Pediatrie

Gemenii israelieni în vârstă de un an care s-au născut cu craniile lipite la bază au fost separați printr-o operațiune complexă, săptămâna trecută, care a implicat o echipă de 50 de cadre medicale și luni de zile de pregătire

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 14:00

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune la fiecare început de an școlar începe nebunia cu puseele de febră și roșu în gât la copii. Deși mai toți primesc antibiotice, doar aproape 30% dintre ai au cu adevărat nevoie de acest tratament. 

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 17:29

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că în următoarele luni se așteaptă la o creștere majoră a numărului de copii diagnosticați greșit cu pneumonia acută și care vor fi tratați aiurea cu antibiotice. Iată explicația lui: 

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 11:16

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că obsesia mămicilor de a folosi aparate de nebulizat de fiecare dată când copilul are nasul înfundat e inutilă!

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 13:42

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a realizat un „Mic tratat despre spaime estivale la români”, de data aceasta subiectul fiind mușcătura de căpușă: când și cum apare boala Lyme după o mușcătură de căpușă și cum o tratezi corect la copii.

Scris de: Dana Lascu       02 aug, 22:39

Cristina Cioran a născut prematur o fetiță la 29 de săptămâni, p care o vede de două ori pe săptămână.

Scris de: Adisa Codruț       29 iul, 22:15

Zeci de copii au fost aduși marți, 15 iunie, de părinți la Urgențele INSMC Alessandrescu-Rusescu. Majoritatea aveau maladiia cute cu febră și tuse.

Scris de: Adisa Codruț       16 iun, 08:41

Dr. Cristian Bulescu, medic specialist Chirurgie Cardiovasculară, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, din București, explică EXCLUSIV la DC Medical ce este TETRALOGIA FALLOT, malformația congenitală cu care se nasc anual circa 70-80 de copii din România. 

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 17:43

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu dă un sfat părinților micuților care fac febră, mai mult decât util în perioada aceasta de sărbători. Iată cum se tratează corect febra la copil și când e cazul să te îngrijorează: 

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 12:48

Proaspetele mămici au la îndemână internetul care abundă în informații nu tocmai adevărate despre alăptare. Din fericire, Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie a întocmit o listă cu cele mai frecvente 10 mituri despre alăptare în care să nu mai crezi.

Scris de: Cătălina Burghelea       27 apr, 09:14

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat pe pagina de Facebook ce semnifică atunci când la copil apare o culoare zmeurie a limbii.

Scris de: Angela Sabău       29 Martie, 11:19

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu arată că sindromul inflamator multisistemic la copil (PIMS) este o entitate rară și că devine mortal la copii doar în anumite cazuri. 

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 17:23

Cunoscutul pediatru dr Mihai Craiu aduce dovezi științifice privind purtarea măștilor la orele de sport de la școală. 

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 16:27

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a realizat un video în care explică pas cu pas cum ajuți un copil mai mare de un an care se sufocă cu MÂNCARE sau cu o JUCĂRIE - manevra Heimlich. 

Scris de: Dana Lascu       11 feb, 17:03

Gina Pistol a făcut un apel înduioșător pe rețelele de socializare. 

Scris de: Cătălina Burghelea       04 feb, 08:43

O mamă răsuflă ușurată după ce fiica ei, în vârstă de doar 4 ani, a fost externată din spital după o luptă de 9 luni cu COVID-19! Micuța a stat 5 luni la Terapie Intensivă și ca să poată respira, medicii au fost nevoiți să-i facă o traheotomie. 

Scris de: Dana Lascu       03 feb, 12:57

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), care are în administrare 451 de cabinete de medicină generală și 157 de cabinete stomatologice, implementează un soi de registru medical al copiilor din unitățile de învățământ din Capitală are va cuprinde date necesare în caz...

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 17:43

Separarea bebelușilor nou-născuți de mame după nașterea prin cezariană este frecventă. Un nou studiu arată că este benefic pentru sugar să fie în contact piele – piele cu tăticul lui.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 22:35

Medicul de familie Valeria Herdea spune că mulți părinți români nu au minime cunoștințe de sănătate. Afirmația are la bază un studiu recent, realizat online.  

Scris de: Florina Pop       11 dec 2020 / 17:41

În Spitalul Marie Curie, cel mai mare spital pediatric din țară, pentru că statul nu asigură aparatură și specialiști, mor zeci de copii. Este semnalul de alarmă tras de medicul Mihai Cârstoveanu. 

Scris de: Adisa Codruț       12 oct 2020 / 22:03

Cercetătorii au sesizat că afecțiunea numită cetoacidoza diabetică, o complicație gravă, dar frecventă a diabetului de tip 1, este legată de scorurile IQ mai mici și de memoria mai slabă la copiii cu diabet de tip 1.

Scris de: Adisa Codruț       23 sep 2020 / 20:33

Medicul Mihai Craiu vorbește într-o postare pe Facebook despre tratamentele potrivite pentru copiii cu astm.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep 2020 / 21:44

Medicul Mihai Craiu a arătat într-o postare pe pagina sa de socializare care sunt patru semne după care părinții se pot ghida pentru a stabili dacă cel mic este sau nu deshidratat.

Scris de: Angela Sabău       15 aug 2020 / 17:17

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu a realizat o mică demonstrație care îi ajută pe cei cu astm să-și dea seama când flaconul cu medicamentul pentru afecțiunea lor este gol. E atât de ușor că nici nu te-ai fi gândit la metoda asta: 

29 iul 2020 / 21:15

Dr MIhai Craiu, reputat medic pediatru, explică într-un nou material video cum trebuie să folosească persoanele cu astm dispozitivul PEF-metru. 

Scris de: Dana Lascu       22 iul 2020 / 17:51

Dr Mihai Craiu explică ce este de făcut în momentul în care cei mici au accese de respirație dificilă. 

Scris de: Adisa Codruț       20 iul 2020 / 09:19

Medicul pediatru Mihai Craiu a prezentat o foarte utilă lecție de utilizare a inhalatoarelor pentru copii.

Scris de: Angela Sabău       17 iul 2020 / 16:53

Cunoscutul medic pediatru și profesor universitar dr Mihai Craiu explică noile informații legate de infectarea cu coronavirus la copii și despre cât de gravă este situația. 

Scris de: Dana Lascu       14 mai 2020 / 16:37

Excesul de greutate la copiii de vârstă preșcolară este legat de un risc mai mare de a suferi fracturi câțiva ani mai târziu, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       12 apr 2020 / 06:22

Sugarii care au probleme persistente legate de somnau un risc mai mare să dezvolte anumite tulburări emoționale mai târziu în copilărie.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie 2020 / 15:11

Click pentru a naviga in paginile din categoria PEDIATRIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy