Neurologie

Iată nouă lucruri despre boala Parkinson pe care ar trebui să le cunoaștem, explicate de un medic. Boala nu alege pe cine atinge, astfel că sunt și celebrități care au suferit de această boală.

Scris de: Angela Sabău       25 noi, 12:43

Un studiu care a durat mai bine de un deceniu arată că persoanele care bea constant cafea în cantități mai mari au un risc mai mic de a dezvolta Alzheimer. 

Scris de: Dana Lascu       25 noi, 09:30

Vedeta Celin Dion se confruntă cu grave probleme de sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 14:43

Nivelul ridicat de zahăr în sânge, rezistența la insulină și diabetul de tip 2 sunt legate, toate, de un risc crescut de boala Alzheimer. Iată care sunt mecanismele: 

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 22:45

Indiferent dacă vreunul dintre factorii de risc pentru boala Alzheimer ți se aplică sau nu, există lucruri simple pe care le poți face care reduc masiv riscul apariției acestei forme de demență. Chiar și în cazul în care nu vei putea evita complet riscul de a face boala, vei reuși totuși să...

Scris de: Dana Lascu       18 noi, 22:32

Consumul de cafea sau ceai este asociat cu un risc mai mic de accident vascular cerebral și demență, potrivit unui nou studiu. Consumul de cafea a fost, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de demență post-accident vascular cerebral. Iată câtă cafea și cât ceai e bine să bei zilnic: 

Scris de: Dana Lascu       18 noi, 20:13

Un nou studiu arată că smartphone-urile, telefoanele inteligente, pot fi un instrument benefic pentru persoanele cu demență, pentru că anumite aplicații, precum sunt cele tip memento și voice recorder pot fi folosite ca să le amintească lucruri pe care le au de făcut zilnic. 

Scris de: Dana Lascu       17 noi, 12:39

Cercetătorii greci susțin că există o asociere între dietele inflamatorii și riscul de demență la persoanele în vârstă din Grecia.

Scris de: Florina Pop       16 noi, 15:25

Un studiu recent a demonstrat că poluarea atmosferică are efecte negative asupra funcționării creierului uman.

Scris de: Adisa Codruț       16 noi, 14:47

Un studiu grecesc susține că mâncarea de mai multe legume și fructe scade considerabil inflamația și reduce serios riscul de a dezvolta demență.

Scris de: Florina Pop       12 noi, 18:08

Un neurolog de peste ocean atrage atenția că un aliment banal care e pe masa tuturor românilor poate provoca migrene. Ca să fim siguri că aceasta este cauza, ar trebui să-l excludem un timp din dietă, ca sa vedem dacă migrenele se ameliorează

Scris de: Dana Lascu       11 noi, 23:43

Un studiu a analizat o asociere între poluarea aerului și riscul de depresie.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 18:51

Ultrasunetele concentrate în anumite regiuni ale creierului pot ameliora și preveni convulsiile la o parte dintre pacienții cu epilepsie rezistentă la tratament, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       10 noi, 22:38

De când a început pandemia COVID-19, mulți dintre noi au ajuns să muncească de acasă și să facă din ce în ce mai mult un lucru banal care, spun cercetătorii, ne poate agrava depresia și anxietatea. 

Scris de: Dana Lascu       10 noi, 19:52

Cercetătorii au ajuns la concluzia că insomnia este un potențial factor de risc pentru anevrismul cerebral, numit și anevrism intracranian, și un tip de accident vascular cerebral numit hemoragie subarahnoidiană anevrismală. Fumatul și hipertensiunea arterială, care sunt identificați factori de...

Scris de: Dana Lascu       07 noi, 22:33

Celebra cântăreață Sia și-a anunțat fanii că suferă de o boală rară. Artista, care este introvertită din fire, totuși a mărturisit public problemele cu care se confruntă și că are dureri mari.

Scris de: Dana Lascu       06 noi, 16:43

Grupuri de proteine toxice, considerate responsabile pentru declinul cognitiv asociat bolii Alzheimer, ajung în diferite zone ale creierului unde se acumulează de-a lungul deceniilor, conform unui studiu publicat vineri.

Scris de: Adisa Codruț       30 oct, 16:24

Boala Parkinson este o formă de demență destul de comună legată de vârstă și este, din păcate, una progresivă, care afectează ireversibil celulele creierului. Iată care sunt primele patru simptome care apar în fazele incipiente ale bolii: 

Scris de: Dana Lascu       29 oct, 09:45

Un studiu recent susține că medicamentele pe bază de ciuperci ajută la tratarea depresiei la pacienții cu cancer.

Scris de: Adisa Codruț       27 oct, 12:27

Un nou studiu arată că pe lângă simptomele clasice, pacienții care dezvoltă, în faza încipientă a bolii  Parkinson anumite semne care nu sunt caracteristice acestei forme de demență. 

Scris de: Dana Lascu       25 oct, 18:33

Mai multe studii recente au arătat că alimentația poate juca un rol în apariția sau întârzierea bolii Alzheimer. Iată ce alimente să consumi și ce alimente să eviți: 

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 16:59

Un nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, susține că există o asociere între consumul de ciuperci în fiecare zi și o probabilitate mai mică de a experimenta depresie.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 18:25

Dacă îmbătrânirea și riscul generic nu le poți modifica, sunt multe alte lucruri care îți cresc riscul de demență în general, și de Alzheimer în particular, pe care le poți controla. Iată 9 dintre ele: 

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 19:59

Cercetătorii de la Universitatea din Queensland au descoperit că persoanele cu risc genetic mai mare de depresie clinică au mai multe simptome fizice, cum ar fi durerea cronică, oboseala și migrenele.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 23:24

Nivelul ridicat de sodiu și scăzut de potasiu din dietă sunt asociate cu hipertensiune arterială și risc crescut de boli de inimă și AVC.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 21:21

Cercetătorii din Marea britani au constatat că există o legătură ciudată între alergii și mai multe boli de sănătate mintală, precum depresie, anxietate, tulburare bipolară și nevroză. 

Scris de: Dana Lascu       07 oct, 22:20

Ca multe alte plante folosite în bucătărie, busuiocul are numeroase beneficii pentru sănătate. Dar cercetătorii au descoperit acum că un compus natural care dă aroma și mirosul puternic busuiocului poate proteja creierul împotriva bolii Alzheimer.

Scris de: Dana Lascu       05 oct, 21:15

Un nou studiu realizat pe 70.000 de oameni arată că dacă faci timp de șase sau mai mulți ani la rând vaccinul contra gripei ți se reduce riscul de a dezvolta demență cu 14%.

Scris de: Dana Lascu       05 oct, 09:15

Indiferent dacă vreunul dintre factorii de risc pentru boala Alzheimer ți se aplică sau nu, există lucruri pe care le poți face pentru a reduce riscul de apariție a demenței. Și chiar dacă nu îl poți preveni, poți, totuși, să-l întârzii.

Scris de: Dana Lascu       04 oct, 19:29

Un nou studiu a constatat că o anume dietă poate contribui la rezistența cognitivă la vârstnici

Scris de: Dana Lascu       23 sep, 08:48

Click pentru a naviga in paginile din categoria NEUROLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy