Pediatrie

Progeria, boala rară care îi îmbătrânește accelerat pe copii și până în adolescență îi ucide, ar putea avea un tratament, după ultima descoperire a cercetătorilor.

Scris de: Angela Sabău       19 noi, 13:41

Organizaţia Salvaţi Copiii şi tenismena Sorana Cîrstea au dotat Maternitatea din Târgovişte cu aparatură medicală în vlaoare de 23.000 de euro.

Scris de: Adisa Codruț       16 noi, 12:32

Peste 800.000 de copii cu vârsta sub 5 ani au murit de pneumonie anul trecut, la nivel mondial. Asta înseamnă că la fiecare 39 de secunde moare un copil din cauza acestei boli, mai mult decât de orice altă maladie.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 12:47

Un bebeluș de doar 7 zile a fost readus la viață, în curtea ISU Bihor, de către un medic și un pompier.

Scris de: Adisa Codruț       10 noi, 21:46

Un bebeluș de 5 luni a fost adus, în stare de șoc toxico-septic, cu elicopterul la Spitalul Marie Curie din București. 

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 16:12

O creşă din Suceava a fost închisă, după ce un număr de cinci copii au fost internaţi în spital cu gastroenterită cu rotavirus.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 16:37

Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical, că părinții n-ar trebui să fie speriați dacă un copil mic face viroze și că la spital micuțul trebuie dus doar atunci când are anumite simptome. Iată care:

Scris de: Dana Lascu       24 oct, 23:28

Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical, că părinții n-ar trebui să-și ia copiii mai mici de 2 ani cu ei în avion, mai ales dacă nu au fost alăptați la sân și nu sunt la zi cu vaccinurile din Planul Național de Imunizare.

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 11:00

Noile cercetări prezentate la reuniunea anuală Neuroscience 2019 de la Chicago oferă dovezi convingătoare care sugerează că nivelurile unui hormon steroidic numit allopregnanolone pot afecta dezvoltarea creierului fetal, iar atunci când este perturbat poate duce la anomalii cerebrale și...

Scris de: Georgiana Ioniță       22 oct, 06:31

Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical, că sunt câteva lucruri pe care le putem face pentru a crește imunitatea copiilor noștri înainte de a intra în sezonul rece. Iată care:

Scris de: Dana Lascu       20 oct, 21:35

Peste 15.000 de copii cu vârste sub 5 ani mor zilnic la nivel mondial, cu disparităţi uriaşe între ţări sau chiar între regiuni, susține un studiu amplu.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 10:19

Zeci de elevi din Botoşani au fost înregistraţi, la începutul noului an şcolar, cu pediculoză, se arată într-un raport întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 14:19

Alimentația la sân este cea mai eficientă modalitate de a hrăni copilul nou-născut. Cifrele arată că acest tip de hrănire a bebelușilor a scăzut în ultimii ani.

Scris de: Adisa Codruț       30 iul, 13:29

România și Malta sunt țările din Uniunea Europeană cu cea mai ridicată rată de mortalitate, arată datele făcute publice de Eurostat.

Scris de: Adisa Codruț       19 iul, 19:07

Deficitul de vitamina D la femeile gravide și la bebeluși a fost asociat cu un risc ulterior crescut de hipertensiune în copilărie și adolescență, potrivit noilor cercetări publicate în revista Hypertension, a American Heart Association.

Scris de: Dana Lascu       02 iul, 10:17

Spitalul Universitar de Urgență București le reamintește viitorilor părinți că se pot înscrie la cursuri gratuite de puericultură.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 18:17

Copiii înțeleg dintr-un show TV pentru ei ce e corect și ce nu, ce e bine și ce e rău, dar ideile complexe sunt mai greu de digerat, susțin două cercetări.

Scris de: Florina Pop       23 iun, 10:16

Majoritatea părinților consideră că cei mici spun adevărul atunci când se plâng de dureri de cap. Nouă din zece nu cred că cel mic ar vrea doar să evite alte activități.

Scris de: Adisa Codruț       16 mai, 18:45

Diabetul zaharat de tip 1 crește riscul gravidelor de a naște prematur, susțin cercetătorii de la Institutul Karolinska din Suedia.

Scris de: Florina Pop       24 apr, 00:15

Astmul bronșic a fost diagnosticat, anual, la circa 4 milioane de copii din lume din pricina poluării aerului cu dioxid de azot, susține un studiu făcut pe 194 de țări, între 2010 și 2015.

Scris de: Florina Pop       12 apr, 20:58

Râsul bebelușilor a fost studiat de o echipă de foneticieni, care descoperit diferențe față de râsul copiilor mari sau al aduților. 

Scris de: Angela Sabău       02 apr, 23:29

Simplul fapt că zac un anumit timp în fața televizorului crește riscul copiilor de a avea obezitate, arată un nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Australia de Sud. După cât timp e bine să ridici copilul din fața televizorului, ca să nu devină supraponderal sau...

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 13:47

Un smartwatch care detectează convulsiile la copii a fost aprobat de FDA pentru comercializare. Ceasul inteligent poate fi folosit de către copiii de la 6 ani în sus și are o precizie de 98%.  

Scris de: Alexandra Mănăilă       23 ian, 13:54

Cantitatea de somn de care are nevoie un copil variază în funcție de vârstă. Bebelușii, școlarii sau liceenii, nu au nevoie să doarmă, toți, același număr de ore, ca să se dezvolte corect, atrag atenția experții de la Academia Americană de Pediatrie.

Scris de: Dana Lascu       22 ian, 23:39

Rotavirusul este extrem de contagios, în special în rândul copiilor de vârstă mică și cu sisteme imunitare mai slabe, spun experții de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA. Copiii se pot deshidrata și pot necesita spitalizare. Există însă...

Scris de: Dana Lascu       21 ian, 08:49

Să stea pe spate într-o capsulă de rezonanță magnetică cu jumătate din față acoperită și să nu se miște timp de 45 de minute este o adevărată provocare, în special pentru copiii și adolescenții cu autism și cu performanțe verbale și cognitive scăzute (LVCP), care până de...

Scris de: Alexandra Mănăilă       03 ian, 14:02

Mulți adolescenți care locuiesc la oraș și suferă de astm bronșic rămân adesea nedepistați și netratați, arată un nou studiu care a analizat 33.000 de elevi de liceu. Astmul este cea mai frecventă boală cronică în rândul copiilor și poate duce la absențe școlare, reducerea...

Scris de: Alexandra Mănăilă       03 ian, 10:06

Se vorbește adesea despre depresia mamelor imediat după naștere, dar cercetări recente au scos la iveală depresiile postnatale ale taților și legăturile dintre acestea și problemele emoționale apărute la fiicele lor adolescente. Aproape unul din 20 de tați suferă de depresie postnatală,...

Scris de: Alexandra Mănăilă       29 dec 2018 / 14:13

Memoria declarativă - amintiri care pot fi reamintite conștient - este esențială pentru viața de zi cu zi. De-a lungul copilăriei și adolescenței, memoria declarativă se îmbunătățește remarcabil. Cu toate acestea, până cel mai recent, a existat un decalaj critic în...

20 dec 2018 / 16:00

Medicii ar trebui să facă screening pentru depresie în timpul și după sarcină pentru că această afecțiune pune în pericol fătul / bebelușul, recomandă Academia Americană de Pediatrie (AAP) într-o declarație care actualizează politicile actuale.

Scris de: Dana Lascu       17 dec 2018 / 21:12

Click pentru a naviga in paginile din categoria PEDIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24