Plămâni: cum au redus 14 state americane fumatul în rândul tinerilor

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Tânără care fumează
Tânără care fumează

State din SUA au înregistrat o scădere a fumatului în rândul tinerilor printr-o măsură legislativă care, până acum, s-a dovedit eficientă, susține un studiu.

State, fumat. Până în iunie, anul acesta, 16 state din SUA și peste 400 de localități au adoptat o lege prin care este interzisă vânzarea de țigări pentru cei sub 21 de ani. Inițial, limita de vârstă era 18 ani.

Efectele s-au văzut imediat: o scădere de 39% a fumatului regulat în rândul tinerilor între 18 și 20 de ani. În plus, în acea grupă de vârstă, reducerea consumului a fost și mai mare (cu 50%) în rândul celor ai căror prieteni apropiați fumau la vârsta de 16 ani. Afirmațiile sunt întărite de un studiu publicat recent în revista Addiction.

Autorul principal al cercetării, Abigail Friedman, este profesor asistent la Școala Yale de Sănătate Publică din New Haven. Crede că efectele legii amintite pot fi amplificate și că prevederile legale îi pot descuraja să fumeze pe "cei mai susceptibili la consumul de tutun", îmbunătățind astfel sănătatea publică a comunității, potrivit webmd.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel