Picioarele pot anunța un infarct sau AVC. Semnale care te trimit la medic

Cătălina Burghelea / 07 mai 2021 / 21:15

Bolile cardiovasculare sunt în centrul atenției astăzi mai mult ca niciodată. Suntem din ce în ce mai conștienți de aceste tulburări grave care uneori pot provoca daune ireparabile. Pe lângă durerile în piept sau cele de cap, unele simptome ale infarctului sau accidentului vascular cerebral pot apărea pe picioare. 

După cum indică Organizația Mondială a Sănătății (OMS), bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces în lume, estimându-se 17,7 milioane de decese în fiecare an. Deși există  multe simptome care te pot alerta la un accident vascular cerebral, este posibil ca unele să apară pe picioare.  

Examinarea picioarelor îți poate oferi câteva răspunsuri despre sănătatea cardiovasculară. După cum a explicat dr. Florence Beauvais în Le Figaro, umflarea picioarelor este semnul major  al insuficienței cardiace. Umflarea picioarelor ar trebui, prin urmare, să fie un semnal de alertă mai ales atunci când este bruscă și însoțită de o creștere rapidă în greutate.

Tromboza venoasă sau arterială poate fi, de asemenea, semnul de avertizare al unui infarct sau chiar al unui accident vascular cerebral. Acest lucru se manifestă cel mai adesea la picioare prin anumite simptome pe care este important să le recunoști. Dacă un pacient cu tromboză nu are semne, durerea din zona afectată și formarea unui edem ar trebui să îl alerteze imediat. 

De asemenea, dacă te confrunți cu paralizie a picioarelor, acesta ar putea fi un alt simptom al accidentului vascular cerebral.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy