Pâine de ovăz, rețetă cu puține CALORII. Excelentă pentru pierderea în greutate și scăderea tensiunii arteriale

Pâine din făină integrală
Pâine din făină integrală

Unul dintre cele mai sănătoase cereale din lume, ovăzul este fabricat din cereale integrale fără gluten, bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți necesari pentru buna funcționare a organismului. O idee excelentă prin care să introduci ovăzul în dieta ta zilnică este pâinea făcută în casă. 

Pâinea de ovăz este foarte hrănitoare și conține mai puține calorii decât cea de grâu.

De ce făina de ovăz este bună pentru tine?

 

1. Conține mulți antioxidanți

Avenantramidele și acidul ferulic sunt oxidanți benefici pentru sănătate. Potrivit unui studiu, avenantramidele ajută la scăderea tensiunii arteriale prin creșterea producției de oxid nitric.

2. Reduce colesterolul rău

Potrivit unui studiu, fibrele solubile ale ovăzului au redus nivelul de colesterol rău, precum și al colesterolului total, în special la pacienții diabetici.

3. Ajută la scăderea zahărului din sânge

Datorită conținutului său de fibre beta-glucan solubile, ovăzul ar îmbunătăți sensibilitatea la insulină, așa cum s-a menționat în acest studiu, și ar reduce nivelul zahărului din sânge.

4. Ajută la pierderea în greutate

Deoarece este sățios, ovăzul este foarte bun, dacă vrei să slăbești. În plus, ovăzul are meritul de a reduce obezitatea. Drept dovadă, acest studiu demonstrează că topește grăsimea abdominală.

5. Scade riscul de accidente cardiovasculare

Potrivit unui studiu, făina de ovăz este asociată unui risc mai mic de revascularizare și accidente cardiovasculare adverse. Acest lucru s-ar datora unui control mai bun al lipidelor.

6. Ar putea combate constipația

Un studiu indică faptul că tărâțele de ovăz ar reduce constipația mai ales la vârstnici, limitând nevoia de a folosi adesea laxative. 

Dacă te-ai convins de calitățile nutritive ale acestei cereale, nu ezita să o introduci în dieta zilnică.

Rețetă pâine de ovăz

Ai nevoie de

• 300 g faină de ovăz

• lapte de migdale

• 60 g iaurt grecesc

• 2 ouă

• 2 plicuri de praf de copt

• 1 mână de semințe la alegere

• 1 vârf de sare

Mod de preparare

Începe prin preîncălzirea cuptorului la 220 °. Amestecă făina de ovăz, sarea și praful de copt într-un castron. Apoi adaugă ouăle, laptele de migdale, iaurtul și amestecă totul bine.

Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Presară semințe la alegere și coace pâinea timp de 30, până la 35 de minute, verificând din când în când dacă este făcută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel