Obezitate copii: substanțele chimice din ambalajele de plastic ar putea avea un rol

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Supermarket
Supermarket

Substanțele chimice folosite la ambalajele din plastic sau la căptușirea dozelor de aluminiu ar putea avea un rol în obezitatea copiilor.

Expunerea la substanțele chimice obișnuite din materiale plastice și alimentele conservate poate avea un rol în obezitatea din copilărie, potrivit unui studiu publicat în Journal of the Endocrine Society.

Bisfenol S (BPS) și bisfenolul F (BPF) sunt produse chimicale utilizate în anumite tipuri de plastic, în căptușeala dozelor de aluminiu pentru alimente și băuturi și în hârtia termică a banilor cash. Aceste substanțe chimice au fost folosite ca înlocuitori ai bisfenolului A (BPA), o substanță chimică care distruge endocrina, care afectează sănătatea umană prin interferarea cu hormonii organismului, scrie medicalxpress.com.

„Această cercetare este semnificativă, deoarece expunerea la aceste substanțe chimice este foarte comună în Statele Unite.Utilizarea BPS și BPF este în creștere, deoarece producătorii au înlocut BPA cu aceste substanțe chimice, astfel încât contribuie la expunerea frecventă”, a spus autorul studiului, Melanie Jacobson, de la NYU School of Medicine in New York, N.Y. „Deși greșelile privind dieta și exercițiile fizice sunt considerate strâns legate de obezitate, această cercetare sugerează că expunerile chimice comune pot juca un rol imporant la copii”, mai spune ea.

Copiii mai expuși la substanță, mai predispuși la obezitate

În acest studiu, cercetătorii au folosit date de la US National Health and Nutrition Examinations Surveys pentru a evalua asocierea dintre BPA, BPS și BPF și rezultatele în masa corporală în rândul copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani. Copiii care aveau un nivel mai mare de BPS și BPF în urină au fos mai predispuși la obezitate, comparativ cu copiii cu niveluri mai scăzute.

"Într-un studiu anterior am constatat că BPA, substanța chimică predecesoare a BPS și BPF, a fost asociată cu o obezitate cu prevalență mai mare la copiii din SUA, iar acest studiu a găsit aceeași tendință printre aceste versiuni mai noi ale acelei substanțe chimice. Înlocuind BPA cu substanțe similare nu face nimic pentru a atenua daunele create asupra sănătății noastre în urma expunerii la substanțele chimice”, a mai spus Jacobson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel