Păr: terapia cu plasmă combate chelirea?

Florina Pop |
Data publicării:
Oricât de frumoase ar fi și oricât de bine te fac să te simți, unele coafuri îți distrug părul
Oricât de frumoase ar fi și oricât de bine te fac să te simți, unele coafuri îți distrug părul

Terapie nouă pentru un păr bogat. Mai multe studii recente sugerează că terapia cu plasmă bogată în plachete regenerează părul, împiedicând chelirea. 

Păr, plasmă. „Dacă părul tau s-a subțiat, o infuzie cu plasmă din corpul tău îl poate ajuta să crească înapoi", astfel începe un material despre căderea părului, publicat de Harvard Medical School citând Academia Americană de Dermatologie.

Potrivit health.harvard.edu, mai multe cercetări recente susțin că terapia cu plasmă bogată în plachete (PRP) reușește să regenereze cu succes părul. Printre acestea se numără și un studiu publicat, anul trecut, în Jurnalul Internațional de Dermatologie a Femeilor care a demonstrat eficacitatea tehnicii în tratarea alopeciei androgenetice, un tip de pierdere a părului determinată genetic și hormonal care afectează până la 35% dintre femei până la vârsta de 60 de ani, mai arată sursa citată.

Despre acest tip de terapie s-a discutat la întâlnirea a anuală a Academiei Americane de Dermatologie din Washington, desfășurată la sfârșitul lui februarie, se arată pe MD Magazine, o publicație de știri medicale din State.

În ce constă terapia cu propria plasmă? Dermatologul extrage sânge din brațul persoanei și folosește o centrifugă ca să separe celulele roșii din sânge de plasmă. Plasma colectată este injectată în foliculii de păr. Procesul se repetă lunar timp de trei luni, apoi o dată la trei sau șase luni după aceea, se explică pe health.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel