Pastila vibratoare, noul leac împotriva constipației: Vibrează timp de 3 secunde. Se ia înainte de somn și se pune la treabă. Stimulează colonul

Monika Baciu |
Data publicării:
Pastila vibratoare - Foto: Freepick @rawpixel.com
Pastila vibratoare - Foto: Freepick @rawpixel.com

Pastila vibratoare este noul leac împotriva unei boli care afectează multe persoane. Cum funcționează și cât costă una.

Pastila vibratoare este un leac pentru a stimula colonul. Capsulele nu sunt un remediu pentru constipația cronică, dar au fost eficiente într-un mic studiu clinic. În loc să elibereze medicamente, acestea vibrează pentru a stimula colonul.

Persoanele care se luptă cu constipația cronică au o nouă opțiune fără medicamente pentru a ajuta la reluarea mișcării. Este vorba despre o capsulă în premieră, de mărimea unei pastile obișnuite - dar în loc să elibereze medicamente după ce este înghițită, aceasta vibrează pentru a stimula colonul.

Pastila vibratoare, autorizată de FDA

Capsulele au fost autorizate de către US Food and Drug Administration în luna august, dar abia săptămâna aceasta au devenit disponibile pentru a fi prescrise de către medici. Medicii consideră că o persoană este constipată atunci când are mai puțin de trei scaune într-o săptămână.

Între 10% și 20% dintre americani trăiesc cu constipație persistentă care nu are o cauză vizibilă, potrivit unui studiu recent. Aceștia au tendința de a avea scaune tari și uscate care pot provoca dureri și balonare.

Vezi și: Marea diferență dintre țigara clasică și tutunul încălzit. Ce este gudronul și ce inhalezi, de fapt, când fumezi țigări normale. Bundoi: Asta cauzează bolile

Pastila vibratoare, cum acționează

Ideea din spatele tratamentului este că o singură pastilă vibrantă este luată în jurul orei de culcare în fiecare zi. Aceasta parcurge apoi același traseu ca și alimentele, prin stomac și intestinul subțire, ajungând în cele din urmă în intestinul gros aproximativ 14 ore mai târziu. Apoi, se pune la treabă.

Pastilele stimulează celulele nervoase specializate din intestin, numite celule mecanosenzoriale. Acestea ajută la declanșarea peristaltismului, contracțiile musculare ondulatorii care ajută la stoarcerea alimentelor prin intestin.

”Există mici vibrații timp de trei secunde”, a declarat Cathy Collis, director comercial al acestui brand de pastile, care are sediul în Israel, dar are birouri în SUA, potrivit CNN.

Înainte de utilizare, fiecare pastilă este activată într-o capsulă mică care o pornește. După ce este înghițită, aceasta este activă timp de aproximativ două ore, se liniștește timp de aproximativ șase ore și apoi se activează din nou timp de alte două ore.

În cele din urmă, după ce și-au făcut treaba, corpul persoanei le elimină. 

Vezi și: Cele două băuturi care îți provoacă anevrism cerebral. Avertisment: Consecințe devastatoare. Ajung la spital cu AVC sau hemoragii grave

Pastilele vibratoare - cât costă

Capsulele nu sunt un leac. Ele sunt concepute pentru a fi luate zilnic, la fel cum ați lua și alte tratamente de întreținere. Potrivit companiei, capsulele sunt fabricate dintr-un material de calitate medicală utilizat și pentru camerele de luat vederi pentru pastile pe care gastroenterologii le-au folosit în ultimii 15 ani.

Pentru a obține autorizația FDA, Vibrant a trebuit să demonstreze că nu există materiale toxice în pastile și că acestea pot rezista, de exemplu, la forța unei mușcături în cazul în care cineva le mușcă accidental.

De asemenea, compania a trebuit să demonstreze că capsulele nu prezintă anumite riscuri, cum ar fi provocarea de infecții, iritarea țesuturilor, interferența cu alte dispozitive electronice, blocarea sau nefuncționarea deloc.

La fel ca lentilele de contact și seringile, FDA le consideră dispozitive medicale din clasa 2, ceea ce înseamnă că prezintă un risc intermediar de a dăuna utilizatorului. Odată ce pastilele ajung în apele uzate, sunt cernute și duse la un depozit de deșeuri ca material necompozabil.

Vezi și: Ce înseamnă "reducerea riscului" în cazul fumatului. Bundoi: NU fumați și lăsați-vă de fumat! Dacă nu poți renunța, e momentul să faci o schimbare

Pastilele vibratoare, mai puține efecte secundare

În cadrul unui mic studiu clinic, 349 de persoane cu constipație cronică au fost împărțite în două grupuri: 200 care au luat capsule vibrante în fiecare zi timp de opt săptămâni și 149 care au înghițit o pastilă asemănătoare care nu vibra. Persoanele care au luat pastilele Vibrant au declarat că au reușit să meargă mai des și să își golească intestinele mai complet, comparativ cu cele care nu au primit capsulele active.

Aproximativ 40% din grupul care a luat pastilele Vibrant au raportat că au avut cel puțin o scaun suplimentar pe săptămână, comparativ cu aproximativ 23% din grupul placebo. Aceștia au raportat, de asemenea, scaune mai moi și mai puține balonări.

Procentul de pacienți care au raportat două sau mai multe scaune suplimentare în fiecare săptămână a fost de 23% în grupul care a luat pastilele Vibrant și de aproximativ 12% în grupul care a luat placebo.

Majoritatea oamenilor au spus că nu au simțit efectul pastilelor, dar unii au simțit.

”O minoritate a putut simți. Niciunul dintre ei nu a simțit că ar fi fost incomod. Și niciunul dintre ei nu a încetat să o ia din această cauză”, a declarat Dr. Eamonn Quigley, șeful secției de gastroenterologie de la Houston Methodist Hospital. Quigley a ajutat la testarea capsulelor, dar nu are niciun interes financiar în cadrul companiei.

El spune că nu poate compara în mod direct eficiența capsulelor cu alte tipuri de remedii, deoarece acestea nu au fost testate față în față în cadrul studiului. Dar el spune că gradul de ameliorare cu capsulele Vibrant pare să fie similar cu modul în care medicamentele eliberate pe bază de rețetă pentru constipație s-au comportat în studiile clinice.

Persoanele care au luat capsulele nu au raportat evenimente adverse grave, cum ar fi obstrucții intestinale. Mai multe efecte secundare digestive au fost raportate în grupul placebo decât în grupul care a consumat pastila vibratoare: 9,4% față de 6,5%, respectiv. Două persoane care au luat capsulele au raportat diaree, dar aceasta nu a fost frecventă.

Vezi și: De ce e un medic în industria tutunului. Bundoi: E ca o masă cu trei picioare, dar România are doar două. Mi se pare grav că avem peste 5 milioane de fumători în țară

”Unul dintre efectele secundare importante pe care nu le are este diareea, deoarece multe dintre medicamentele eliberate pe bază de rețetă pot duce la diaree”, a precizat Quigley.

Acest lucru se datorează faptului că majoritatea medicamentelor prescrise pentru constipație acționează în intestinul subțire, unde eliberează mai mult lichid și secreții pentru a digera alimentele.

Dr. Satish Rao, președinte al catedrei de gastroenterologie de la Școala de Medicină a Universității Augusta, spune că nu există nicio îndoială că medicamentele eliberate pe bază de rețetă pentru constipație funcționează, dar acestea vizează o zonă diferită față de pilula vibratoare.

”Dacă vă gândiți doar din punct de vedere mecanic, acestea lucrează puțin mai departe de locul unde se află problema, dar ajută problema”, a spus Rao, care a ajutat, de asemenea, la testarea capsulelor. În schimb, capsulele Vibrant acționează în colon, care este sursa problemei, spune el.

Bezi și: Sunt 6.000 de substanțe în fumul de țigară, iar peste 100 sunt asociate cu cancerul. Ce înseamnă un viitor fără fum? Bundoi: Arderea este problema

Stimularea intestinului fără medicamente

Capsulele vibrante sunt programate să funcționeze într-un mod specific și sunt autorizate de FDA doar pentru a trata constipația cronică la adulții care nu au primit ajutor de la sau care nu pot tolera efectele secundare ale medicamentelor eliberate fără prescripție medicală sau cu prescripție medicală.

Persoanele care au probleme de înghițire sau care suferă de paralizie a stomacului, numită gastropareză, nu ar trebui să ia pastilele Vibrant, a spus Collis. De asemenea, acestea nu sunt o idee bună pentru persoanele care au un istoric de obstrucții intestinale.

Dar Rao crede că, cu mai multe studii și ajustări, experții ar putea fi capabili să reprogrameze pastilele astfel încât acestea să își facă efectul mai devreme, poate în stomac, pentru a ajuta potențial persoanele cu gastropareză.

El crede că, în viitor, ar putea fi posibilă și personalizarea programării capsulei pentru a răspunde mai bine nevoilor fiecărui pacient în parte. În prezent, pastila vibratoare nu este acoperit de asigurare, spune Collis.

Pentru cei care au asigurare de sănătate, compania oferă un cupon pentru a limita costurile suportate de la sine la 69 de dolari pe lună. Acestea nu sunt un leac. Oamenii trebuie să le ia în mod constant pentru a vedea o ușurare.

”Lucrăm chiar acum cu companiile de asigurări pentru a obține acoperire în planurile comerciale. Dar până când vom obține această acoperire, obiectivul și angajamentul nostru este să ne asigurăm că acest lucru este accesibil și accesibil pentru pacienți”, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel