantitatea de grăsimi ca să evitați apariția Alzheimer!” Așa ar putea suna în curând un nou slogan, dacă descoperirile unui studiu se reflectă în practica clinică. Cercetătorii au descoprit că o proteină care este produsă în ficat ajunge în creier unde se depune și produce...

Scris de: Dana Lascu       15 sep, 20:51

Un studiu danez susține că există o conexiune între zgomotul cauzat de trafic și riscul de a dezvolta diverse forme de demență.  

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 22:26

Un studiu care a investigat privarea de somn și performanțele cognitive a arătat că orele pierdute de somn nu se recuperează așa ușor cum se credea. Spre exemplu, dacă 10 zile la rând nu dormi suficient, nu reușești să recuperezi somnul pierdut dacă dormi mai mult în săptămâna care urmează. 

Scris de: Dana Lascu       13 sep, 14:34

Un studiu pe mai mult de 2 milioane de persoane a arătat că există o legătură între ADHD și demență de-a lungul generațiilor. Studiul arată că părinții și bunicii persoanelor cu ADHD au un risc mai mare de demență decât cei cu copii și nepoți fără ADHD.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 22:12

Persoanele care consumă arahide (alune) în fiecare zi au un risc redus de a face un tip comun de accident vascular cerebral, dar și pe cel de boli de inimă, comparativ cu cei care nu consumă deloc alune, arată un studiu japonez.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 11:47

Un nou studiu arată de fapt creierul emoțional - sistemul limbic - este primul afectat în cursul bolii Huntington, și nu centri de mișcare, așa cum se credea.

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 14:43

Mulți cred că demența este o boală a bătrâneții, dar de fapt demența este un termen care cuprinde mai multe afecțiuni care afectează diferit creierul și care ot să apară inclusiv la tineri. Iată ce trebuie să știi despre demență: 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 18:33

Boala Parkinson evoluează progresiv, iar printre simptome se numără acel tremor al extremităților.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 18:32

Cât cântărește creierul uman? Câți neuroni are și cum sunt conectați ei? Ce parte doare de fapt și cât sânge ajunge la el? Care e capacitatea lui de stocare? Cunoscutul medic-scriitor Vasi  Rădulescu dezvăluie 15 lucruri fascinante despre creierul uman.

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 10:41

Sunt multe mituri legate de ce poate provoca Alzheimer și cele mai multe nu au niciun fundament real 

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 09:27

Dacă aveți sub 50 de ani și dacă obișnuiți să munciți peste 8 ore ar fi cazul să vă reduceți programul: doar câteva ore de muncă în plus vă pot crește riscul de accident vascular cerebral și cu 45%! Personalul medical, printre cele mai afectate categorii de angajați

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 21:48

Un semn care apare în ochi și care poate fi relativ ușor de observat la un control este un bun indicator că faci Alzheimer, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din San Diego, California. 

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 15:30

Un studiu arată că persoanele care au în timpul zilei un anume simptom au o probabilitate mai mare de a face Alzheimer, acesta putând fi un semn precoce al bolii.

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 12:55

Sarea cu conținut scăzut de sodiu scade riscul de accident vascular cerebral la persoanele cu tensiune arterială ridicată sau cu AVC anterior, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       31 aug, 20:01

Dr. Cristian MIHALEA, de la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, care sunt avantajele tratării unui pacient cu anevrism cerebral, fistula durala arterio-venoasa cerebrală sau malformație cerebrală arterio-venoasă prin neuroradiologia...

Scris de: Dana Lascu       26 aug, 20:43

În rarele cazuri în care anevrismul cerebral dă simptome, atunci ele pot fi înșelătoare, putând fi confundate cu cele ale altor boli, a explicat Dr Cristian MIHALEA, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       26 aug, 20:02

Dr Cristian MIHALEA a explicat EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, că anevrismul cerebral este a doua cauză de deces la tineri, după infarctul miocardic acut. Iată cum se identifică și cum se tratează aceasă afecțiune care îi ucide pe jumătate de din cei suferă o ruptură de...

Scris de: Dana Lascu       26 aug, 18:15

Stilul de viață sedentar și statul mult jos, la birou, ne afectează mai mult decât credem articulațiile.

Scris de: Adisa Codruț       26 aug, 15:58

Dr Cristian MIHALEA a explicat EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, că radioneurologia intervențională rezolvă minim-invaziv patologii la creier care pun viața în pericol, unele dintre ele fiind din ce în ce mai frecvente la tineri. 

Scris de: Dana Lascu       26 aug, 16:15

Dr. Cristian MIHALEA, de la Spitalul Clinic SANADOR, vine astăzi, de la ora 16.00, la Interviurile DC News și DC Medical, să ne explice ce înseamnă neuroradiologia intervențională și ce patologii, multe posibil fatale, se rezolvă cu ajutorul ei. 

Scris de: Dana Lascu       26 aug, 13:24

Atunci când o persoană din familie are Alzheimer te gândești automat că vei face și tu boala. Dar experții spun că nu e neapărat adevărat.  Iată cum poți să îți afli riscul de a face Alzheimer: 

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 17:23

Depresia ar putea fi o consecință a eliberării de histamină în organism. Un nou studiu efectuat pe cobai, în laborator, a arătat că inflamația corporală diminuează nivelurile hormonului fericirii – serotonina - și capacitatea antidepresivelor de a ameliora boala.

Scris de: Dana Lascu       18 aug, 14:24

La femeile peste 65 de ani, declinul cognitiv, pierderea osoasă și creșterea riscului de fracturi merg mână în mână, constată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 20:40

Un nou studiu, la care au participat peste 80.000 de persoane, aduce dovezi că pacienții internați care au avut varianta gravă de COVID-19 sau cei care au fost ventilați mecanic, au deficite cognitive după boală. Interesant e că autorii subliniază că vaccinarea, pentru că reduce gravitatea...

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 20:29

Un nou studiu a constatat că persoanele cu diabet de tip 2 care iau medicamentele dintr-o anumită clasă au mai puțini biomarkeri de Alzheimer și un declin cognitiv mai lent în timp.

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 20:06

Celebra actrița americană Christina Applegate, care a jucat rolul lui Kelly din faimosul serial Familia Bundy, a dezvăluit, pe Twitter, că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă (SM). Iată care sunt simptomele cumplitei boli și ce dietă îți poate proteja creierul: 

Scris de: Dana Lascu       10 aug, 16:06

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEUROLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy