Pâine de ovăz, rețetă cu puține CALORII. Excelentă pentru pierderea în greutate și scăderea tensiunii arteriale
Unul dintre cele mai sănătoase cereale din lume, ovăzul este fabricat din cereale integrale fără gluten, bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți necesari pentru buna funcționare a organismului. O ide...
Pâinea de ovăz este foarte hrănitoare și conține mai puține calorii decât cea de grâu.
De ce făina de ovăz este bună pentru tine?
1. Conține mulți antioxidanți
Avenantramidele și acidul ferulic sunt oxidanți benefici pentru sănătate. Potrivit unui studiu, avenantramidele ajută la scăderea tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric.
2. Reduce colesterolul rău
Potrivit unui studiu, fibrele solubile ale ovăzului au redus nivelul de colesterol rău, precum și al colesterolului total, în special la pacienții diabetici.
3. Ajută la scăderea zahărului din sânge
Datorită conținutului său de fibre beta-glucan solubile, ovăzul ar îmbunătăți sensibilitatea la insulină, așa cum s-a menționat în acest studiu, și ar reduce nivelul zahărului din sânge.
4. Ajută la pierderea în greutate
Deoarece este sățios, ovăzul este foarte bun, dacă vrei să slăbești. În plus, ovăzul are meritul de a reduce obezitatea. Drept dovadă, acest studiu demonstrează că topește grăsimea abdominală.
5. Scade riscul de accidente cardiovasculare
Potrivit unui studiu, făina de ovăz este asociată unui risc mai mic de revascularizare și accidente cardiovasculare adverse. Acest lucru s-ar datora unui control mai bun al lipidelor.
6. Ar putea combate constipația
Un studiu indică faptul că tărâțele de ovăz ar reduce constipația mai ales la vârstnici, limitând nevoia de a folosi adesea laxative.
Dacă te-ai convins de calitățile nutritive ale acestei cereale, nu ezita să o introduci în dieta zilnică.
Rețetă pâine de ovăz
Ai nevoie de
• 300 g faină de ovăz
• lapte de migdale
• 60 g iaurt grecesc
• 2 ouă
• 2 plicuri de praf de copt
• 1 mână de semințe la alegere
• 1 vârf de sare
Mod de preparare
Începe prin preîncălzirea cuptorului la 220 °. Amestecă făina de ovăz, sarea și praful de copt într-un castron. Apoi adaugă ouăle, laptele de migdale, iaurtul și amestecă totul bine.
Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară semințe la alegere și coace pâinea timp de 30, până la 35 de minute, verificând din când în când dacă este făcută.
-
Problemele de la toaletă care pot afecta grav sănătatea13.12.2025, 09:08
-
EXCLUSIV Armonia de sărbători, subiectul săptămânii la DrPsy13.12.2025, 08:14
-
De câtă Omega-3 avem nevoie zilnic12.12.2025, 22:00
-
-
Rețetă simplă de pepene murat. Ce beneficii are pentru digestie și imunitate
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe. Stai să afli ASTA!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic ouă. Oul, sursă excelentă de proteine și vitamine esențiale
Ce se întâmplă dacă bei apă cu oțet de mere dimineața
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Un studiu arată că fructele uscate sunt legate de reducerea riscului de diabet de tip 2
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
