Pandișpan japonez, cea mai DELICIOASĂ prăjitură de casă. Gustare PERFECTĂ
O prăjitură făcută în casă este mult mai sănătoasă și gustoasă decât cea din comerț. Iar dacă este vorba de un pandișpan pufos, fin, aerat, care ți se topește în gură, este musai să îl prepari...
Pentru prepararea pandișpanului japonez, ai nevoie de opt ingrediente:
- 50 ml de ulei
- 110 g de făină
- 80 ml de lapte
- 6 ouă
- un praf de sare
- ½ linguriță de suc de lămâie
- o linguriță de zahăr vanilat
- 90 g de zahăr
Mod de preparare
Încălzește uleiul până va deveni aproape fierbinte. Toarnă-l într-un bol și adaugă făina cernută. Amestecă cu o spatulă până se omogenizează.
Adaugă laptele și amestecă până la omogenizare.
Tips: Laptele trebuie să fie călduț sau la temperatura camerei.
Adaugă 5 gălbenușuri și un ou întreg (ouăle trebuie să fie reci). Amestecă cu telul până vei obține o compoziție omogenă.
Bate 5 albușuri de ouă cu mixerul, adăugând treptat praful de sare, sucul de lămâie, zahărul vanilat și zahărul tos. Mixează totul minimum 5 minute.
Adaugă 2-3 spatule de spumă de albușuri în aluat și amestecă cu grijă până la omogenizare.
Transferă aluatul în spuma rămasă de albușuri și amestecă cu mișcări fine, circulare, orientate de jos în sus.
Pune aluatul într-o tavă dreptunghiulară pentru chec (10 x 20 cm) sau într-una rotundă, cu diametrul de 18 cm, răspândindu-l uniform. Tava trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt.
Așază tava cu aluatul într-o altă tavă cu apă caldă (nivelul apei trebuie să fie de 1.5-2 cm).
Coace pandișpanul timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C, apoi redu temperatura până la 150°C și continuă să-l coci pe parcursul a încă 50-60 minute.
Oprește focul, lasă pandișpanul să se răcească lent în cuptor, timp de aproximativ 15 minute.
Scoate-l din tavă, îndepărtează hârtia de copt și lasă-l să se răcească complet, scrie retete-usoare.eu.
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Rețeta plină de fibre pe care o recomandă Mihaela Bilic: Măcar de 2 ori pe săptămână. E gata în 20 de minute
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Ține cartofii în apă cu gheață 10 minute. Nu-i mai prăji fără să faci asta!
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
