Nou instrument de diagnosticare a bolii ficatului gras non-alcoolic

Florina Pop |
Data publicării:
Bază de date
Bază de date

Cercetători de la Universitatea din San Diego, SUA, au creat un nou instrument de diagnosticare a bolii ficatului gras non-alcoolic bazat pe microbiom.

O echipă de cercetători de la Institutul Salk și Universitatea din San Diego, SUA, au creat un nou instrument de diagnostic a bolii ficatului gras non-alcoolic. Aparatul identifică rapid și ieftin fibroza hepatică și ciroza peste 90 la sută din timp la pacienții umani.

Metoda este una non-invazivă și se bazează pe un algoritm care analizează probele de scaun ale pacientului - care conține urme din ceea ce trăiește în intestin - și ar putea duce la îmbunătățirea îngrijirii pacientului și a rezultatelor tratamentului pentru bolile hepatice. ”Am căutat să dezvoltăm un test universal, non-invaziv pentru fibroza hepatică și ciroza bazată pe o semnătură de microbiom a bolii”, spune unul dintre cercetători (Michael Downes de la Institutul Salk), potrivit unui comunicat.

Cum funcționează dispozitivul nou creat puteți citi în studiul publicat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel