Pediatrie

Cazuri de hepatită infantilă de origine necunoscută, identificată pentru prima dată în Regatul Unit, au fost depistate la copii din alte patru ţări europene, a anunţat marţi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC), relatează AFP.

Scris de: Sonia Baciu       19 apr, 20:55

Dislexia: ce o determină și cum se manifestă? Afectează funcția cognitivă? Ce se poate face?

Scris de: Anisia Nica       03 apr, 20:30

Ticurile nervoase la copii: când sunt normale și când ar trebui să ne îngrijoreze? Ce boli ascund ticurile nervoase?

Scris de: Anisia Nica       02 apr, 12:30

Aspirina și riscurile administrării acesteia la copii. Ce sindrom poate cauza?

Scris de: Anisia Nica       30 Martie, 19:57

Pandemia COVID-119 și izolarea socială impusă din cauza ei își lasă amprenta și asupra bebelușilor, la vârste la care aceștia încep să învețe și să spună primele cuvinte. Un alt pericol în reprezintă timpul petrecut în fața ecranelor, arată cercetătorii care au analizat copii cu vârste între 8...

Scris de: Dana Lascu       18 feb, 19:29

Medicul pediatru Mihai Craiu a adus o serie de explicații detaliate despre bronșiolita la copii.

Scris de: Angela Sabău       17 feb, 14:47

Un studiu prospectiv realizat pe 14 sugari și copii care a demonstrat că plasma convalescentă - un produs sanguin colectat de la pacienții recuperați după infecții cu coronavirus (SARS-CoV-2) care produce COVID-19 - era sigură ca tratament pentru copiii infectați sau expuși la coronavirus. 

Scris de: Dana Lascu       10 feb, 13:05

Dincolo de riscul direct de infecție și de sechelele pe care COVID le poate lăsa la copii, mai este un efect DEVASTATOR pe care pandemia îl are asupra micuților și care le va afecta toată viața, atrage atenția cercetătorul-medic Octavian Jurma. 

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 23:47

Operație-premieră în Cuba, unde un bebeluș-fetiță în vârstă de doar 49 de zile a fost operată pentru a-i scoate din piept o tumoră care îi presa organele vitale și circulația, ba chiar i-a oprit inima pentru câteva minute. Mama se dusese la spital cu micuța crezând că aceasta respiră greu...

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 22:28

Cunoscutul medic pediatru  Mihai Craiu a explicat care sunt categoriile de copii care au risc să dezvolte complicați dacă se infectează cu coronavirus și fac COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       06 feb, 17:14

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a făcut un rezumat cu cele mai importante informații pe care trebuie să le știe părinții copiilor care se infectează cu coronavirus și fac COVID. 

Scris de: Dana Lascu       02 feb, 17:26

Aproape jumătate dintre copiii internați din cauza COVID au dezvoltat simptome neurologice, cele mai frecvente fiind durerile de cap și starea mentală alterată, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       24 ian, 23:06

Ministrul Sănătății, prof dr Alexandru Rafila, a declarat, la o conferință, că în anul 2021 România a înregistrat cea mai rată a suicidului la copii și adolescenți.

Scris de: Dana Lascu       21 ian, 23:52

Bebelușii care au fost alăptați, chiar și pentru câteva zile, aveau tensiune arterială mai mică în copilărie și aceste diferențe de tensiune arterială se pot traduce în îmbunătățirea sănătății inimii și a celei vasculare la adulți, potrivit unui nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       23 dec 2021 / 23:21

Gemenii israelieni în vârstă de un an care s-au născut cu craniile lipite la bază au fost separați printr-o operațiune complexă, săptămâna trecută, care a implicat o echipă de 50 de cadre medicale și luni de zile de pregătire

Scris de: Dana Lascu       06 sep 2021 / 14:00

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune la fiecare început de an școlar începe nebunia cu puseele de febră și roșu în gât la copii. Deși mai toți primesc antibiotice, doar aproape 30% dintre ai au cu adevărat nevoie de acest tratament. 

Scris de: Dana Lascu       01 sep 2021 / 17:29

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că în următoarele luni se așteaptă la o creștere majoră a numărului de copii diagnosticați greșit cu pneumonia acută și care vor fi tratați aiurea cu antibiotice. Iată explicația lui: 

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2021 / 11:16

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că obsesia mămicilor de a folosi aparate de nebulizat de fiecare dată când copilul are nasul înfundat e inutilă!

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2021 / 13:42

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a realizat un „Mic tratat despre spaime estivale la români”, de data aceasta subiectul fiind mușcătura de căpușă: când și cum apare boala Lyme după o mușcătură de căpușă și cum o tratezi corect la copii.

Scris de: Dana Lascu       02 aug 2021 / 22:39

Cristina Cioran a născut prematur o fetiță la 29 de săptămâni, p care o vede de două ori pe săptămână.

Scris de: Adisa Codruț       29 iul 2021 / 22:15

Zeci de copii au fost aduși marți, 15 iunie, de părinți la Urgențele INSMC Alessandrescu-Rusescu. Majoritatea aveau maladiia cute cu febră și tuse.

Scris de: Adisa Codruț       16 iun 2021 / 08:41

Dr. Cristian Bulescu, medic specialist Chirurgie Cardiovasculară, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din București, explică EXCLUSIV la DC Medical ce este TETRALOGIA FALLOT, malformația congenitală cu care se nasc anual circa 70-80 de copii din România. 

Scris de: Dana Lascu       07 iun 2021 / 17:43

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu dă un sfat părinților micuților care fac febră, mai mult decât util în perioada aceasta de sărbători. Iată cum se tratează corect febra la copil și când e cazul să te îngrijorează: 

Scris de: Dana Lascu       01 mai 2021 / 12:48

Proaspetele mămici au la îndemână internetul care abundă în informații nu tocmai adevărate despre alăptare. Din fericire, Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie a întocmit o listă cu cele mai frecvente 10 mituri despre alăptare în care să nu mai crezi.

Scris de: Cătălina Burghelea       27 apr 2021 / 09:14

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat pe pagina de Facebook ce semnifică atunci când la copil apare o culoare zmeurie a limbii.

Scris de: Angela Sabău       29 Martie 2021 / 11:19

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu arată că sindromul inflamator multisistemic la copil (PIMS) este o entitate rară și că devine mortal la copii doar în anumite cazuri. 

Scris de: Dana Lascu       22 Martie 2021 / 17:23

Cunoscutul pediatru dr Mihai Craiu aduce dovezi științifice privind purtarea măștilor la orele de sport de la școală. 

Scris de: Dana Lascu       02 Martie 2021 / 16:27

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a realizat un video în care explică pas cu pas cum ajuți un copil mai mare de un an care se sufocă cu MÂNCARE sau cu o JUCĂRIE - manevra Heimlich. 

Scris de: Dana Lascu       11 feb 2021 / 17:03

Gina Pistol a făcut un apel înduioșător pe rețelele de socializare. 

Scris de: Cătălina Burghelea       04 feb 2021 / 08:43

O mamă răsuflă ușurată după ce fiica ei, în vârstă de doar 4 ani, a fost externată din spital după o luptă de 9 luni cu COVID-19! Micuța a stat 5 luni la Terapie Intensivă și ca să poată respira, medicii au fost nevoiți să-i facă o traheotomie. 

Scris de: Dana Lascu       03 feb 2021 / 12:57

Click pentru a naviga in paginile din categoria PEDIATRIEurmatoarea
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy